Artmania 2012: Ziua 2 - My Dying Bride, Delain

Artmania 2012: Ziua 2 - My Dying Bride, Delain
Festival
rock
Locatia
Piata Mare
Adresa
Sighetu Marmatiei
Acces
90/100 de lei zi; 130/150 de lei abonament
Descriere

Festivalul ARTmania 2012 va avea loc in perioada 6 – 12 august! Editia a 7-a a evenimentului propune si anul acesta un program bogat cu expozitii, workshop-uri, alte evenimente speciale si bineinteles concerte! A doua zi a festivalului aduce in Piata Mare din Sibiu trupele Poets Of The Fall, Delain, Edguy si My Dying Bride.

Toate aceste manifestari culturale se vor desfasura in zonele special dedicate ARTmania: Piata Mare, Piata Mica si Harley-Davidson Arena. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 10 si 11 august.
Festivalul ARTmania este sprijinit de Primaria Municipiului Sibiu inca de la prima editie a evenimentului, din iulie 2006. Culturalizarea muzicala si-a gasit un important  pilon de sprijin in binecunoscuta marca Tuborg, integrata prin platforma Tuborg Sound in programul artistic al festivalului. De trei ani Tuborg Sound sustine Festivalul ARTmania, promovand atat platforma in sine, cat si formatiile romanesti consacrate sau in ascensiune. 2011 aducea pentru ARTmania un plus de sustinere prin alaturarea brand-ului Harley-Davidson®, o marca emblematica ce nu putea lipsi de la intalnirea anuala a spiritelor libere.
A doua zi de concerte, sambata, 11 august ne propune intalnirea cu Poets Of The Fall, Delain, Edguy si My Dying Bride.
My Dying Bride va canta la Sibiu si in 2012 devenind dupa aceasta editie prima trupa care a participat de trei ori la ARTmania Festival. Renumita formatie britanica a lansat pana in prezent 11 albume de studio si a implinit 20 de ani de existenta anul trecut. A cantat in Romania de doua ori in istorie, in 2007 si 2009, exclusiv la ARTmania Festival unde vor canta din nou si in 2012.

Poets of The Fall au un portofoliu impresionant de premii in Finlanda. Cele 4 albume lansate din 2005 pana in 2010 au avut un succes remarcabil, ultimele doua inregistrand vanzari de peste 10.000 unitati, fiecare in primele zile de la lansare. Finlandezii sunt o prezenta puternica pe scena europeana, fiind activi in toate ariile culturale, de la muzica la film si chiar in jocurile video.
 
Grupul german Edguy, o noua premiera pentru publicul din Romania, va participa la ARTmania Festival. Mostenitor legitim al tronului heavy metal cu peste doua milioane de albume vandute, 9 albume de studio si concerte sold-out in mai mult de 37 de tari, nedespartiti pe scena de Aerosmith si Scorpions, Edguy se va auzi pana la stele si inapoi pe scena ARTmania, intr-un concert dedicat celui mai recent material discografic, “Age of The Joker”.
 
Concertul formatiei olandeze Delain in Romania a fost dorinta membrilor activi ai comunitatii ARTmania prin nenumarate randuri adresate organizatorilor. Povestea lor a inceput in 2002 cand Martijn Westerholt, ex-clapar in Within Temptation, alaturi de carismatica Charlotte Wessels, formau Delain si incepeau sa compuna impreuna cu alti muzicieni talentati urmand ca in 2005 sa semneze cu RoadRunner Records si sa inceapa inregistrarile primului album.  Cel de-al doilea album apare pe piata in 2009 si se bucura de un mare succes international amplificat prin nenumarate aparitii live in Europa.

Delain vin pentru prima oara in Romania la ARTmania Festival Sibiu 2012, sambata, 11 august, iar fanii se pot pregati pentru noi piese. Albumul cu numarul trei se afla deja pe drum, iar in spatele productiei il gasim pe Jacob Hellner, binecunoscut pentru munca sa alaturi de Rammstein si Apocalyptica.
Biletele pentu Artmania 2012 sunt disponibile in retelele Eventim (Germanos, Carturesti etc.), Diverta sau online: shop.artmania.ro, eventim.ro si www.myticket.ro. la urmatoarele categorii de preturi:
 
Presale IV (1 Mai - 30 Iunie 2012)  90 lei/zi sau 130 lei/abonament
Presale V (1 Iulie - 12 August 2012) 100 lei/zi 150 lei/abonament
 
 
Festivalul anual de la Sibiu s-a consacrat pe parcursul celor sase ani de la infiintare, promovand artisti din aria metalului gothic si a altor genuri din scena de metal, extinzandu-se catre zona heavy metal, punk si chiar rock alternativ.
 
In prima zi de Artmania 2012, adica vineri, pe 10 august 2012, ii vom vedea la lucru pe Poets Of The Fall, Delain, Edguy si My Dying Bride. 
 
Artmania 2012, editia a 7-a a festivalului de la Sibiu pregateste ca deobicei un program variat cu expozitii, workshop-uri si alte evenimente culturale, dar mai ales cu o serie de concerte interesante care vor avea loc in Piata Mare, Piata Mica si la Harley-Davidson Arena. 
 
Anul trecut Artmania a reunit 7500 de spectatori, aveti aici programul, si aici mai multe detalii despre ce a insemnat Artmania 2011.
 
Cum ti se pare line-up-ul celei de-a doua zile, care e trupa ta preferata?

2 comentarii

  • zi perfecta pt fanii mdb big grin abia astept sa-i aud inca o data in concert

  • 2. Montigo in 23.07.2012 /21:29

    Am de vanzare doua abonamente la festival (vineri+sambata) 100 RON bucata. Daca e cineva curios email la montigoz@gmail.com

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL