Breton (live), Plurabelle @Control Club

Breton (live), Plurabelle @Control Club
Concert
indie, rock, electronica
Locatia
Control Club
Adresa
str. Ctin Mille, 4, Bucuresti
Acces
20 de lei
Pagina evenimentului
Descriere

Concert Breton si debutul proiectului Plurabelle e evenimentul pe care Club Control si TuborSound il pregatesc pentru vineri, 7 decembrie 2012. O seara speciala in care art-rock-ul suprarealist se intalneste cu un proiect din muzica electronica!

TuborgSound prezinta:
 
BRETON (FatCat, UK) *live
PLURABELLE (Local Records, RO) *live
Weekendul debuteaza cu performance-ul trupei Breton, o expresie inedita a art-rock-ului britanic, completat de debutul unui proiect muzical special: Plurabelle.
 
BRETON
Pornind din sud-estul londonez incarcat de istorie culturala underground, Breton a inceput ca un proiect multimedia al artistilor Roman Rappak si Adam Ainger. D Duo-ul denumit BretonLABS pe atunci, in 2007, opera ca producator de vizual-uri. Imprumutandu-si numele de la unul din fondatorii suprarealismului, André Breton, cei doi au preluat elemente tipice atitudinii Do-It-Yourself, dar fara a le lasa sa afecteze calitatea productiei. Au inceput apoi sa lucreze la remix-uri pentru proiectele care le erau deja familiare – The Temper Trap, Is Tropical, Penguin Prison… Extinderea si coagularea lor intr-un grup de sine statator a reprezentat urmatorul pas firesc.
 
Functionand acum ca o formatie cu cinci membri, dintre care unul realizeaza vizualurile live in timpul concertelor, Breton continua sa existe ca o entitate multimedia, cu o perspectiva de outsider asupra productiei – ca un grup care isi gaseste, catalogheaza si proceseaza toate sunetele, inainte de a le imbina. Acest proces rezulta intr-o expresie diferita a art-rock-ului britanic, infuzat acum cu beat-uri fracturate si cu elemente de hip-hop. Muzica lor ramane un proces de design, mai degraba decat unul de compozitie. La albumul de debut, "Other People's Problems", ce a fost lansat in martie 2012, au lucrat, printre altii, cu compozitorul si pianistul german Hauschka, dar de care s-au folosit in acelasi mod: un aranajament pentru viori a fost reconstruit prin sample-uri abrazive, amintind in final de influentele pe care le-ar putea avea Aphex Twin asupra Foals.
 
Cu elemente sonore aparent ezitante, a la James Blake, Breton navigheaza cu usurinta intre peisaje atmosferice si eruptii subtile provenite din cultura UK bass. Videoclip-urile lor continua sa fie inscrise in festivaluri de film, dar partea muzicala nu a fost neglijata de importante aprecieri. Imbinand arta si tehnologia, Breton sunt grupul perfect pentru acest nou val al post-mediatizarii artistice. Reusind sa ramana aparent apolitici (desi versurile lor pastreaza o oarecare ambiguitate), statement-urile legate de cadrul social in care isi realizeaza muzica trec de suprafata. Astfel, single-urile "Edward the Confessor" sau "Interference" raman la granita dintre melancolie si exces, dintre indie-rock experimental si muzica electrionica, dintre compozitie personala si hiper-tehnologizare.

"This debut album deserves to take them to a new height of recognition: it's a superbly accessible set, and distinctive of design too. Not once do its makers present parallels to commercial concerns without retaining their edge; so Other People’s Problems possesses mass appeal on its own terms." – BBC Music
 
"We went and asked people on Twitter & FB if they wanted to be part of a video project. We assumed about 20 people would turned up, but in the end 120 arrived to part of the video. It was a collaboration between photographers, film-makers and the 120 people who turned up on the day." – Roman Rappak despre videoclipul pentru "Population Density"
Website: www.bretonlabs.com
Facebook: www.facebook.com/bretonlabs

PLURABELLE
 
Plurabelle este un proiect de muzica electronica initiat de Alex Bala la sfarsitul anului 2011. Prima colectie de piese Plurabelle, "The Streets Were Paved With Pastry", a aparut in luna iulie a acestui an, fiind disponibila in format digital pe www.soundcloud.com/plurabellemusic. Noul EP, "Money, Blood and Light" apare chiar luni, 3 decembrie, la Local Records, asa ca il vom putea asculta vineri, 7 decembrie, live, in premiera.

Teide by plurabelle.

Facebook: www.facebook.com/plurabellemusic
Soundcloud: www.soundcloud.com/plurabellemusic
Tumblr: www.plu-ra-belle.tumblr.com
Last.fm: www.last.fm/music/Plurabelle
Intrare: 20 lei
Biletele la concert pot fi achizitionate si in avans, online (CC sau PayPal), direct pe pagina de Facebook Control, tabul "Cumpara bilete online". 
 
Club Control si TuborgSound te asteapta la o seara de muzica live cu Breton si un nou proiect de pe scena autohtona Plurabelle
 
Britanicii vor canta si la Cluj Napoca, incheind seria de 6 concerte One Day Live de care ne-am putut bucura in aceasta toamna. 
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL