Cinema-edu: De la Youtube la marele ecran!

Cinema-edu:  De la Youtube la marele ecran!
Adresa
Ploiesti, Craiova, Medias, Targu Mures, Iernut si Roman
Pagina evenimentului
Descriere
Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară:
  • Ploiești (21-23 octombrie, Club Cinema Twins),
  • Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman),
  • Mediaș (4-6 noiembrie),
  • Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta),
  • Iernut (14 noiembrie)
  • Roman (25-27 noiembrie). 
Liceenii iau pauză de la blockbustere și sunt invitați să urmărească trei filme de artă, pe marginea cărora vor avea oportunitatea să dezbata împreună cu invitați speciali. Cinema-edu îi invită să vadă cum e viața în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul „Wasteland” (r. Lucy Walker), ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic în „Beasts of the Southern Wild” (r. Benh Zeitlin) și cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în „Io e Te” în regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.
 
Rodica Dominteanu, scenaristă și speaker Cinema-edu, consideră că "într-o perioada determinată de accesul aproape nelimitat la tehnologie, un proiect de educație cinematografică este esențial în dezvoltarea apetitului vizual al liceenilor.  Aceștia se află la vârsta la care vor să descopere cât mai mult, la vârsta la care gusturile se formează. Prin urmare, acum este momentul cel mai potrivit pentru a face cunoștință cu filmele de artă, care, de cele mai multe ori, din lipsa puterii de promovare, nu ajung la ei. În plus, proiectul Cinema-edu își propune redescoperirea cinematografului ca spațiu social, loc de întâlnire și declanșator de discuții între tineri.”
 
Cinema-edu dorește să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociaţia Culturală Macondo organizează proiecţiile Cinema-Edu încă din 2010, reuşind să dezvolte primul proiect de educaţie cinematografică din România în această manieră. Liceenii Cinema-Edu de azi reprezintă viitorul public de filme europene şi independente, cu un vocabular format pentru înţelegerea acestor producţii, ce provoacă spiritul critic şi creativ. 
 
De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti și din țară, iar în lunile octombrie și noiembrie, cu sprijinul Romgaz, va continua proiectul în Ploiești, Craiova, Mediaș, Târgu Mureș, Iernut și Roman. Elevii și profesorii vor putea accesa și ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta și continua discuțiile și în afara sălii de cinema.
 
Pentru mai multe detalii si programări la proiecții, profesorii din liceele aflate în cele șase orașe sunt rugați să ne scrie pe adresa asociatia.macondo@gmail.com. 
 
Toamna aceasta, Cinema-edu isi face bagajul si pleaca in caravana. Ne vedem la Ploiesti, Craiova, Medias, Targu Mures, Iernut si Roman!

 

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL