Cinema-Edu Bucuresti, editia IV: Elevii de liceu fac Scoala Altfel la cinema

Cinema-Edu Bucuresti, editia IV: Elevii de liceu fac Scoala Altfel la cinema
Adresa
Bucuresti
Organizator
Asociaţia Culturală Macondo
Pagina evenimentului
Descriere
Între 7 şi 11 aprilie, elevii schimbă sălile de clasă pentru sălile de cinema în cadrul festivalului Cinema-Edu. Aproximativ 4 000 de liceeni sunt deja înscrişi pentru a participa la proiecţii de filme de artă şi independente, urmate de dezbateri cu invitaţi speciali din lumea filmului şi concursuri cu premii.  
 
Organizatorii proiectului, Asociaţia Culturală Macondo, organizează constant proiecții de film în cadrul proiectului Cinema-Edu în perioada februarie – iunie 2014. Cu ocazia Şcolii Altfel, proiectul cuprinde mai multe filme, proiecţii simultane în diverse locații şi concursuri cu surprize pentru liceeni. Liceenii au ocazia să vadă gratuit o selecție de filme alese pe sprânceană, printre care două filme canadiene, Starbuck și Incendies/Incendii, două filme spaniole recomandate de Institutul Cervantes, El Bola/Bila și Arrugas/Riduri,  un film italian, Io e te/Eu şi tu și unul românesc, O lacrimă de fată în regia lui Iosif Demian.
 
    Diana Cercel, project manager-ul proiectului declară: „Proiectul a crescut în fiecare an datorită profesorilor şi elevilor care alături de noi experimentează  un alt tip de oră, la cinema. Filmele vorbesc pe limba lor, iar împreună cu noi, elevii învaţă mai mult din vocabularul cinematografic.” 
 
Anul acesta, proiecțiile de filme se desfăşoară în București la Institutul Cultural Cervantes (sala Auditorium), Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf Al Regizorului Român și Biblioteca Națională. Înscrierile la aceste proiecţii sunt deja aproape de încheiere, dat fiind numărul mare de solicitări din partea liceelor partenere din capitală. Filmele vizionate sunt urmate de discuţii cu personalităţi şi specialişti din lumea filmului pornind de la ghiduri educaţionale special create pentru a încuraja şi discuţiile de după film, în sălile de clasă. Nu mai puțin de 4.000 de liceeni sunt deja înscriși.
 
Proiectul Cinema-Edu de educaţie cinematografică şi socială se extinde şi în alte localităţi din ţară, precum Toplița, Corabia, Timișoara, Caracal, Moinești, Moreni, Târgoviște, Slobozia, Slatina, Ardud, oferind un program comprehensiv de filme de artă şi independente din patrimoniul internaţional şi naţional.
 
Pe site-ul proiectului, http://cinema-edu.ro/ puteţi vizualiza programul de proiecţii Cinema-Edu în perioada februarie – mai 2014 şi detalii despre filmele selectate, inclusiv ghidurile de discuții pe care elevii și profesorii le pot utiliza.
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL