Concert Elevation la ArCuB din Bucuresti

Concert Elevation la ArCuB din Bucuresti
Concert
jazz
Locatia
ArCuB
Adresa
Str Batiste, 14, Bucuresti
Acces
35, 27, 15 lei (elevi si studenti)
Pagina evenimentului
Descriere

ArCuB ne invita la un concert eveniment de exceptie, super-grupul new-yorkez Elevation lanseaza albumul „Mystery” la Bucuresti. Va fi un regal de jazz la care sunteti invitati pe 27 aprilie 2013.

Elevation, unul dintre cele mai creative cvartete de jazz ale momentului, revine cu un nou recital exploziv pe scena ArCuB, in data de 27 aprilie 2013, incepand cu ora 20:00. 
 
Trupa reuneste patru personalitati marcante ale jazz-ului contemporan: Abraham Burton (saxofon tenor), Brad Jones (bas), Nasheet Waits (tobe) si Lucian Ban (pian).
 
Nascut in urma colaborarii dintre Lucian Ban, pianist si compozitor român, stabilit la New York, si muzicianul Abraham Burton, unul dintre marii saxofonisti ai ultimelor decenii, grupul new-yorkez s-a reinventat in timp, cu fiecare noua creatie. De data aceasta, trupa ii reuneste pe extraodinarul basist Brad Jones si pe „maestrul tobosar” Nasheet Waits.
 
Trupa Elevation propune o muzica inspirata din jazz-ul tradiţional american, pastrând influenţe swing. Revista Time Out New York a apreciat-o drept o mostra de „jazz post-bop, care se indreapta spre avangarda, fara sa piarda efervescenţa swing-ului". Ei reprezinta „noul jazz” in forma sa cea mai spectaculoasa si impresioneaza prin originalitate, cucerind publicul prin personalitate muzicala, spontaneitate si prin capacitatea de a improviza a celor ce il alcatuiesc. 

 
Dupa nenumarate turnee si concerte de ambele parţi ale Atlanticului (inclusiv cel din noiembrie 2011 de la ArCuB, care a fost sustinut cu casa inchisa), Elevation lanseaza intr-un turneu european albumul „Mystery”, editat de prestigioasa casa de discuri americana Sunnyside Records (www.sunnysiderecords.com).
 
Membrii trupei:
 
Lucian Ban este considerat de criticul de jazz Bruce Lee Gallanter „unul dintre cei mai talentaţi pianisti aparuţi pe scena New York-ului in ultimul deceniu". Lucian Ban are deja sase albume inregistrate pentru case de discuri din Europa si Statele Unite, fiind implicat in mai multe proiecte muzicale: Assymetry Quartet - alaturi de Jorge Sylvester (alto sax), Brad Jones (bass) si Derrek Phillips sau Gene Jackson (drums), The Tuba Project impreuna cu foarte cunoscutul Bob Stewart la tuba si Alex Harding (bariton sax), Bruce Williams (alto sax) si Derrek Phillips  (baterie) sau Romanian-American Jazz Suite, grup condus de Lucian impreuna cu saxofonistul Sam Newsome. Pianistul român, impreuna cu basistul John Hebert a conceput proiectul Enesco Re-Imagined, proiect aclamat de critici in toata lumea, prezentat si la Bucuresti.
Abraham Burton, apreciat drept unul dintre marii saxofonisti ai jazz-ului ultimelor decenii, a colaborat in cariera sa de pâna acum cu legende precum Jackie Mclean, Art Taylor, Jimmie Smith, sau Wynton Marsalis. La inceputul anilor 90', a explodat pe scena jazz-ului cu mai multe albume, editate de celebra casa de discuri German Enja Records, care i-au adus rapid elogiile presei de specialitate si nu numai (New York Times, Jazz Times, Down Beat, etc) si o cariera concertistica la toate Festivalurile de prestigiu din lume. A aparut pe mai mult de 40 de albume, alaturi de muzicieni ca: Joe Lovano, Dave Liebman, Antonio Hart, Jimmy Smith, Brandford Marsalis, Ron Carter, Mark Turner, Christian McBride. Unul dintre cele mai spectaculoase grupuri din ultimul timp este cel pe care l-a alcatuit cu celebrii bateristi Nasheet Waits si Eric McPherson, impreuna cu care a crescut, in Greenwich Village - un adevarat „trio extravaganza", cum a fost numit. Atât Nasheet Waits, cât si Eric McPherson au facut parte de-a lungul timpului, in diferite formule, din grupul Elevation, condus de pianistul Lucian Ban.
Brad Jones a avut in cariera sa unele dintre cele mai valoroase colaborari muzicale: a inregistrat cu Elvin Jones, Ornete Coleman, Elvis Costello si Marc Ribot (impreuna cu care a câstigat un Grammy pentru Cel mai bun album de muzica latino). Jones este considerat unul dintre marii contrabasisti de jazz ai momentului.
Nasheet Waits este cunoscut drept tobosarul care „a revoluţionat modul in care suna tobele”. Artistul s-a nascut la New Yok si a fost incurajat sa deprinda aceasta arta de tatal sau, legendarul percuţionist  Frederick Waits, care in decursul carierei sale a cantat alaturi de muzicieni precum Ella Fitzgerald, Sonny Rollins, Max Roach,  McCoy Tyner si mulţi alţii. in timpul cursurilor de la Universitatea din Long Island, a studiat in particular si cu celebrul Michael Carvin. Mentorul sau, Max Roach, a fost cel care l-a adus pentru prima oara in lumina reflectoarelor, ca membru al cunoscutului grup M’BOOM.
 
Biletele au fost puse in vanzare de la 1 februarie, la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14) si online pe bilete.arcub.ro .
Preţ: 35,00 lei (Categoria I) si 26,50 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de Bilete ArCuB cu legitimatiile pot achiziţiona bilete la pretul de 15,90 lei. 
Concert Elevation la ArCuB din Bucuresti, un eveniment ce inseamna lansarea albumului Mystery in Romania. Nu rata intalnirea de pe 27 aprilie 2013. 
 
Dintre evenimentele deosebite ale primaverii, amintesc concertul lui Joe Satriani!
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL