Doi chitaristi legendari aduc avangarda jazz-ului american la Garana Jazz Festival 21

Doi chitaristi legendari aduc avangarda jazz-ului american la Garana Jazz Festival 21
Festival
Locatia
Satul Garana
Adresa
Sat Garana, Caras-Severn
Pagina evenimentului
Descriere

Bill Frisell Trio si David Torn, alaturi de proiectul sau muzical Sun of Goldfinger, completeaza line-up-ul editiei 21 Garana Jazz Festival, ce va prinde viata intre 6 si 9 iulie in Muntii Banatului, la Garana (judetul Caras-Severin).

Scena de anul acesta va gazdui doua prezente care au marcat istoria recenta a muzicii americane, doua personalitati artistice diferite, dar la fel de puternice si convingatoare in a face din jazz un limbaj al prezentului.

O alta noutate in programul festivalului este concertul muzicienilor germani Melt Trio, amestec proaspat de indie-rock si jazz pregatit sa incalzeasca atmosfera serilor de vara racoroase din imprejurimile Garanei.

Bill Frisell a fost comparat de revista The New Yorker cu Miles Davis, in privinta maiestriei de a manui chitara. ”In mainile unor astfel de creatori radicali, instrumentele muzicale prind viata proprie”. Recunoscut inca din anii 80 ca unul dintre chitaristii vizionari ai jazzului, Frisell si-a pus amprenta pe era de glorie a jazz-ului new yorkez si a continuat sa creeze constant, intr-un stil eclectic ce mixeaza folk-ul cu muzica country, recunoscut mereu pentru efectele unice ale chitarei sale. In 2004 a castigat premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz contemporan cu ”Unspeakable”. Intreaga sa viata si cariera a fascinat lumea artistica, fiind subiect de inspiratie pentru documentarul Bill Frisell – A portrait, lansat in martie 2017. ”In ultimii 10 ani Bill Frisell a fost una dintre cele mai sclipitoare si originale prezente din lumea chitaristilor de jazz, dupa Wes Montgomery. Ar putea fi, fara indoiala, unul dintre cei mai promitatori compozitori pe care-i are scena americana in acest moment”, apreciaza publicatia Stereophile.

Garana Jazz Festival 2017 va avea loc intre 6 si 9 iulie pe trei scene din Muntii Banatului: Poaiana Lupului, satul Garana si biserica din Valiug.

Biletele pot fi achizitionate online, in avans prin Biletmaster.ro, la pretul de 300 de lei in varianta de abonament pentru patru zile de concerte sau 85 de lei in varianta de bilet pentru o singura seara de festival.

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL