Environments - lansare album "Fraktal" in club Control

Environments - lansare album "Fraktal" in club Control
Concert
experimental
Locatia
Control Club
Adresa
str. Ctin Mille, 4, Bucuresti
Acces
20 de lei
Pagina evenimentului
Descriere
Environments te invita la lansarea albumului Fraktal, cel de-al treilea material discografic al trupei, sambata, 16 martie de la 21:00 in club Control din Bucuresti (str. Constantin Mille 4). Alaturi de ei se vor afla in postura de invitati speciali, chitaristul Amen Ra, dar si belgianul Mathieu Vandekerckhove, care apare pe album, si trupa sa, Syndrome
 
SYNDROME (Be)
http://www.facebook.com/syndromechurch
Syndrome est proiectul solo al artistului de origine belgiana Mathieu Vandekerckhove, cunoscut  pentru eforturile creative din Amen Ra, una dintre cele mai emblematice trupe de post metal/experimental din ultima decada.  Autodidact din fire, chitaristul a studiat procedeele de modelare a sunetului, pentru a schimba polaritatea energiilor negative in cadrul unei calatorii meditative de explorare a subconstientului. 

2012 a fost un an important, cand au  lansat piesei “Now and Forever”, care are 28 de minute. Dedicata fiului sau, Wolf, melodia contine sfaturi care aduc ascultatorilor un insight asupra lumii interioare a artistului. 
La fel ca Environments, dupa concertul din Control, Syndrome vor lua calea unui turneu european.   
 
Environments (Ro)
http://www.facebook.com/environments33
http://environments.bandcamp.com/
 
Environments inseamna Stefan Panea(chitara, efecte), Alex Ghita(tobe) si Marius Costache(efecte, visuals). Ei descriu muzica lor ca fiind „un suport sonor pentru o experienţa cinematica lipsita de prezenţa umana”. Cu focus pe starea data de sunet in sine, piesele lor nu tin cont de constrangerile asociate muzicii mainstream, de refrene sau versuri. Influentele lor variaza de la Steve Reich pana la Brian Eno si Sigur Ros, cu trecere prin pagini de Murakami si Kerouac, dar si prin vizualele lui Magritte sau Jackson Pollock. Soundul rezultat e un imaginariu din sfera ambiental / drone, in care zgomotul e transformat intr-o poveste melodica, acustica si vizuala.
 
Albumul Fraktal a fost inregistrat la Next Dog Studio la sfarsitul lui 2012 si il are ca invitat special pe Mathieu Vandekerckhove (Amenra, Syndrome, Kingdom, C-O-R). Albumul va fi disponibil atat in format digital, cat si pe vinil.

Lansarea da in acelasi timp startul turneului european in cadrul caruia Environments vor promova noul material alaturi de trupa bucuresteana Valerinne in orase din Bulgaria, Slovenia, Croatia, Belgia si Germania. 
 
Dupa concerte, petrecerea continua cu Montgomery Clunk, unul dintre reprezentantii muzicii experimentale de pe plaiurile noastre.
 
Suport: 20 Lei
 
Environments si Syndrome ne te asteapta la lansarea materialului Fraktal, in Club Control din Bucuresti, pe 16 martie 2013, in cadrul unui eveniment ce va continua cu muzica pusa de Montgomery Clunk.
 
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL