Festivalul FanFest 2011

Festivalul FanFest 2011
Concert
rock, folk
Locatia
Rosia Montana
Adresa
Judetul Alba Rosia Montana
Acces
gratuit
Organizator
FanFest
Descriere

La mijlocul lunii august, mai exact intre 12 si 14 august 2011 are loc la Rosia Montana editia a VI-a a festivalului FanFest, un eveniment organizat in exclusivitate pe baza de voluntariat. Timp de trei zile te poti bucura de peisajele Muntilor Apuseni, poti cunoaste istoria de 2.000 de ani a Rosiei Montane si pe oamenii locului, in plus te asteapta si: concerte in aer liber, spectacole de teatru, proiectii speciale de film, conferinte, tururi ghidate prin localitate si imprejurimi, targuri de produse traditionale culinare si de ”home-made”.

Iata pe scurt despre ce va fi vorba:
 
Tururi ghidate
Unul dintre principalele scopuri ale FanFest este acela ca participantii sa poata cunoaste localitatea si zona, in acest scop in fiecare zi a festivalului vor avea la dispozitie ghizi care vor oferi un tul al celor mai importante obiective din zona: biserici, tauri, situl arhitectural protejat Rosia Montana, galeriile romane. 
 
Concerte în aer liber
Toropeala de peste zi, condimentata cu muzica de DJ, in capitele cu fan din zona lounge-ului va fi înlocuita pe inserat de concertele live de la scena Taul Brazi. Vineri, sambata si duminica vor fi prezenti Luna Amara, Sarmalele Reci, Aria Urbana, Alternativ Quartet, Mojo Barells Band, Junetrip, Trupa OM, Maya, Adhoc, Dusty old records, Fierbinteanu si altii.
 
Spre dimineata petrecerea va continua cu mixurile eclectice ale DJ-ilor: Kaya Sound, Limun, Atomic Midget, Injektah, Mihai Liquid, Djubei, Dj Padre, Burner Greene, Yogi, Koko, Tabac & Phla feat Pietonu' si ale Vj - Flowerstepper & Spacebunny.
 

 
 
Spectacole eveniment
“Rosia Montana, pe linie fizica si politica”, este un spectacol montat de grupul Dramacum la Teatrul Maghiar din Cluj in 2010. La Rosia Montana va fi prezentata o varianta inedita a piesei - povestea spectacolului, modul in care, pornind de la un proiect artistic, autorii au descoperit Rosia Montană si cum i-a influentat si schimbat acest lucru. ”Coloana sonora” a reprezentatiei va fi asigurata de Bobo, de la Fara Zahar.
 
In fiecare seara va avea loc si un mini-festival de filme cu tematica sociala si de mediu, care vor fi proiectate în fiecare dintre cele trei seri in spatiul public al Pietei Vechi din Rosia Montana. 
 
Conferinte & workshop-uri
Patrimoniul cultural si modul în care acesta poate fi valorificat economic in beneficiul comunitatii va face obiectul unor prezentari si dezbateri pornind de la studii de caz.
 
Targuri
Targul de produse culinare traditionale si cel de produse realizate manual nu vor lipsi de la editia a VI-a a FanFest.
 
Toti artistii si invitatii participa pro-bono la acest festival. Participarea pentru public este de asemenea gratuita, manifestarea fiind sustinuta asa cum spuneam de aportul voluntarilor si de donatii. 
 
Concluzia ar ca pe 12, 13 si 14 august FanFest Rosia Montana 2011 va asteapta cu muzica, teatru, film, sport, activism, voie buna si optimism!
 
Toate detaliile sunt disponibile pe siteul organizatorilor.
 
Toate evenimentele din acest week-end sunt disponibile la sectiunea calendar
 
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL