Garana Jazz Festival XXIII – 11-14 iulie 2019

Garana Jazz Festival XXIII – 11-14 iulie 2019
Locatia
Garana Jazz Festival
Descriere

Cea de-a 23-a editie a Garana Jazz Festival va avea loc in acest an in perioada 11-14 iulie. Garana, satul dintre munti, va gazdui numeroase concerte dedicate pasionatilor de jazz, experiente muzicale ce se vor desfasura pe trei scene: in Poiana Lupului, Biserica Catolica din Valug si Hanul La Rascruce.

Comunitatea tot mai numeroasa a iubitorilor de jazz open-air se pregateste pentru patru zile pline de muzica, libertate si descoperire.

Inconfundabilul saxofonist norvegian Jan Garbarek deschide line-up-ul editiei 2019, lasand loc unui program ce va expune, ca in fiecare an, artisti consacrati si experimente muzicale ample in Muntii Banatului.

Printre cei mai valorosi artisti de muzica jazz, Jan Garbarek si-a folosit ultimii 50 de ani de cariera muzicala pentru a transforma tot ce e dificil intr-un limbaj simplu, clar si curat. Nominalizat la premiile Grammy, premiat cu Norwegian Arts Council Award si Willy-Brandt-Award, Garbarek isi asuma un stil unic, inspirat de improvizatia anilor ’60 si ’70, de folclorul norvegian si de cele mai exotice influente culturale. Muzica e armonioasa si migreaza de la liniste la extaz, e in acelasi timp simpla si complexa, ludica si intensa.

Garbarek este unul dintre cei mai populari reprezentanti ai ECM Records si a colaborat de-a lungul anilor cu Keith Jarrett, Hilliard Ensemble, Ralph Towner, Bill Frisell, Zakir Hussain, David Torn, Terje Rypdal.

Jan Garbarek revine la Garana dupa 12 ani, alaturi de pianistul si compozitorul german Rainer Brüninghaus, basistul de origine braziliana Yuri Daniel si percutionistul indian Trilok Gurtu – artistul care mixeaza incantator muzica din Mumbai, taramul natal, cu jazz fusion si world music. Un grup care promite o calatorie sonora senzoriala, profunda.

Concertul Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu va avea loc joi, 11 iulie, in deschiderea editiei 23 Garana Jazz Festival.

Programul complet:

Joi, 11 iulie

Poiana Lupului, 20:00
Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

Vineri, 12 iulie

Biserica Catolica, Valiug, 11.00
Raul Kusak

Poiana Lupului, 19:00
Horea Crisovan & JazzyBIT
Giovanni Guidi Quintet
The MRB Trio: Mathisen-Robin-Borlai
Petre Ionutescu & Daniel Dorobantu

Sambata, 13 iulie

Biserica Catolica, Valiug, 11.00
Rodion G.A.

La Rascruce, 14:00
Afrodizzy
Catalin Milea Group

Poiana Lupului, 19:00
Jacky Terrasson Trio
Renaud Garcia-Fons & Dorantes
Grégory Privat Trio
Lars Danielsson & Paolo Fresu

Duminica, 14 iulie

Biserica Catolica, Valiug, 11:00
Adrian Schwartz-Dinu & Horea Crisovan

La Rascruce, 14:00
Sorin Zlat Quartet
Philipp Gropper`s PHILM

Poiana Lupului, 19:00
Maciej Obara Quartet
Bobby Previte’s Classic Bump Band
John Surman Trio
MOSHULU

Preturi:
Abonament 4 zile - 300 ron
Abonament 3 zile - 240 ron // disponibil vineri / sambata / duminica
Bilet/zi - 85 ron 

Mai multe detalii pe https://www.garana-jazz.ro

---
Festivalul International de Jazz Garana este organizat de Fundatia Culturala Jazz Banat, membra a European Jazz Network. In ultimii 20 de ani, peste 70.000 de spectatori si numerosi artisti cu renume international au impartasit experienta muzicii jazz de avangarda ascultata sub cerul liber in micul sat din inima Banatului. Au cantat la Garana: Eberhard Weber, Stanley Clarke, Mike Stern, Tomasz Stańko, Charles Lloyd, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitouš, Zakir Hussain, Youn Sun Nah, Bugge Wesseltoft, Lars Danielsson, Avishai Cohen, Nils Petter Molvær, Jack DeJohnette, Kimmo Pohjonen si multi altii.

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL