Incepe festivalul Luna Plina 2014

Incepe festivalul Luna Plina 2014
Festival
film
Locatia
Cetatea Biertan
Adresa
Sibiu
Acces
70 - 85 lei
Pagina evenimentului
Descriere
Miercuri, 23 iulie 2014, începe cea de-a 3-a ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „LUNĂ PLINĂ”. Timp de cinci zile, spectatorii vor avea parte de 19 dintre cele mai bune lungmetraje de gen, deopotrivă clasice în versiuni restaurate și premiere ale ultimilor doi ani, și de 22 de scurtmetraje fantastice.
 
Gala de deschidere va avea loc începând cu ora 21:30 în aer liber, la Grădina Melies, cu The World's End / Sfârșitu' lumii (Marea Britanie, 2013), cea mai recentă ispravă marca Edgar Wright/Simon Pegg/Nick Frost și partea a treia (și ultima) a trilogiei „Cornetto”.
Festivalul se va încheia duminică, 27 iulie, la prânz, cu proiecția filmului câștigător.  
 
Capetele de afiș ale ediției sunt cele două competiții (șase lungmetraje și cincisprezece scurtmetraje), programul special Focus România, care reunește șapte dintre cele mai importante scurtmetraje fantastice realizate în ultimii doi ani, sau secțiunile paralele Tenebre (Rigor Mortis, Witching and Bitching / Vrăjitoarele din Zugarramurdi, All Cheerleaders Die / Și majoretele mor, Haunter, Cheap Thrills / Senzații,  și Life after Beth / Viața după Beth) și Grindhouse (Here Comes the Devil / Iată diavolul!, Wolf Creek 2, Goal of the Dead). Toate aceste filme sunt prezentate în premieră în România.
 
N-ar trebui ratate nici proiecțiile aniversare cu The Texas Chain Saw Massacre, în versiune restaurată digital, Haxan, cu acompaniamentul live al duo-ul Apa Neagră (parte a colectivului Nu & Apa Neagră) sau midnight screening-ul de-acum tradițional cu The Rocky Horror Picture Show.
 
Printre evenimentele non-filmice se numără proiectul EducaTIFF Fantastic, expoziția Sinboy & Bony Present: „Morbid Obsessions, Demonic Possessions”, Atelierele Fantastice,  diferite activități mai mult sau mai puțin sportive (Ghost Hunting, The Dungeon, TransyBike) și petrecerile din fiecare noapte de la terasa „La Țăruș”.
 
În acest an, extindem BIBLIOTECA FANTASTICĂ DE LA BIERTAN. Cei care doresc să contribuie la acest proiect sunt invitați la festival cu câte un volum de proză (SF, horror, policier, fantastic), pentru care vor primi câte un cocktail special „Lună Plină”. Iar pentru cei care sunt „mai mult cu filmul”, o casetă video originală sau înregistrată cu un film de gen va avea același efect. 
 

 
Toate detaliile despre transport și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro. 
 
Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival
 
Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Victoria Film, cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Biertan.
 
Va invitam la fim!
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL