Iron Butterfly si Raygun Rebels @Hard Rock Cafe

Iron Butterfly si Raygun Rebels @Hard Rock Cafe
Concert
rock
Locatia
Hard Rock Cafe Bucuresti
Adresa
Kiseleff, 32, Bucuresti
Acces
90/130/300 de lei
Pagina evenimentului
Descriere

Hard Rock Cafe din Bucuresti ne propune pe 19 februarie 2012 o seara istorica alaturi de Iron Butterfly, legendara trupa americana care a a facut trecerea de la rock psihedelic la heavy metal! Alaturi de ei va concerta Raygun Rebels, o trupa din germano-americana. 

Sfarsitul anilor '60 si anii '70 erau caracteristici, pentru Los Angeles, din punct de vedere muzical, sunetelor grele ce reflectau atitudinea revolutionara a generatiei. Atunci avea sa apara un nou grup ale carui sunete nu se rezumau doar la atitudinea „heavy” a tinerilor - Iron Butterfly
 
Iron Butterfly  
este prima formatie din lume care a obtinut "Discul de Platina" si care a stat 140 de saptamani in topurile americane. Trupa si-a adus aportul la transformarea rock-ului psihedelic in ceea ce va purta numele de HEAVY METAL.
 
In iulie 1968 realizeaza monumentalul LP „In-A-Gadda-Da-Vida”. Hitul cu acelasi nume, de nu mai putin de 17:05 minute, ocupa in totalitate a doua fata a albumului. Cu aceasta piesa, trupa a depasit orice record in muzica inregistrata pana la acea vreme, prin vanzari de peste 8 milioane de albume in primul an. 
 
"In-A-Gadda-Da-Vida" a ramas in topuri timp de 140 de saptamani, din care 81 in Top 10. Iron Butterfly a primit drept rasplata primul „Platinum Album” din istorie si mai apoi „The Multi-Platinum Award”. Au urmat apoi si alte albume prezente in varful clasamentelor muzicale perioade indelungate, cum ar fi Ball, Live, Evolution, etc. 
 
Componenta actuala a trupei:
Ron Bushy (drums) - membru fondator 
Lee Dorman (bass guitar - vocals) – membru fondator
Charlie Marinkovich (guitar - vocals) 
Martin Gerschwitz (keyboards/violin/lead and back up vocals)
 

 
Raygun Rebels  
Anul 2007 este considerat anul infiintarii RAYGUN REBELS(Germania/SUA). Misiunea era clara: „Rock’n’Roll … simple, loud and in your face”. 
Dupa o serie de concerte in Germania, unde au reusit sa atraga un numar serios de fani, in 2010 Raygun Rebels si-a propus sa cucereasca America. Astfel, pasind pe urmele idolilor, trupa a zburat spre Hollywood si a reusit sa se impuna in fata unei concurente puternice si a unui public pretentios. Au cantat intr-o serie de cluburi de renume ca: Johnny Depp's Viper Room, legendarul Whisky Gogo (cunoscut in filme ca Airheads) casa lui Motley Crue si gazda unor nume mari precum Slash, Motorhead, B.B. King, The Doors si altii.
 
Anul 2010 a fost un an plin de realizari - au avut peste 30 de concerte in USA, au semnat cu Death-Tone Heavy Productions Germania si, nu in ultimul rand, au terminat primul lor album: "Bring Me Home" - the first steps to Rock’n’Roll heaven! 2011 a venit cu noi turnee in Germania, Spania si Slovacia.
 
Membrii trupei:
Danny Raygun – Vocals, Guitar
Dom Raygun – Guitar 
Pelle Ericson – Bass 
Flick Rick – Drums
 
Biletele costa 90 de lei, 130 de lei (loc la mese) sau 300 de lei (intalnire cu trupa, autografe...) si sunt disponibile online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, in reteaua librariilor Adevarul, Magazinele Flanco din toata tara, Unirea Shopping Center Parter, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul Victoriei, Palatul National al Copiilor si de la Hard Rock Cafe.
 
Hard Rock Cafe va organiza dupa concertul Iron Butterfly de pe 19 februarie 2012, o noua intalnisre cu muzica rock a anilor '70, in luna martie, atunci cand ii vom putea vedea pe T-REX.
 
Ai avut rabdare sa asculti toata piesa? Est la prima intalnire cu Iron Butterfly? Cum ti se par? 
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL