Krypton Reunion in premiera la Hard Rock Cafe Bucuresti

Krypton Reunion in premiera la Hard Rock Cafe Bucuresti
Concert
hard rock
Locatia
Hard Rock Cafe
Adresa
Sos. Kiseleff, 32, Bucuresti
Acces
30 -> 150 de lei
Pagina evenimentului
Descriere

Krypton sustin un concert in premiera la Hard Rock Cafe din Bucuresti la sfarsitul lunii ianuarie. Cu o istorie de mai bine de trei decenii. Krypton se reunesc in formula care i-a consacrat si ne propun o seara de rock autentic. 

Joi 31 ianuarie, KRYPTON va concerta la Hard Rock Cafe, intr-o formula care a consacrat si a inscris numele trupei in istoria rock pre si post–decembrista. Eugen Mihaescu, Gabriel „Gurita” Nicolau, Sorin Voinea, Razvan „Lapi” se reunesc si alaturi de Catalin Fotin, vor prezenta un live ce restabileste forta si valoarea muzicii romanesti.
 
KRYPTON aparea pe scena rock-ului romanesc cu aproape 3 decenii in urma, sfidand restrictiile unei tari comuniste si revigorand peisajul muzical autohton printr-un stil New Wave Rock care se detasa de tendintele generale ale epocii. Povestea trupei incepea in forta prin concerte in licee, in mediile studentesti, completate printr-o prezenta constanta la Cenaclul Flacara si la festivalurile de profil, piesa “Furtuni, furtuni” devenind chiar un “hit” al Cenaclului.  
 
Rock-metal-ul era o forma de refulare si de atitudine contra celor existente in tot aerul politic si tabloul stupid creat de anii ceausisti(...).”, povestea Eugen Mihaescu despre perioada lor de formare si definitivare artistica, intr-un interviu pentru metalfan.   Dupa marele succes inregistrat in topurile nationale cu piese precum “Prietena mea”,”Treizeci de minute”,” Ploaia”, ”Adeseori”, ”Fetele cu ochii verzi”, ”Poveste cu un clown”, ”Tatiana” sau ”Ora tarzie” si aparitia primului album ”30 de minute” (1988) la Electrecord, singura casa de productie de la acea vreme, KRYPTON intra intr-o noua etapa creatoare. In 1989 componenta trupei se schimba, “Niki” Dinescu si Cristi Sandu, fiind inlocuiti cu Razvan ”Lapi“ la tobe si Manuel Savu la chitara solo, urmand ca in octombrie, o voce puternica - Gabi "Gurita" Nicolau - sa isi puna amprenta asupra noului stil abordat de Krypton.  Incep repetitiile si pregatirile pentru un al doilea album, ”Fara teama”, in aceasta noua formula, Eugen Mihaescu si Dragos Docan ocupandu-se de compozitia pieselor. 

Inregistrarile albumului Fara Teama au inceput in data de 5 ianuarie 1990, in studioul Electrecord, unde temperatura era de -3 gr Celsius (...), iar pe strazi inca se mai tragea.” - Gabi "Gurita“ Nicolau (metalfan.ro). Patru dintre piesele de pe acest material discografic - “Cheama-ma”, “Sunt doar un nor”, “Capriciul IV”, ”Fara teama” - apar la TVR in emisiunea lui Petre Magdin. Odata cu lansarea Fara teama, Krypton se pozitioneaza intr-o zona inca ne-explorata pe plan national - neo clasic rock metal - si sunt invitati sa concerteze in deschiderea unor nume mari ale rock-ului international: Ian Gillan Band, Uriah Heep, Nazaret.
Anul 1991 aduce un nou album de referinta intitulat ”Lanturile”, urmat de concerte in Bucuresti, in Piata Guvernului in fata a 4o mii de oameni si la Constanta, in sala Casei de Cultura. Acest dublu album are la baza textele poetului Adrian Paunescu si a fost inregistrat in urmatoarea componenta: Eugen Mihaescu, Dragos Docan, Sorin Voinea (claviaturi), "Lapi" Razvan, Gabi Nicolau "Gurita“ si cu participarea extraordinara a lui Ioan Luchian Mihalea & Song si Cristi Ilie (ex Voltaj). ”Dupa atata timp in care ne-am “ascuns” in toti anii respectivi dupa vorbe si rime ce nu spuneau nimic, printre verbe si metafore bolnave ce-ti creau stari si repulsii ca nu puteai spune lucrurilor pe nume, aveam acum muza la masa noastra.” - Eugen Mihaescu.
 
Biletele pentru concertul din 31 ianuarie 2013, in limita locurilor disponibile, pot fi achizitionate de la Hard Rock Cafe, din reteaua distribuitorilor Eventim si prin sistemul rezervariclub.ro, avand preturi intre 30 si 150 lei. Biletele cu locuri la mese necesita rezervare imediat dupa achizitionare folosind datele de contact Hard Rock Cafe Bucharest: 021 206 6261. Concertul va incepe la ora 21:00. 
 
Bilete Eventim: http://bit.ly/krypton-eventim
 
Un eveniment Cavalleria Events. 
 
Concert Krypton Reunion in premiera la Hard Rock Cafe din Bucuresti, joi, pe 31 ianuarie 2012.
 
Ai ajuns anul trecut la vreunul din concertele Krypton?

 

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL