Mozaic Jazz Festival revine cu Steve Coleman and Five Elements

Mozaic Jazz Festival revine cu Steve Coleman and Five Elements
Festival
Locatia
Redal Expo
Adresa
Strada Johann Sebastian Bach 4 Sibiu
Descriere

Festivalul Mozaic Jazz revine cu o nouă ediție în toamna lui 2017, având o structură cu care și-a obișnuit deja publicul.

Cu un line-up de șase trupe Mozaic Jazz Festival va avea loc în perioada 10-12 noiembrie într-un nou spațiu de evenimente din Sibiu – Redal Expo.

Steve Coleman and Five Elements revine pe scena Mozaic Jazz Festival după trei ani de la prezența sa la prima ediție.

Ziua de 11 noiembrie mai aduce în concert și un proiect muzical inedit, Mn'JAM Experiment care oferă un show multimedia, în care muzica se împletește cu artele vizuale, oferind un mediu interactiv pentru public și o experiență inedită.

Folosindu-se de diferite efecte vocale și improvizații, M nu este doar o cântăreață, ci devine practic un instrument care face parte din întreaga trupă, iar JAM este un maestru al improvizațiilor vizuale, pentru a crea un tot unitar la nivel vizual și muzical.

Acest experiment muzical pune bazele unui nou tip de show, în care rolurile asumate de componenții trupei și posibilitățile pe care le oferă elementele vizuale multimedia sunt indefinite, oferind o platformă inedită de interpretare a muzicii jazz.

Mn'JAM Experiment concertează la Mozaic Jazz Festival pe 11 noiembrie 2017, începând cu ora 19.

Referințe: www.mnjamexperiment.com/

Steve Coleman and Five Elements revine la Sibiu ca headliner al Mozaic Jazz Festival.

Celebrul saxofonist va lansa în fața publicului român noul său album: Morphogenesis.

Albumul este rezultatul fuziunii între cele două mari pasiuni ale artistului – boxul și jazzul, arta pugilistică fiind prima pasiune statornică din viața sa. Deși tema boxului în jazz nu e una nouă, Miles Davis închinând un album campionului la categoria grea Jack Johnson, abordarea e personală, tatăl său îndrumându-i pașii lui Steve spre sala de box.

Legătura complexă între mișcările pugilistului și linia melodică translatează legătura filosofică pe care acesta a găsit-o între sport și muzică chiar și pentru un profan al ambelor.

Steve Coleman este un saxofonist și compozitor american, născut și crescut în South Side Chicago și adoptat de New York, loc în care la sfârșitul anilor ‘80 pune bazele, alături de alți muzicieni, mișcării M-base, subsumată stilistic jazzului.

Influența sa asupra muzicii a fost comparată nu odată de mari muzicieni cu cea a lui John Coltrane, antrenând generații întregi cu viziunea sa muzicală.

De altfel, în 2014, Steve Colemand a câștigat prestigiosul premiu “MacArthur Genius”, acordat de fundația MacArthur din SUA personalităților care au adus inovații în domeniile în care activează.

La Sibiu, Steve Coleman revine alături de trupa cu care oferă reprezentații live de peste un deceniu, Five Elements.

Concertul Steve Colemand and Five Elements are loc sâmbătă, 11 noiembrie 2017, începând cu ora 20:45.

 

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL