Radio Rezistenta #1 @ Colectiv

Radio Rezistenta #1 @ Colectiv
Petrecere
party mix
Locatia
Colectiv
Adresa
Str.Tăbăcarilor, nr 7 (fosta fabrica Pionierul) Bucuresti
Acces
20 lei
Pagina evenimentului
Descriere

Duminica, 9 martie, incepand cu orele 19:00, Colectiv va invita la prima editie Radio Rezistența, alturi de raku, Veritasaga, Nimeni Altu`, Flou Rege, O.N.&Clue si găzduit de DJ Undoo.

Raku este un rapper român (inițial membru al unei formații numite Utopik), care s-a alăturat mai apoi grupului Morometzii în anul 1997, din care a iesit patru ani mai târziu. raku a apărut pe diferite compilații hip hop, precum și pe albumele de studio ale unor grupuri și rapperi de succes din România. Colaborarea pe piesa lui Ombladon „Egali din naștere” a câștigat un premiu MTV European Music Awards, în timp ce piesa „Sufletul orașului”, interpretată alături de Bitză, a beneficiat de o nominalizare la Romanian Music Awards. Din punct de vedere discografic, raku a lansat șase albume ca solist și alte cinci albume ca membru al grupurilor Morometzii, respectiv Zale.
https://www.facebook.com/raku.oficial
 
Fondată la sfârșitul anilor '90 de Jhivago, Praetor și Dribbler, VeritaSaga și-a început activitatea într-o perioadă în care industria muzicală românească era încă reticentă în ceea ce privește muzica hip-hop și cultura Hip-hop. Refuzând încadrarea în tipare și repere devenite clișee timpurii ale acestui gen muzical, membrii Veritasaga au ales să respecte propriile convingeri pentru a-și afirma identitatea artistică. Astfel au urmat ore de studio "finanțate" cu banii din alocații, concerte pro bono, apariții pe diverse mix-tape-uri și numeroase colaborări cu artiștii din zona underground. În 2001 a fost printre primele trupe afiliate label-ului Hades Records. Căile de promovare s-au diversificat, s-a depășit momentul "ascultă și dă mai departe". Publicul ascultător de muzică hip-hops-a transformat treptat într-un nucleu de fani, și, inevitabil Veritasaga s-a impus drept un nume reprezentativ în hip-hop-ul autohton.
https://www.facebook.com/veritasaga.ro
 
În clasa a patra scrie primul său text rap pe care i-l recita mamei sale în bucătărie. Doi ani mai târziu avea piese întregi scrise și activa într-o trupă rap alături de câțiva prieteni din școala generală. În toamna anului 2003 Nimeni Altu' este prezent cu piesa intitulată "Cu dinții cariați" pe compilația Loop Records, compilație a cărui scop a fost de a lansa noi artiști alături de câteva nume deja consacrate în rapul românesc. În 2005, Nimeni Altu ' este prezent pe compilația "Hades Records Preia Controlul" cu piesa intitulată "2005" a cărui instrumental este realizat împreună cu Ortega, unul dintre cei mai prolifici producători ai rapului românesc. În 2006, Ombladon colaborează cu Nimeni Altu ' pentru piesa "Made in Romania", piesa fiind inclusă pe "Cel mai prost din curtea școlii", al doilea album solo semnat Ombladon și lansat în luna mai a acestui an.
https://www.facebook.com/NimeniAltu84
 
Dacă ar avea o superputere, Flou Rege ca erou ar vrea ”energie gratis pentru toți”. Își imaginează să circule informația liber și i-ar plăcea să spargă tiparele din comunicare, la fel cum ar anula și toate formele în care se poartă războaie. Dacă nu ar mai face muzică, ar studia și probabil explica situații istorice raportate la geografie într-o axă culturală și ideologică. Numele i se trage de la patru versuri: ”Un nou caiet, o nouă viață începe / Scuip mic-ul ăsta ud când se lasă rece / Preiau cuvântul din stări de veghe-i lege / Din străzi și cartier, De vreme Flou Rege” (extras din Mic-ul Ud).
https://www.facebook.com/FlouRegeOficial
 
O.N. (Om Necunoscut) , alături de Clue de la Sick Sound, sunt autorii piesei Pomana Porcului, ce a fost lansată pe HipHopNews.ro nu demult. 
Detalii?
https://www.facebook.com/omnecunoscut
https://www.facebook.com/ClueOfSickSound
 
Despre Dj Undoo nu putem decât să vă decupăm un snippet din descrierea sa. ”Man, I've been lucky. To be born in a post communist era of my home country, Romania, and to discover the delights of hip-hop music as they appeared forbidden, exotic, two turntables and a mic, soul music, Fresh Prince of Bel Air, first Romanian rappers, put my hands on some records and I then arisen.”
 
Rezervari: 0722 922 962
Ne vedem in Colectiv!
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL