The Progressive-Rock Dream Team in Jukebox Venue

The Progressive-Rock Dream Team in Jukebox Venue
Concert
progressive rock
Locatia
Jukebox Venue
Adresa
str. Turturelelor, 11, Bucuresti
Acces
110/125/140; 180/195/200 de lei
Pagina evenimentului
Descriere

The Progressive-Rock Dream Team in concert la Jukebox Venue din Bucuresti, in cadrul unui eveniment marca Phoenix Entertainment. Mike Portnoy, Billy Sheenan, Tony MacAlpine, Derek Sherinian sunt The Progressive-Rock Dream Team pe care fanii romani ii vor putea vedea live pe 20 octombrie 2012. 

Reusind sa includa Romania pe harta unui turneu limitat, Phoenix Entertainment are onoarea de a prezenta concertul de rock - progresiv al anului : „THE PROGRESSIVE-ROCK DREAM TEAM- Mike Portnoy, Billy Sheehan, Tony MacAlpine, Derek Sherinian”.
 
Evenimentul va avea loc la Jukebox Venue, in data de 20 octombrie 2012. In aceasta formula extraordinara, cei patru vor canta atat piese de pe albumele solo , cat si melodii din colaborarile pe care fiecare le-a avut de-a lungul carierei.
 
Mike Portnoy, fostul baterist de la Dream Theater, va canta, in octombrie, la Bucuresti alaturi de alti trei mari instrumentisti din lumea rockului progresiv, basistul Billy Sheehan, claparul Derek Sherinian si chitaristul Tony MacAlpine.
 
Proiectul, care nu poarta un nume oficial ci a fost denumit de organizatorii romani "Progressive Rock Dream Team", a fost fondat de Mike Portnoy, cu intentia initiala de a canta la cel mai mare targ al industriei muzicale, National Association of Music Merchants (NAMM), eveniment care are loc anual in California.
 
Prima aparitie in fata unui public a celor patru a fost cateva zile mai tarziu, la finala Guitar Center Drum Off, un talent-show de nivel national in Statele Unite. Urmare a cererilor din partea producatorilor, cei patru muzicieni s-au hotarat sa continue proiectul fara nume si chiar sa porneasca intr-un turneu mondial.

Mike Portnoy este unul dintre cei mai mari bateristi ai lumii, fiind fondatorul trupei Dream Theater, in care a activat timp de 25 de ani. De-a lungul timpului, Portnoy a primit numeroase premii pentru cariera sa artistica si a cantat, in perioada Dream Theater, si in alte proiecte celebre in lumea progressive rock precum Transatlantic, Liquid Tension Experiment, Office of Strategic Influence (OSI), Yellow Matter Custard, Cygnus and the Sea Monster, Hammer Of the Gods sau Amazing Journey. Dupa ce a parasit Dream Theater, a colaborat pentru o scurta perioada cu Avenged Sevenfold, dupa care a fondat doua proiecte, Adrenaline Mob si Flying Colours.
 
Cele mai importante premii primite de Portnoy sunt cele 12 distinctii Best Progressive Rock Drummer of the Year, primite 12 ani la rand din partea prestigioasei reviste Modern Drummer Magazine.
 
Un clapar exceptional, Derek Sherinian a cantat cu Portnoy la Dream Theater in anii '90. Este unul dintre fondatorii formatiei Planet X, a cantat cu KISS, Alice Cooper, Billy Idol, si, in prezent, face parte din trupa Black Country Communion.
 
Tony MacAlpine este unul dintre cei mai apreciati chitaristi ai rock-ului international. Artistul este cunoscut pentru albumele sale solo, dar si pentru colaborarile cu Steve Vai, Planet X, CAB sau cu basistul Billy Sheehan.
 
La randul lui, Sheehan este considerat un basist impecabil, care, dupa cum spun organizatorii concertului de la Bucuresti, "a schimbat conceptia despre acest instrument prin stilul sau de a canta". Billy Sheehan a cantat cu Mr. Big, dar si cu Steve Vai, Niacin, Talas sau David Lee Roth.
 
Pretul biletelor variaza in functie de data achizitiei
Pana in luna iulie: 110 lei - fara loc si 180 de lei - cu loc. 
Iulie-pana in 20 octombrie: 125 lei - fara loc si 195 de lei - cu loc.
In ziua concertului: 140 de lei - fara loc si 200 de lei - cu loc.
The Progressive-Rock Dream Team, adica Mike Portnoy, Billy Sheenan, Tony MacAlpine, Derek Sherinian in concert la Jukebox Venue din Bucuresti, pe 20 octombrie 2012
 
Pe Tony MacAlpine l-am putut vedea si in urm cu cateva luni in concert la Bucuresti, iar in toamna ii mi putem vedea, printre altii pe Anathema, Eric Sardinas sau pe legendarii Status Quo
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL