Trofeul Club A - Avanpost Rock: Invitati Electric Fence

Trofeul Club A - Avanpost Rock: Invitati Electric Fence
Concert
rock, alternative
Locatia
Club A
Adresa
str. Blanari, 14 Bucuresti
Acces
gratuit
Descriere

Club A ne invita la o noua etapa a concursului Trofeul Club A - Avanpost Rock pe 11 iunie. In concurs intra, cu incepere de la ora 19:30 trupele Aquila, Kameleon si Magnum Opus. Invitatii serii sunt Electric Fence.  

Va avea loc o noua seara de concurs din cadrul editia a doua a Trofeului Club A - Avanpost Rock. Vor evolua trupele Aquila, Kameleon si Magnum Opus. Invitatii speciali ai serii de marti, 11 iunie, sunt Electric Fence. Intrarea este libera.
 
Mai intai cateva cuvinte despre trupa invitata.
 
Electric Fence exista din 2009, fondatorii sai fiind vocalista Elena Vasile si claparul David Ciente. Cei doi cantasera anterior impreuna sub titulatura Raza, dar isi doreau sa urmeze o noua directie muzicala. Aceasta ar putea fi descrisa ca rock alternativ cu influente ethno, electro, d`n`b si jazz. 
 
In perioada urmatoare, o serie de piese Electric Fence au intrat in playlist-ul Radio Guerilla, fapt ce a contribuit din plin la afirmarea trupei. Desigur, un rol important l-au avut si concertele sau festivalurile (incluzând aparitii la B’Estfest, Peninsula sau  Intercultural Art Dialogues, la Istanbul). Nu in ultimul rând, trupa a acordat o atentie speciala promovarii online, intre altele inventând si conceptul de Rock`n`Blog. Electric Fence a participat si la preselectia nationala Eurovision, unde s-a clasat pe locul 2, cu o piesa integral in limba rromani. 
 
In prezent trupa a finalizat un albumul si negociaza aparitia si lansarea acestuia cu mai multe case de productie din Romania si de peste hotare.
 
Componenta Electric Fence: Elena Vasile (voce), David Ciente (keyboards/samples), Teodor Ciobanu (tobe), Tudor Rotarus (bass), Alexandru Misu (chitara), Lucian Indre (inginer de sunet).
 
https://www.facebook.com/electricfenceculture
 
Iata si descrierile trupelor inscrise in concurs.
 
Aquila este un nume cunoscut celor ce urmareau indeaproape scena metal româneasca de la finalul secolului trecut. Formatia a fost fondata inca din 1990, dar in prima parte a activitatii sale, desfasurata pâna in 1998, s-au petrecut multe modificari de componenta. Singurul membru constant din perioada respectiva este vocalistul Leo Gherasim. Dintre cei care au mai trecut prin Aquila ii mai mentionam pe Marian Moldoveanu (chitara) si pe Mircea Preda “Burete”, cunoscuti mai tarziu de la Timpuri Noi si respectiv de la Vita de Vie. in 1995, Aquila a aparut in populara emisiune “intâlnirea de la miezul noptii”, iar in anul urmator doua dintre piesele trupei au fost incluse pe compilatia “Unplugged Romania”.

In 2009, dupa mai bine de un deceniu de pauza, Leo Gherasim a decis sa resusciteze Aquila. Au urmat concerte pe cont propriu alaturi de M.S., Voodoo sau Metrock, ca si aparitii bine primite in mai multe festivaluri de gen. intre timp au inceput si inregistrarile pentru primul album.
 
Componenta Aquila: Leo Gherasim (voce/leader), Gabi Neagu (chitara solo), Theo Iordache (chitara solo), Bogdan "Roack" Dragomir (bass), Enri Demi (keyboards), Tudor Uscoi (tobe).
 
https://www.facebook.com/AquilaRomania
 
Kameleon este o trupa de progressive metal initiata in 2009 de Dan (chitara) si Bogdan (bass). Anul urmator li s-au alaturat Miron (voce), Danut (tobe) si Alex (clape), pentru ca din 2011 primii doi sa fie substituiti de Radu si respectiv Marius. 
 
Inceputul lui 2013 a adus o noua schimbare de componenta, Kameleon devenind de atunci un cvartet. “Veteranii” Dan, Bogdan si Marius canta acum alaturi de o solista, Ioana pe numele ei. Formatia si-a facut deja rodajul printr-o serie de concerte de club, iar acum este gata sa-si demonstreze potentialul la Trofeul Club A.
 
Componenta Kameleon: Ioana Manolache (voce), Dan Alexandru (chitara), Bogdan Oancea (bass), Marius Nita (tobe).
 
https://www.facebook.com/kmleonrock/info
 
Magnum Opus isi descriu stilul ca rock alternativ, “o combinatie intre nou si clasic, un sound accesibil, energic si antrenant”. Canta inca din 2010 si au avut prilejul unor aparitii alaturi de Vita de Vie, Omul cu sobolani, Timpuri Noi, Les Elephants Bizarres, Toulouse Lautrec, Florin Chilian s.a. Magnum Opus au participat deja numeroase festivaluri nationale si internationale, culegând deja o intreaga serie de premii. 
 
Au fost prezenti si la prima editie a Trofeului Club A, cand s-au calificat pana in semifinale. Pe 20 martie 2013, Magnum Opus au fost invitati la aniversarea noastra de 44 de ani, alaturi de inca patru trupe tinere: Blue Pulse, FAN, Paradox si Warehouse.
 
Componenta Magnum Opus: Lucian Georgescu (voce), Mihnea Sechely (chitara solo), Andrei Andrei Tiu (chitara ritm), "Mack" Zamfir (bass), Iacob Pastina (tobe).
 
https://www.facebook.com/magnumopusro
 
Pana in prezent, la Trofeul Club A au intrat in competitie 11 trupe din 44 inscrise. Iata clasamentul la zi, stabilit pe baza punctajului acordat de juriu:
1. AGORA 404 puncte; 2. Get Beget 395; 3. Wilder  377; 4. Running Clouds 340; 5. LongRoad 336; 6. S.I.T.A. 334; 7. Space Clinic 315; 8. Paradox 294; 9. Black Jack 275; 10. The Purple Dandies 227; 11. Rising Feud 209.
 
In concursul de creatie au fost inscrise 33 de piese, cate trei de la fiecare trupa. Ordinea primelor cinci, desemnata prin cumularea optiunilor juriului cu cele ale publicului, este urmatoarea:
1. Vreau solutii – AGORA 270 puncte; 2.  Altfel – AGORA 252; 3. Believe – WILDER 250; 4. Suflet pierdut – AGORA 248; 5. Din apa - GET BEGET 242.
 
Trofeul Club A - Avanpost Rock cu Aquila, Kameleon si Magnum Opus plus invitatii de la Electric Fence ne asteapta marti, pe 11 iunie 2013 in Club A!
 
 
Hai sa ne reamintim ce a insemnat anul trecut Trofeul Club A - Avanpost Rock! 
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL