Vienna Classic Christmas si la Opera Nationala (+Turneu National)

Vienna Classic Christmas si la Opera Nationala (+Turneu National)
Concert
Descriere

Strauss Festival Orchestra Vienna, cu participarea sopranei Irina Iordachescu va sustine doua concerte in Bucuresti, pe langa deja anuntatul eveniment de la Sala Palatului vom putea vedea Vienna Classic Christmas si la Opera Nartionala.

In decembrie, Bucurestiul va dobandi o parte din farmecul si stralucirea Vienei. Din capitala mondiala a muzicii clasice, revine in Bucuresti, pentru al patrulea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna, ansamblul al carui nume este sinonim, pe plan international, cu interpretarea autentica a muzicii vieneze. Evenimentul face parte din programul national cultural “Arta contra drog 2012”, initiat de CIADO Romania (presedinte academician Constantin Balaceanu Stolnici) si Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film Dracula.
  
Concertul “Vienna Classic Chrismas” se detaseaza intre toate celelalte evenimente care abunda in aceasta perioada a anului. Fondata in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este si directorul artistic, Orchestra Strauss Festival Vienna isi mentine la cele mai inalte cote artistice pozitia de suprematie intre numeroasele ansambluri de acelasi gen. Artistii sunt recunoscuti pe plan international pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor. 
 
In acest an, ne vom bucura de un invitat special in concertul Vienna Classic Christmas, una dintre cele mai apreciate soliste ale Operei Nationale Bucuresti: soprana Irina Iordachescu. Descendenta a dinastiei lirice Iordachescu, soprana este recunoscuta pe plan national si international pentru calitatile vocale si interpretative remarcabile. 
 
Spectacolul Vienna Classic Christmas, prezentat de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss (Johann tatal si fiul, dar si Josef si Eduard Strauss), precum si cu lucrari ale altor compozitori vienezi. Acuratetea interpretarii, sunetele frumoase si pure, prospetimea si spiritul festiv care anima muzica lui Strauss ating in sufletul publicului cele mai adanci resurse expresive de la sentimental, la jovial.

Strauss Festival Orchestra te va face sa iti doresti sa te ridici si sa valsezi, purtandu-te intr-o calatorie imaginara in lumea fastuoasa a balurilor imperiale. Asigura-te ca vei trai o seara magica, de neuitat!
 
Spectaccolul Vienna Classic Christmas – Traieste un Craciun de poveste! are urmatorul program in Bucuresti!
 
Duminica, 9 decembrie, ora 19.30, la Sala Palatului.
Luni, 10 decembrie, ora 19.30, la Opera National Bucuresti.
Pretul biletelor variaza in functie de categorie. Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Palatului, la casa de bilete a Operei Nationale, in oficiile Postei Romane semnalizate bilete.ro, dar si online pe www.vandbilete.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro si in magazinele partenere.
Strauss Festival Orchestra Vienna va raspandi farmecul si fastul Vienei peste intreaga tara, intr-un amplu turneu national cupa cum urmeaza:
 
Vineri, 7 decembrie – PLOIESTI – Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00
Sambata, 8 decembrie – CONSTANTA – Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00
Duminica, 9 decembrie – BUCURESTI – Sala Palatului, ora 19.30
Luni, 10 decembrie – BUCURESTI – Opera Nationala, ora 19.30                                                      
Marti, 11 decembrie – GALATI – Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00
Miercuri, 12 decembrie – BACAU – Teatrul de Vara, ora 19.00                                                    
Joi, 13 decembrie – PIATRA NEAMT – Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00
Vineri, 14 decembrie – IASI – Teatrul “Luceafarul” , ora 19.00
Sambata, 15 decembrie – SUCEAVA – Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00
Duminica,16 decembrie –BRASOV– Teatrul Dramatic “Sica Alexandrescu” , ora 19.00
Luni, 17 decembrie – CLUJ NAPOCA – Opera Nationala Romana , ora 19.00
Marti, 18 decembrie – ORADEA – Teatrul de Stat Oradea, in ziua Teatrului ” Szigligeti Színház”, ora 19.00
Miercuri, 19 decembrie – TIMISOARA – Opera Nationala Romana, ora 19.00
Joi, 20 decembrie – DEVA – Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00
Turneul Vienna Classic Christmas al Strauss Festival Orchestra Vienna propune anul acesta doua concerte la Bucuresti si un amplu turneu prin intraeaga tara! 
 
AU fost deja anuntat o serie de concerte de Craciun, amintim aici doar de cele pe care le vor sustine Stefan Banica sau, daca preferati un alt registru, Salvatore Adamo! 
 
Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL