Alexandrina, Gandul Matei si Alternosfera #dinBasarabia (GALERIE FOTO si RECENZIE)

Implinirea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania a fost serbata pe 26 martie 2016 cu un concert semnat #dinBasarabia. Pe scena au urcat Camera 107, Alexandrina & band, Gandul Matei si Alternosfera.

Este prima data cand reusesc sa ajung la un eveniment desfasurat in cortul incalzit de la Arenele Romane si primul concert de cand a intrat in vigoare legea privind fumatul in spatiile publice inchise.

De aceea, cand am plecat de acasa nu stiam ce voi mirosi in locul caracteristicului fum, asta bineinteles dupa ce imi voi fi facut loc prin marea de fumatori de la intrare. Am fost placut surprins sa descopar ca nu a fost deloc asa!

Fumatorii au avut un loc special amenajat, astfel incat sa nu se blocheze accesul in cort, la garderoba si toalete, iar in interior mirosea a... popcorn proaspat!

Un alt lucru frumos pe care l-am remarcat a fost prezenta extinctoarelor, a iesirilor de urgenta semnalizate luminos si a planului de evacuare a cladirii , lipit pe aceste usi. Frumos, normal, cum ar trebui sa fie.

Desi accesul s-a facut de la ora 19:00, multi oameni au venit dupa 20:00, asa ca "tinerii de la Camera 107", ce au cantat in deschidere, au avut o misiune importanta, pe care au dus-o la bun sfarsit: aceea de a primi cum se cuvine publicul.

Muzica lor cu influente funk, reggae, dar si rock a fost un icebreaker minunat.

In continuare am fost incurajati sa fim romantici si visatori de Alexandrina si band-ul ei. Acestia au ales o interpretare mai sensibila, cantand piese de pe materiale discografice mai noi, cu parti lungi de instrumental, ce au dat nastere unui spectacol inedit, impreuna cu jocul de lumini deosebit.

Totusi, din playlist nu au lipsit piesele mult iubite de fani, precum Orasul Umbre sau Tu cu soarele. Alexandrina nu a pierdut nicio secunda comunicarea cu publicul, ba chiar a facut o pauza pentru a multumi oamenilor pentru sustinerea pe care i-o acorda de 10 ani si a-i invita la concertul aniversar.

Urmatorii in scena au fost rockerii de la Gandul Matei. Acestia au avut o prezenta scenica foarte, foarte buna, energica si electrizanta. Sunetul unic al trompetelor a mobilizat multimea si a incurajat-o sa danseze.

Reprezentatia lor a fost marcata de un moment special si emotionant, cand trupa si sala au cantat la unison piesa si-asa-mi vine... (Cand s-o-mpartit norocu), inclusa pe albumul GheM in GheM, aparut in 2005.

Ultimii pe scena au fost cei de la Alternosfera, ce ne-au incantat cu un playlist lung, de 24 de piese alese chiar de fani, printr-un poll pe Facebook.

Publicul a cantat si s-a miscat la unison pe cele mai iubite piese ale formatiei: Inchisoarea Alba, Flori de Mai, sau Ploile Nu Vin.

Am remarcat chiar si copii ce stiau toate versurile si cantau de pe umerii parintilor. Baietii de la Alternosfera au fost atat de aplaudati incat au urcat din nou pe scena pentru bis, spre bucuria fanilor.

Evenimentul a fost SOLD OUT si nu a inselat deloc asteptarile: am avut parte de un spectacol foarte bun, #dinBasarabia.

Va lasam acum cu o galerie foto de la acest eveniment.

Text: Cosmin Bogu

Foto: Alin Pandaru pentru Urban.ro


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL