Bob Dylan in concert la Sala Palatului

Bob Dylan ajunge in Romania in data de 25 iunie, pentru un concert exclusiv, care va avea loc la Sala Palatului din BucurestiAcesta este al doilea concert al artistului in tara noastra si primul spectacol pe care acesta il va sustine pe scena Salii Palatului.

Fara nicio indoiala, Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului 20, fiind un simbol al inovatiei in muzica si cultura, primul artist care a imbinat muzica populara cu ambitiile intelectuale. Cel dintai bard rock 'n' roll, influenta lui Dylan a format o intreaga generatie si a dat un nou sens muzicii folk si rock .

Dylan a castigat nenumarate distinctii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un premiu Oscar si un Glob de Aur. A fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame, in anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar in 2012 presedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia Prezidentiala pentru Libertate (Presidential Medal of Freedom).

Actualul turneu mondial, numit si Never Ending Tour il aduce pe artist si in Romania, pentru un show live de exceptie, alaturi de trupa sa, in data de 25 iunie, la Sala Palatului din Bucuresti. Inainte de a ajunge in tara noastra, Dylan va avea concerte in Japonia, Irlanda, Slovacia, Austria , Germania , Danemarca , Norvegia , Suedia si Finlanda .

Biletele pentru concertul Bob Dylan vor fi puse in vanzare in data de 5 martie, de la ora 10.00, prin reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro.

Bob Dylan (nascut in data de 24 mai 1941) este un artist american, cantaret, compozitor si scriitor, fiind una dintre cele mai influente figuri in muzica si cultura populara de mai bine de cinci decenii.

Cele mai celebre opere muzicale ale artistului dateaza din anii 1960, cand Dylan a fost un militant activ pentru o serie de cauze sociale ale vremii. Anumite piese compuse de acesta, precum Blowin ' in the Wind sau The Times They Are a-Changin', au devenit adevarate imnuri pentru miscarea de sustinere a drepturilor civile din SUA si a manifestantilor impotriva razboiului. De asemenea, single-ul Like a Rolling Stone a schimbat radical parametrii de compozitie a muzicii populare, in 1965, si a devenit una dintre cele mai cunoscute piese ale tuturor timpurilor.

Versurile lui Dylan includ o varietate de influente politice, sociale, filosofice si literare. Cariera sa se intinde pe o perioada de peste cincizeci de ani, explorand, de-a lungul timpului, nenumarate abordari muzicale - de la folk, blues sau country la gospel, rock and roll si rockabilly pana la muzica folk irlandea si scotiana, imbratisand chiar si genurile jazz si swing..

Dylan canta la chitara, claviaturi si muzicuta, fiind sustinut de o suita de diversi muzicieni de exceptie, alaturi de care se afla in turneu inca de la sfarsitul anilor 1980. Incepand cu anul 1994, Dylan a publicat trei carti de desene si picturi, iar operele sale au fost expuse in majoritatea galeriilor de arta importante .

Biograful Howard Sounes il plaseza pe Bob Dylan printre cei mai importanti artisti ai tuturor timpurilor: "Exista giganti ai artei, care ating sublimul - Mozart, Picasso, Frank Lloyd Wright, Shakespeare, Dickens. Locul lui Dylan este alaturi de acesti artisti." Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea in lista celor mai mari 100 de artisti, realizata in anul 2011 si pe locul sapte in clasamentul celor 100 cei mai importanti muzicieni, alcatuit in 2008.

Vreti sa mergeti la concert? L-ati vazut prima oara cand a venit in Romania?

 


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL