byron si Lucia @ Beraria H (galerie foto si recenzie)

Duminica seara byron si Lucia au umplut Beraria H cu ocazia lansarii celor doua albume, "Eternal Return" si respectiv "Silence".

Programat initial pe 6 noiembrie, la Fratelli Studios, aceste concerte au fost amanate in urma tragediei din Clubul Colectiv, iar evenimentul s-a transformat intr-unul caritabil, accesul fiind liber. La intrare a fost pusa insa o urna in care se puteau face donatii pentru victimele accidentului.

Ne-am aflat insa intr-o locatie atipica pentru astfel de concerte pe care eu cel putin le vad in locuri mai restranse, intr-o atmosfera mai intima. In acelasi timp ma bucur ca s-au desfasurat la Beraria H pentru ca astfel au avut ocazia mai multi oameni sa ia contact cu muzica Luciei si a baietilor de la byron.

Vizibil emotionata, Lucia a urcat prima pe scena, acompaniata de cvartetul Muse Quartet, Iosua Galev la pian si Teodora Oprisi la backing vocals. Pregateste acest album de vreo trei ani de zile si a fost pentru prima data cand l-a prezentat catre publicul larg.

Am remarcat-o pentru prima data in 2011 odata cu cover-ul piesei "Silence" al celor de la The MOOoD, care a ajuns la momentul respectiv pe prima pozitie in topul Radio Guerrilla.

Ascultand albumul ei de debut, atat in varianta live, cat si in cea de studio, pot spune ca a meritat asteptarea si ca intr-adevar "Silence" este un material foarte bun.

Vocea Luciei este plina e sensibilitate, iar prin fiecare piesa spune cate o poveste fie ca este vorba de fericire, tristete, dragoste sau implinire. Va recomand sa mergeti sa o vedeti live la urmatoarele ei concerte.

Albumul de debut Lucia - Silence poate fi ascultat pe Deezer, iar in curand va fi disponibil si in magazinele de specialitate.

de fericire, tristete, dragoste sau implinire

Citeste mai mult pe : http://roev.in/1Gc6VK5

Seara a fost completata de byron care ne-au prezentat si ei cel de-al saselea album al lor, "Eternal Return". Acest nou material are o poveste frumoasa, fiind inregistrat la studiourile Windmill Lane din Dublin, adica acolo unde au luat "nastere" albume celebre ale trupelor U2, Deff Lepard, REM, The Rolling Stones sau Van Morrison.

Masterul a fost realizat de catre Frank Arkwright in studioul Abbey Road din Londra, cel "responsabil" si de albumele celor de la Blur, Arcade Fire sau Joy Division.

Este cred ca primul album romanesc inregistrat in High Resolution Sound (24 bit/96 kHz), o calitate net superioara celei de CD si pe care vi-l recomand sa-l ascultati si pe dispozitive care pot reda astfel de formate pentru a "simti" acest album exact asa cum l-au conceput cei de la byron.

Cred ca nici macar experienta live a acestui album nu poate reda fidel profunzimea acestuia, dar asta nu este neaparat un lucru rau, pentru ca muzica live te face sa simti altfel complexitatea sa.

Din cele 12 piese de pe "Eternal Return" cel mai mult imi plac "City of Fire", "Little by little" si single-ul "The Sea", dar in varianta in limba romana.

Coperta acestui material are si ea o poveste frumoasa pe care va invit sa o descoperiti pe blogul trupei.

Noul album byron - Eternal Return poate fi ascultat in exclusivitate pe Deezer si este deja disponibil in magazinele de specialitate

Va lasam acum cu o galerie foto de la cele doua concerte.

Foto: Alin Pandaru pentru Urban.ro


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL