GALERIE FOTO: Mircea Vintila & Brambura @ Hard Rock Cafe

Vineri seara, pe scena Hard Rock Cafe din Bucuresti, a urcat Mircea Vintila insotit de trupa Brambura. Supranumit Lordul John al muzicii romanesti, acesta a incantat publicul cu un recital de aproape 2 ore.

Cei prezenti au asistat la un spectactol presarat cu piese semnate Mircea Vintila, dar si cu piese din repertoriul trupei din care face parte, Pasarea Colibri.

Ritmul de folk imi aminteste de iernile trecute si probabil daca as fi simtit miros de protocala si de brad in timp ce fredonam piesele, as fi putut sa jur ca a venit Craciunul.

Seara a inceput cu o serie de piese arhicunoscute ale artistului, printre care "Cardio", "Strada Popa Nan" si "Hanul lui Manuc".

"Constantin si Veronica" m-a facut sa sap in amintirile de acum 9 ani, atunci cand m-am mutat in Bucuresti, iar "Lordul John" si "Dragostea e o salata" m-au introdus si mai tare in atmosfera de iarna.

A urmat o scurta pauza, despre care urma sa aflu ca a fost facuta pentru a putea pregati urmatorul moment. Era vorba despre un omagiu adus “Motului” Florian Pittis pe piesa "Mondo Cane".

Pentru acest moment, Mircea Vintila a cantat doar versurile proprii, iar pe bucatile din piesa ce ii apartineau lui Pittis au fost folosite inregistrari cu acesta.

Concertul a continuat cu una dintre melodiile de referinta ale artistului, "Pamantul deocamdata". "Laptaria lui Enache" nu a lipsit din setlist si nici "Miruna" piesa pe care mai multi spectatori si-au invitat partenerele la dans.

"Adio, deci pe curand" a fost momentul care anunta faptul ca spectacolul se apropie de final, iar din acel moment totul a devenit, pentru mine, si mai special decat fusese pana atunci.

Au urmat doua piese despre care eu cred ca descriu perfect evenimentele din ultima perioada. Este vorba despre "Ploaia care va veni" a lui Florian Pittis si piesa de referinta a Pasarea Colibri, "Vinovatii fara vina".

Concertul s-a incheiat cu piesa "Cantecul bufonului", iar raspunsul meu la intrebarea “Daca v-au placut bufonii, mai poftiti si-n alta seara?” este acelasi ca si la ultimele 10 concerte Mircea Vintila, Mircea Baniciu sau Pasarea Colibri, DA!

Foto & text: Sorin Chineata pentru Urban.ro


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL