Artisti din 17 tari se intalnesc la Sibiu Jazz Festival 2017

Saptamana acesta, de joi pana duminica, jazzul se muta la Sibiu. 120 de artisti din 17 tari vor urca pe scena celei de-a 47-a editii a Sibiu Jazz Festival. Concertele au loc intre 18 si 21 mai in Piata Mica, iar intrarea este libera.

Line-up
In primele doua zile, muzicienii romani vor canta in deschiderea concertelor artistilor internationali, in cadrul proiectului pilot “Romanian Jazz Meeting”. Concertele artistilor romani vor fi transmise live pe www.sibiujazz.ro, pe retelele de socializare si pe www.livestreaming.com.

Joi, 18 mai, publicul va putea asculta melodiile celui mai performant sextet roman – Jazzapella, al carui lider este binecunoscutul Zoltan Andras. Seara continua cu ritmuri de tango nuevo cu influente de jazz, exprimate intr-o maniera interpretativa unica de catre Accord Vibes, pentru ca mai apoi, tanara Irina Popa sa-si puna in valoare calitatile scenice native intr-un spectacol plin de improvizatie. Hipnotic si abstract, ultimul concert al serii ii revine polonezului Grzegorz Karnas, considerat unul dintre cei mai buni vocalisti de jazz ai momentului.

Vineri, 19 mai, incepand cu ora 19:00, vor urca pe scena din Piata Mica DJazz & Happy Sins, care au pregatit un spectacol plin de culoare, sub indrumarea celebrului pianist roman, Marius Vernescu. Prima seara de weekend continua cu Peter Sarosi & Azara, care imbina intr-un mod original jazzul cu funk, soul si blues, intr-un spectacol complet. Urmeaza luxemburghezii de la Jeff Herr Corporation care vor interpreta intr-o maniera unica si energica atat piese noi, cat si cover-uri dupa melodii celebre, pentru ca apoi, sa preia scena exotica Yilian Canizares , venita din Cuba special pentru Sibiu Jazz Festival.

Sambata, 20 mai, filosoful italian Mauro Sigura va deschide cea de-a treia seara de concerte in Piata Mica, alaturi de quartetul sau. Impreuna vor oferi un spectacol de jazz contemporan imbinat armonios cu acorduri mediteraneene. Atmosfera va fi intretinuta apoi de spaniolii De La Purissima. Cunoscuta pentru spectacolele pline de inovatie si nonconformism, trupa va interactiona cu publicul intr-un spectacol de jazz cu influente traditionale iberice. Seara de sambata se incheie in acordurile SOULBLAZz ale celebrei Natalia M. King. De ce SOULBLAZz? Pentru ca frumoasa cantareata pariziana de origine americana realizeaza un mix perfect de soul, blues si jazz, care ii pune in valoare calitatile vocale.

Duminica, 21 mai, aduce in prim plan doua trupe din tinuturi indepartate. La orele 19:00 se vor auzi primele acorduri ale coreenilor de la Black String, un trio care face cunoscute in intreaga lume instrumentele muzicale orientale. Si pentru ca muzica nu cunoaste granite, in ultima seara de festival vor urca pe scena sirienii de la Mozayek Band.

Pe langa concertele in aer liber, pe toata perioada festivalului, se vor putea vizita expozitiile din cadrul proiectului Focus Jazz. Turnul Sfatului va gazdui expozitia de fotografii „Jazz Body Sounds”, semnata de Tibor Jakab, iar Galeria de Arta UAP Sibiu expozitia de sculpturi realizate de Eugen Petri – „Jazz – Suflet si Forma”, precum si expozitia de afise de jazz realizate de Stefan Orth. Piata Mica va gazdui sesiunile “Jam

Session in Bucatarie”, iar la Teatrul Gong vor avea loc atelierele creative pentru copii „Jazz for Kids”.

Pentru mai multe detalii despre artisti si evenimentele desfasurate in cadrul festivalului accesati www.sibiujazz.ro sau www.facebook.com/sibiujazz/

Programul evenimentelor Sibiu Jazz Festival 2017:
Piata Mica
JOI, 18 MAI
18:00 Jam Session in Bucatarie
19:00 Romanian Jazz Meeting
Jazzapella
Accord Vibes
Irina Popa
21:30 Karnas Formula

VINERI, 19 MAI
18:00 Jam Session in Bucatarie
19:00 Romanian Jazz Meeting
DJazz & Happy Sins
Peter Sarosi & Azara

20:30 Jeff Herr Corporation
21:30 Yilian Canizares
SAMBATA, 20 MAI
18:00 Jam Session in Bucatarie
19:00 Mauro Sigura Quartet
20:00 De La Purissima
21:30 Natalia M. King

DUMINICA, 21 MAI
18:00 Jam Session in Bucatarie
19:00 Black String
21:30 Mozayek Band
Teatrul Gong

19 – 20 MAI
19:00 Jazz for Kids
Turnul Sfatului
18 – 21 MAI
Focus Jazz: “Jazz Body Sounds”
Galeria de Arta UAP Sibiu
18 – 21 MAI
Focus Jazz: “Jazz Suflet si Forma”
Expozitie afise de Jazz – Stefan Orth.

Despre Sibiu Jazz Festival

Fenomen cultural de importanta nationala, Sibiu Jazz Festival este singurul eveniment de profil din Romania care se mandreste cu o istorie de aproape jumatate de secol. Lansat la inceputul anilor ’70,festivalul a adus in fata publicului cele mai mari nume ale jazzului mondial si a ajutat la recunoasterea in plan international a celor mai importanti artisti romani de jazz. Desi anul acesta se implinesc 47 de ani de la prima editie, festivalul isi pastreaza spiritul tanar si reuseste sa surprinda publicul in fiecare an, gratie experientei acumulate de-a lungul timpului.

 


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL