Fata de la Plai, cea mai mare pictura murala din Romania (poze)

La fel ca in fiecare an, organizatorii festivalului Plai din Timisoara cauta sa promoveze intr-un mod cat mai inedit fiecare editie. Pentru 2013, acestia au lucrat cu doi cunoscuti artisti timisoreni, Nego si Lux HiF, pentru a realiza cea mai mare pictura murala din Romania.

Acesta se afla pe pe cladirea Materna din centrul Timisoarei, o ilustreaza pe Doina, fata de la Plai si reprezinta prezenta radacinilor traditionale in contemporaneitate.

Festivalul PLAI coloreaza cele mai vechi ziduri din Timisoara cu o incarcatura de istorie mai recenta. Inainte de cea de a 8-a editie a festivalului, cei care ne-au calcat pragul macar o data vor avea ocazia sa regaseasca nuanta atat de familiara noua in zona centrala a orasului. Iar cei care nu au avut inca ocazia de a impartasi o doza de multiculturalitate si distractie in curtea Muzeului Banatean, au ocazia sa vada intruchiparea acelui spirit pe care il adunam in ficare an din muzica, dans, traditie si folclor, distractie si voie buna, bun-gust si prietenie.

Pictura murală este parte a proiectului "Hella prezintă PLAI 2013", iar pentru realizarea ei,  Nego si Lux HiF, adica Negoita Cosmos si Andrei Dragan, au lucrat la foc continuu timp de 8 zile.

Editia de anul acesta a festivalului Plai va avea loc in perioada 13-15 septembrie si se traduce in 3 zile de festival, 9 concerte de world music, jazz si fusion, 45 de parteneri culturali ce ofera peste 200 de activitati si 100% voluntariat. Capii de afis ai Plai 2013 sunt Zaz, Patrice si Baba Zula.

Bilete reduse cu 20% se pot cumpara de la Eventim ( www.eventim.ro / casieriile Eventim) si din reteaua magazinelor Carturesti, Germanos, Orange si Vodafone pana in data de 12.09.2013.

Pretul unui bilet pentru o zi de festival este 40 de lei pana in 12.09.2013 | 50 de lei la intrare.

Pretul unui abonament pentru 3 zile de festival este 80 de lei pana in 12.09.2013 | 100 lei la intrare.

Abonamentele cu acces in CAMPING au acelasi pret dar sunt limitate la 100 de locuri.


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL