Guest Post: Final de Peninsula

Am revenit cu un nou guest post realizat de Psaico, in care ne spune cateva vorbe despre Peninsula - la final. Un prim post cu cateva impresii "la cald" v-am prezentat aici. Noi anul acesta nu am reusit sa ajungem la festival din pacate :(.

Iata ce ne spune Psaico:

Final de Peninsula 2010 - cu bune si cu rele, dar mai multe bune :)

Editia a 8-a a festivalului Peninsula tocmai s-a incheiat. Cifra oficiala: 63.000 de peninsulari. Cu 5000 mai multi decat anul trecut. Semn ca mutarea datei in august a fost benefica. Anul acesta festivalul nu si-a mai asociat numele cu nici un brand si a demonstrat ca se poate descurca foarte bine si singur. Desigur, sponsori au existat, unii dintre ei fiind prezenti si anul trecut, insa schimbarile de anul acesta au aratat ca se poate si mai bine. Nici sprijinul "politic" nu ar fi de ignorat, Ministerul Culturii fiind un atu. Faptul ca partidul UDMR, cu Ministerele Culturii si Mediului, a sustinut acest festival a contat foarte mult. Miert & Sziget, cu experienta lor de la festivalul Sziget si nu numai, publicul maghiar dominant si trupele din Ungaria, destul de multe in line-up, au aratat ca sunt cu mult mai buni decat ce am putea realiza noi.

Chiar daca este un festival facut la noi in tara, inca o data s-a aratat ca publicul roman nu este atat de educat in materie de concerte, festivaluri si astfel de manifestatii, fata de alti "colegi" europeni. Cu siguranta cifrele oficiale ar putea arata ce natii au fost prezente la festival si in ce procente. Asta s-a observat foarte usor la concertele trupelor maghiare care strangeau un public destul de mare, indiferent de scena si ora. Tind sa cred ca sunt mult mai uniti decat noi.

Lasand partea asta deoparte, de mentionat ar fi ca sambata si duminica, ultimele doua zile din cadrul festivalului, au fost cele mai tari. Incepand de la line-up pana la atmosfera. Scena KISS "a rulat" pe tot parcursul festivalului. Cine a facut line-up-ul pentru scena aia merita aplauze! Pacat ca a fost pusa destul de departe de scena principala insa pe de o parte a fost mai ok, a fost mai mult spatiu. Dub FX a reusit performanta de a avea cel mai numeros public de la acea scena.

La Weekend Main Stage, KoRn au facut senzatie, nu neaga nimeni. Da' parca Gorillaz Sound System a adunat mai mult public. Cu toate astea nu a fost depasit publicul prezent anul trecut la Prodigy. Programul a fost facut foarte bine, scenele celalalte, Ciuc si Kiss, fiind si ele pline in timp ce KoRn prestau pe scena mare. N.O.H.A la Kiss Stage si Mike Godoroja la Ciuc Stage au fost numa' buni pentru publicul format din alte categorii de peninsulari.

La aceasta editie am vazut multe trupe "new comers" pentru mine insa cu siguranta as vrea sa le mai vad si chiar sa le cumpar albumele. De remarcat au fost urmatoarele: PASO, Babylon Circus, Che Sudaka si N.O.H.A. . Au fost si nume anuntate in program unde nu toti membrii au fost prezenti. Spre exemplu: - doar doi membri de la Above & Beyond. au ei un obicei cand vin in Romania, sa "uite" cate un membru acasa. - NERO ? S-a facut acolo un party dubstep incredibil. Cu toate astea, doar un singur membru. - Noisia ? Din trei doar unul a fost prezent. Oricum, Gojira l-a "exclipsat".

Per total, festivalul a iesit foarte ok. Nu au fost incidente iar lumea a fost foarte ok (mai putin multele perechi de ochelari din Freedom Arena care nu aveau nici o treaba cu muzica). De dimineata pana seara se gasea ceva de facut, diverse activitati in program, strandul Weekend la doi pasi, "puncte" de adrenalina, voluntari ce ofereau multe informatii s.a.m.d. .

Staff-ul Peninsula s-a descurcat foarte bine. Am comunicat foarte ok in fiecare zi pentru micile schimbari de program, anuntarile conferintelor de presa etc. Anul acesta au fost mult mai prezenti pe online, cu 5 fotografi pregatiti sa surprinda fiecare moment important si imediat oferit pe pagina de Facebook. De asemenea, pe YouTube se posta in fiecare zi cate un rezumat al zilei precedente.

Din ce in ce mai bine. Asteptam anunturile oficiale legate de editia de anul viitor.

Mai detaliat despre ultimele doua zile am scris aici si aici.

Mai jos aveti cateva poze realizate de Psaico.


4 comentarii

  • "Tind sa cred ca sunt mult mai uniti decat noi"
    Asa e...sunt mult mai uniti ca noi. Pot sa dau un exemplu clar de la mine din oras. A venit Cargo, nu a fost tare multa lume, adica a fost dar nah, iar la trupa maghiara (ca stau langa granita) full de lume

  • Above and Beyond vin mai mereu cate 2, pe la majoritatea gig-urilor - nu doar cele din Romania. In formula completa se prezinta doar la gig-urile mari, precum Trance Energy. Vad ca au venit Paavo si Jono. Damn, vroiam si autograful lui Paavo, dar na', next time... happy

  • Imi place poza 8 big grin

  • tocmai ce m-am intors de acolo , dar nu m-a spart! anul trecut a fost mai tare! m-am dus mai multpentru Tricky si Ska P dar ..se putea si mai bine..poate la anul!

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL