Street Art @ Street Heroes 2011

Street Heroes 2011 va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, pe 17 si 18 septembrie in Parcul Tineretului din Bucuresti. Vom avea parte printre altele de muzica, skateboarding, bmx, bboyng battle dar si de Street Art.   

Anul trecut, concursul de graffiti de la Street Heroes 2010 a adunat laolalta cele mai tari crew-uri de gen din tara care au sustinut un show de 2 zile, in urma caruia s-au nascut adevarate opere de arta. Anul acesta, la Street Heroes 2011, concursul de graffiti va fi inlocuit cu un demo care poarta eticheta “Once in a lifetime!”
 
 
Un mare artist si intelept (inca in viata) afirma acum scurt timp ca “Fara Graffiti nu se poate vorbi despre o adevarata Cultura Urbana!” Iar la sustinere nu a intarziat nici cel mai vechi reprezentant al culturii imagistice de strada.
 
Pentru prima data in istoria culturii urbane romanesti, graffiti-ul da mana cu colajul pentru o acoperi un perete de 3 metri inaltime si 15 de metri lungime!
 
Celebri deja la nivel national prin intermediul peretilor pe care si-au asternut spray-urile si prin proiectele de arta stradala demarate, Kero si Allan Dalla au invitat alaturi de ei un artist ce nu mai are nevoie de nici o prezentare: Ion Barladeanu.
 
Artistul roman, recunoscut international, care a uimit lumea artei cu colajele sale, colaboreaza cu doi street art-isti romani – Kero si Allan Dalla – imbinand doua generatii si tehnici diferite intr-o singura lucrare de colaj si desen.  Rezultatul se doreste sa fie o lucrare de arta contemporana, care sa puna in lumina atat din punct de vedere imagistic, cat si conceptual, identitatea nationala contemporana, avand la baza inspiratii din folclorul si traditiile romanesti.
 
Ion Barladeanu, un adevarat erou al strazii, a aratat lumii intregi ca talentul nu dispare niciodata si trece peste orice obstacol intalnit. “Nea Ion” a fost descoperit la varsta de 62 de ani , cu 3 ani in urma, ca si un mare artist care l-ar fi echivalat pe celebrul Andy Warhol in arta vizuala contemporana.
 
Ion Barladeanu a inceput sa creeze colaje in regimul comunist si a continuat si dupa Revolutie. Fara sa aiba habar de vreun curent artistic, autorul de la marginea societatii si-a urmarit doar pasiunea. Hobby-ul sau e un razboi personal cu lumea reala. Nu are nimic dintr-un discurs artistic estetizant, ci este extrem de critic la adresa “adevarului” oficial.
 
KERO
 
…este un personaj cu o activitate proeminenta in street art-ul romanesc, numarandu-se printre pionerii scenei graffiti din Romania care au pus bazele acestei culturi urbane la noi in tara, pe care a promovat-o cu success si pe plan international.
 
Fiind un graffer autodidact, fara vreun studiu in domeniul artei, combina talentul sau innascut cu improvizatia si materialele de care dispune pentru a se exprima liber in locatii nonconformiste, revendicand spatiul public ca si o galerie infinita in care arta sa este pentru toti, nu doar pentru cei care isi permit sa o cumpere.
 
Atat notorietatea sa in randul street art-istilor, cat si experienta prolifica acumulata de-a lungul a mai bine de 10 ani de activitate, fac ca acest tanar artist sa fie considerat un erou al strazii.
 
Allan Dalla
 
…revine la a doua editie de Street Heroes cu acelasi stil ermetic, experimentalist ce are la baza geometrizarea la nivel micro a exteriorului, refuzul asimilarii si respectarii regulilor perspectivei pentru a sugera efecte vizuale puternice.
 
Prin compunerea personajului intocmai si descompunerea lui in forme suprarealiste, Allan Dalla exprima viziunea artistica prin optiunea catre un univers intens colorat, conturat in forme cubice.
Mai mult ca sigur ca ai apucat deja sa admiri operele celor 3 artisti.
La Street Heroes 2011 vei avea ocazia unica sa ii urmaresti LIVE!
 
Au mai ramas cateva zile pana la inceputul celui mai mare festival de cultura urbana din Sud Estul Europei!
 
Street Heroes 2011 va avea loc in zilele de 17 si 18 septembrie 2011 in Parcul Tineretului din Bucuresti si va aduna la un loc tot ce-ti trece prin cap cand vine vorba de cultura urbana: Skateboarding, BMX, Bboying Battle, Graffiti & Collage, Streetball, Slackline, muzici bune si alte surprize.
 
Urban.ro a oferit toate detaliile despreStreet Heroes 2011 (program, locatie, bilete). Va reamintesc si de cele doua Street Heroes Official Afterparty! care vor avea loc in acest week-end. 
 
 


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL