Goran Bregović in concert la Sala Palatului

Unul dintre marile spectacole ale anului 2019 este concertul lui Goran Bregović de la Sala Palatului. Marti, 2 aprilie, cu incepere de la orele 20:00, artistul va aduce in Romania un show in premiera, in cadrul caruia va canta alaturi de o orchestra simfonica formata din 42 de artisti, 3 violonisti si un cor de persoane.Primele 200 de bilete pot fi achizitionate in regim Early Bird si au preturi cuprinse intre 99 si 260 lei. Mai multe detalii privind biletele si achizitionarea acestora poti gasi pe site-ul iabilet.ro.

In 2018, Bregović a sustinut doua concerte in Romania, la Sala Palatului si Arenele Romane, acolo unde a prezentat cantece mai vechi, dar si mai noi, de pe cel mai recent album al sau,  “Three Letters From Sarajevo”, material care s-a bucurat de un mare succes peste tot in lume. Si anul acesta muzicianul pregateste un eveniment inedit, prezenta orchestrei simfonice fiind un atu pentru Bregović si pentru intregul spectacol.

Goran Bregović s-a nascut pe 22 martie 1950, intr-o familie mixta. Tatal sau era croat, mama de origine sarba, iar dupa divortul parintilor, muzicianul a ramas cu mama in Sarajevo. Aceasta l-a sustinut mereu in drumul sau muzical. In copilarie a studiat la Scoala de Muzica, de unde a fost exmatriculat pentru ca, spuneau profesorii, nu avea talent. Imediat dupa acest episod, insa, mama i-a cumparat o chitara, poate tocmai pentru a-l incuraja sa nu renunte. La 16 ani, dupa moartea mamei sale, Bregović a trebuit sa se descurce singur, ajutat numai de cateva rude.

In timp, muzicianul originar din Sarajevo a cucerit o lume intreaga prin stilul sau muzical unic, in care se imbina ritmurile traditionale balcanice cu soundul rock. Au urmat numeroase piese de succes, colaborari cu nume de top precum Iggy Pop, Eugene Hutz (Gogol Bordello) sau Cesaria Evora. Bregović a compus si muzica de film, creatiile sale insotind peliculele regizate de Emir Kusturica cum ar fi Arizona Dream, Time of the Gypsies sau Underground.


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL