Noaptea Alba a Galeriilor va asteapta pe 6 octombrie la evenimente de arta contemporana in peste 152 de spatii din 12 orase

Vineri, 6 octombrie 2017, Noaptea Alba a Galeriilor invita publicul la cele mai noi evenimente de arta contemporana romaneasca si internationala la Bucuresti, caruia i se alatura alte unsprezece orase - Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Resita, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si, nu in ultimul rand, Petrila. Peste 150 de galerii, spatii alternative, huburi creative si ateliere de artisti se deschid si creeaza un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat si dinamic.

„Noaptea Alba a Galeriilor / NAG continua si in acest an dificil pentru cultura din Romania organizarea unui eveniment care ofera publicului un bun prilej de intalnire si dialog cu arta contemporana. NAG creaza un alt fel de harta a oraselor in care case particulare, spatii industriale sau institutii culturale devin pentru o noapte cele mai importante repere din spatiul urban. Multumim tuturor partenerilor nostri pentru sprijinul acordat si nu in ultimul rand oamenilor extraordinari care fac posibil acest eveniment!” - Suzana  Dan, fondator Asociatia Ephemair - organizator NAG national

Aplicatia Noaptea Galeriilor
Si anul acesta venim in ajutorul tuturor celor ce vor sa aiba parte de o experienta NAG cat mai completa si le oferim mai mult decat o harta prin lansarea aplicatiei Noaptea Galeriilor, disponibila atat pentru Android, cat si pentru iOS. Cu ajutorul aplicatiei, utilizatorii se vor putea loga cu ajutorul contului de Facebook, apoi se vor localiza pe harta orasului in care se afla, vor putea vedea distanta pana la locul evenimentelor din apropiere si isi vor putea organiza un traseu personalizat cu spatiile favorite. Nu in ultimul rand, utilizatorii vor primi notificari in timp real cu informatii despre vernisaje, recomandari si sfaturi pentru folosirea aplicatiei. Aplicatia Noaptea Galeriilor si site-ul evenimentului contin programul tuturor oraselor participante in cadrul Noptii Albe a Galeriilor 2017.

NAG 2017 in Bucuresti
In Bucuresti, editia a unsprezecea a Noptii Albe a Galeriilor reuneste un total de 73 de galerii, spatii alternative, hub-uri si ateliere de creatie cu un program de vernisaje, lansari de carte, expozitii, performance-uri si vizionari ce vor anima noaptea de vineri, 6 octombrie. Harta galeriilor si programul acestora este disponibil pentru public atat in format tiparit, cat si in aplicatia de telefon android si iOS.

Si pentru ca din nicio editie a NAG nu a lipsit invitatia adresata publicului de a parcurge traseul nocturn al galeriilor pe bicicleta, din acest an in colaborare cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni oferim tururi ghidate pentru biciclisti! Punctul de intalnire va fi Rezidenta BRD Scena9 din str. I.L Caragiale, nr. 32; primul grup va avea intalnirea la ora 19:00 si plecarea in tur la ora 19:30.

Expozitie focus NAG Petrila: „O calatorie spre buricul pamantului
Rezidenta BRD Scena9, Ion Luca Caragiale nr. 32
Vernisaj: vineri, 6 octombrie, 19:00 – 03:00
Perioada de vizitare: 6 octombrie – 5 noiembrie
Vernisajul „O calatorie spre buricul Pamantului” da startul NAG 2017 in Bucuresti, pe 6 octombrie, de la ora 19:00, la Rezidenta BRD Scena9. Proiectul, produs de Asociatia Ephemair exclusiv pentru Noaptea Alba a Galeriilor aduce pentru publicul vizitator nu doar fragmente din cele trei muzee - Muzeul Mamei, Muzeul Instalatorului Roman si Colonia Literara Petrila -, o arhiva de imagini fotografice animate, interventii si interventii artistice, ci tese, in cele sase incaperi, povesti despre noi toti, povesti care rad cu noi, rad de noi, plang si ne spun poezii sau hohotesc confuzia unei istorii recente. Toate acestea au aceeasi sursa, buricul pamantului, Planeta Petrila, un univers unic creat de artistul Ion Barbu, curator al acestei expozitii si unul dintre personajele principale din acest proiect alaturi de Andrei Dascalescu, Catalin Cretu si Mihai Barbu.

Programul de vizitare al expozitiei in perioada 8 octombrie - 05 noiembrie va fi:
Miercuri – Vineri, orele 17:00 – 20:00
Sambataa – Duminica, orele 15:00 – 20:00

Search & Research RO
De asemenea, anul acesta continuam programul Search & Research RO, initiat de Asociatia Ephemair cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor 2016 si realizat in cooperare cu programul de rezidente curatoriale ARC Bucharest, prin care invitam un grup de specialisti straini din domeniul artei contemporane sa cerceteze si sa descopere scena culturala locala. Programul se finalizeaza pe 10 octombrie, de la ora 16:00, la Rezidenta BRD Scena9, unde vom gazdui o masa rotunda cu invitatii straini: Miguel Amado - Senior Curator la Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia, Geir Haraldseth - Director al Rogaland Kunstsenter (Rogaland Contemporary Art Centre), Stavanger, Norvegia, Gabi Scardi - curatoare si critic de arta, Milano, Italia, Evelyn Simons - curatoare, critic de arta si coordonatoare de proiecte la CAB – un centru privat non-profit de arta contemporana din Bruxelles, Belgia si Stefan Vicedom curator, cercetator asociat in arta contemporana la Städel Museum din Frankfurt, Germania. Discutia cu publicul va fi moderata de Dragos Olea - membru al colectivului de artisti APPARATUS 22 si consultant ARC Bucharest.

 


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL