Skip to content

10 filme bune pe care sper ca nu le-ai ratat in 2015

Cate filme bune ai vazut in 2015? Avem o lista cu niste titluri excelente pe care poate le-ai ratat:

Daca aruncam o privire inapoi si tragem linie, noi zicem ca, din punct de vedere cinematografic, 2015 a fost un an bun! Speram ca ati avut un an bun pe toate planurile si va  enumeram 10 filme mai putin cunoscute din 2015 pe care speram ca nu le-ati ratat:

Z is for Zachariah
SFul postapocaliptic Z IS FOR ZACHARIAH, regizat de Craig Zobel, ne spune povestea unei femei (Margot Robbie), care supravietuieste singura, in pustietate, dupa un razboi nuclear. Dupa ce o perioada a crezut ca este singura femeie ramasa pe Pamant, aceasta descopera intr-o zi ca mai exista cineva, mai exact doi barbati -Loomis (Chiwetel Ejiofor), un fost om de stiinta, impins la limitele nebuniei de expunerea la radiatii, si Caleb (Chris Pine). Fiind singura femeie din lume, intre cei trei se naste un triunghi amoros plin de intentisitate.

Me Earl and the Dying Girl
Filmul care a furat toata atentia anul asta la Sundance, este o drama cu adolescenti, pe care o vor aprecia si adultii. Cu toate ca are un subiect ce poate pica usor in melodrama – un baiat se imprieteneste cu o fata bolnava de cancer – regizorul evita cu gratie tragedia, si se axeaza mai mult pe partea amuzanta a lucrurilor, aducand totodata un omagiu celor mai importante filme din istoria cinematografiei, pe care protagonistul nostru le parodiaza.

Ex Machina
3 personaje – doi barbati si o fata-robot, o locatie fabuloasa, dar izolata, si un experiment fascinant. Acestea sunt, la prima mana, coordonatele celui mai tare SF despre inteligenta artificiala din ultimi ani. Actiunea este sustinuta excelent de catre DOMHNALL GLEESON, OSCAR ISAAC si ALICIA VIKANDER care formeaza un ciudat triunghi amoros intr-un thriller psihologic ce exploreaza teme fundamentale: natura constiintei, sentimente, adevar si minciuni.

Slow West
In westernul Slow West, scris si regizat de John Maclean, Michael Fassbender este Silas Selleck, un pistolar misterios si cinic si totodata vanator de recompense. El se imprieteneste cu un tanara naiv, interpretat de Kodi Smit-McPhee, care calatoreste prin Colorado-ul anilor 1870 in cautarea iubitei sale, Rose (Caren Pistorius), care a fugit în America alaturi de tatal ei. Ce nu stie tanarul este Sillas este de fapt hotarat sa incaseze recompensa pusa pe capul fetei.

The Gift
Surpriza anului in materie de thrillere reprezinta totodata debutul in regie al talentatului actor australian JOEL EDGERTON, care semneaza si scenariul si s-a distribuit intr-un rol cheie. The Gift este un thriller tensionant, care nu-ti insulta inteligenta, cu personaje puternic conturate si interpretate impecabil. Un film care pune o multime de probleme de moralitate, precum consecintele unor fapte din trecut si asumarea responsabilitatii pentru propriile actiuni. O recenzie mai detaliata gasiti aici.

The Voices
Cel mai recent film regizat de Marjane Satrapi (Persepolis) este 100% original si pus in valoare de o distributie interesanta – Ryan Reynolds, Anna Kendrick, Gemma Arterton si Jacki Weaver. Este vorba de un thriller psihologic cu accente comice despre un barbat cu probleme mentale care crede ca poate vorbi cu pisica si cainele sau si care incet-incet devine un psihopat notoriu.

Wild Tales
Amuzant, indraznet, intunecat. In WILD TALES, avem diverse povesti in care personajele, lipsiti de aparare in fata unei realitati care pe neasteptate poate deveni imprevizibila, traverseaza granita subtire dintre civilizatie si brutalitate. Povesti despre dragoste, dezamagire, razbunari ale trecutului, tragedie si chiar violenta din detaliile vietii de zi cu zi. Toate apar pentru a-i impinge pe eroi pe buza prapastiei, si sa-i faca sa-si piarda controlul.

The Lobster
Cea mai orginala si ciudata poveste din ultimii ani a izvorat din imaginatia grecului Yorgos Lanthimos din a carui filmografie va recomand Dogtooth si Alps. The Lobster este o poveste de dragoste neconventionala cu actiunea situata intr-un viitor apropiat, in Oras, unde oamenii singuri sunt arestati si dusi la Hotel. Ei sunt obligati sa-si gaseasca o pereche in 45 de zile, altfel vor fi transformati intr-un animal pe care ei si l-au ales si vor fi trimisi in Padure. David evadeaza de la Hotel in Padure si se indragosteste, desi acest lucru este interzis.

The Duke of Burgundy
Aflat in top 5 al filmelor mele preferate din 2015, The Duke of Burgundy, in regia lui Peter Strickland este erotic si ciudat,  si ne indeamna sa aruncam o privire prin gaura cheii in casa izolata dintr-o padure, unde doua  femei joaca un elaborat joc sexual.

TAXI
Castigatorul Ursului de Aur din acest an ne face un portret sincer, amuzant si profund uman al Teheranului de azi. Taximetristul-regizor (Jafar Panahi) a caror identitate ramane secreta, ne ia cu el intr-un taxi unde suntem plimbati alaturi de actori neprofesionisti, oameni de rand, cu personalitati diferite.
 

Cate dintre aceste filme ati apucat sa vedeti? Ne mai recomandati si altele?

Citește în continuare