Skip to content

10 lucruri inedite despre SAROO: Drumul spre casa

Iata cateva detalii interesante despre noua productie ce va intra in cinematografe vinerea aceasta:

Saroo are doar 5 ani cand se pierde de fratele lui mai mare și ajunge intr-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, in Calcutta, la mii de kilometri departare de locul unde s-a nascut si de familie. Inainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micutul supravietuieste numeroaselor incercari si primejdii intalnite. Apoi, 25 de ani mai tarziu, porneste in cautarea familiei sale, incercand sa reajunga acasa.
Filmul „Saroo: Drumul spre casa” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 20 ianuarie 2017.
Iata ce trebuie sa stii inainte de a vedea filmul:

1.Melodia „Never Give Up” de pe coloana sonora a filmului este cantata de Sia. In videoclipul melodiei, doi copii – care poarta perucile in alb si negru specifice cantaretei – danseaza si alearga in jurul unui peron care este pictat cu versurile melodiei. Sam Murphy de la Music Feeds spune ca „Sia profita de radacinile indiene ale filmului, dand o nota Bollywoodiana melodiei, care se impletesc perfect cu nuantele sale insorite”.

2. Auzind de rolul vital pe care Google Earth l-a avut in cautarea lui, compania l-a invitat pe Saroo sa vorbeasca despre experienta sa in cadrul unei conferinte internationale, unde l-a intalnit si pe Eric Schmidt, directorul companiei. Cei de la Google l-au asistat pe producatorul filmului in timpul filmarilor, pentru a se asigura ca scenele in care Saroo isi cauta casa din India folosind Google Earth sunt cat mai autentice.

3. Saroo Brierley si parintii sai adoptivi, Sue si John continua sa traiasca in Hobart, Tasmania, unde Saroo ii ajuta cu afacerea de familie pe care o au. Saroo este un sustinatordedicat al muncii doamnei Soon, cea care i-a aranjat adoptia in Australia si care conduce orfelinatele din Calcutta. El se intoarce frecvent in India pentru a o vizita pe aceasta, precum si pe mama sa, Kamla, si familia lui extinsa. Saroo este de asemenea speaker motivational in Australia si peste ocean.

4. Producatorul Emile Sherman crede ca filmul are de asemenea un mesaj foarte puternic cu privire la adoptie: „Filmul patrunde in interiorul vietilor copiilor care au fost adoptati, si sper ca tarile din Vest sa inteleaga nevoia tot mai mare de adoptie a acestor copii, dar si beneficiile pe care acest lucru le poate aduce. Sunt foarte multi copii care nu ajung intr-o familie iubitoare si sunt atatea familii care isi doresc foarte mult un copil.”.

5. Una dintre cele mai mari provocari pentru acest film a fost gasirea unui baietel de origine indiana care sa il joace pe micul Saroo. Producatoarea Angie Fielder spune ca echipa indiana de productie a lucrat indeaproape cu scolile si parintii din mai multe orase indiene in cautarea copilului potrivit pentru acest rol. Sute de copii au venit la auditii, iar cei care aveau potential au fost filmati, urmand ca aceste inregistrari sa fie trimise in Australia. Regizorul Garth Davis, Angie Fielder, directorul de casting Kirstz McGregor si dramaturgul Miranda Harcourt au calatorit pe urma in India pentru a lucra cu micutii ce se aflau pe lista de candidati, printre ei numarandu-se si Sunny Pawar, cel care a fost ales pentru a-l interpreta pe Saroo la varsta de 5 ani.

6. Pentru a se asemana cat mai mult cu Saroo Brierley, care este inalt si intr-o forma fizica foarte buna, dupa ce si-a petrecut toata viata in natura, in Australia, actorul Dev Patel a trebuit sa urmeze un regim foarte strict pentru a acumula masa musculara.El a lucrat de asemenea cu un profesor pentru a-si perfectiona accentul australian, care este foarte dificil de reprodus.

7. Dev Patel a confirmat ca s-a luptat pentru acest rol. A marturisit ca nu a citit niciodata un scenariu atat de fermecator: „Este o poveste despre triumf si despre speranta si determinarea acestui copil de a supravietui si a-si regasi familia. Ce m-a atras foarte mult la acest rol este faptul ca personajul este unul contemporan, iar dinamica familiei este una foarte complexa. Este un rol foarte frumos.”

8. Dupa ce a cunoscut-o pe adevarata Sue Brierley in casa sa din Hobart, Tasmania, Garth a stiut ca o voia in acest rol pe Nicole Kidman, actrita castigatoare a unu premiu Oscar si a unui Glob de Aur. „Am petrecut mult timp cu Sue, iar intr-o zi, in timp ce vorbea cu mine, am avut o revelatie, aceea era «Nicole Kidman». Din intamplare, in timp ce calatoream in jurul lumii pentru casting-uri, am aflat ca Nicole a reusit sa faca rost de scenariu, l-a citit si era foarte dornica sa vorbeasca cu noi. ”

9. Rooney Mara a fost recomandata de catre producatorul executiv Harvey Weinstein pentru rolul lui Lucy, cea care devine prietena lui Saroo dupa ce se cunosc in perioada studentiei. Weinstein a contactat-o personal pe Rooney pentru a-i vorbi despre film. Dupa aceasta discutie, Rooney a plecat la Festivalul de Film de la Cannes, unde i s-a inmanat premiul pentru „Cea mai buna actrita”, ea fiind nominalizata si la Premiile Oscar pentru „Cea mai buna actrita in rol secundar”, pentru rolul ei din filmul „Carol”.

10. Primele sase saptamani de filmare au avut loc in India – in Calcutta, Bengal si in statul central Madya Pradesh – cu actori indieni profesionisti in rolurile cheie.Printre ei se numara si unii dintre cei mai cunoscuti actori din India, cum ar fi Nawazuddin Siddiqui, Priyanka Bose, Tannishtha Chatterjee si Deepti Naval, fiecare fiind recunoscut pentru munca sa pe scena cinematografiei indiene.
 

Cum ti se par informatiile? Te-au convins sa vezi filmul?

Citește în continuare