Cele mai bune scurtmetraje de animatie romanesti, la Anim’est Brasov 2017

A patra editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est - Brasov a început joi, 29 iunie, si continua sa coloreze agenda de weekend a brasovenilor cu cele mai îndragite filme de animatie noi, concerte si evenimente speciale. Alaturi de productii internationale premiate la festivaluri de profil de renume, selectia de filme proiectate la Brasov include si o selectie de filme de animatie recente, realizate în Romania.

Un highlight al programului de animatie romaneasca este scurtmetrajul „Splendida moarte accident” / „The Blissful Accidental Death”, castigator al premiului "Jean-Luc Xiberras" pentru debut la Annecy, anul acesta, în regia lui Sergiu Negulici, invitat special al editiei Anim’est Brasov 2017. Filmul va fi proiectat vineri, 30 iunie, la Centrul Cultural Reduta, de la 24.00, în deschiderea Creepy Animation Night – noaptea de scurtmetraje animate horror si bizare, destinate celor peste 18 ani. Publicul va avea ocazia sa revada scurtmetrajul duminica, 2 iulie, tot la Centrul Cultural Reduta, de la ora 16.00, în deschiderea calupului de scurtmetraje selectate în Competitia Romaneasca de la Anim’est Bucuresti 2016.

În fiecare an, scurtmetrajele proiectate la Anim’est în cadrul competitiei nationale sunt dovada evolutiei pozitive a industriei de animatie autohtone, prin abordarile tot mai inedite si prin tehnicile de animatie folosite. Vor fi proiectate la Brasov toate cele 12 scurtmetraje înscrise în competitia nationala a ultimei editii din capitala, inclusiv animatia castigatoare -  Mom, Dad, I have to tell you something , realizata de Paul Muresan, si scurtmetrajul premiat cu o mentiune speciala Skateboarding is not a Crime, în regia lui Cristian Radu. 
De asemenea, în deschiderea proiectiei scurtmetrajelor romanesti, publicul prezent va avea ocazia sa afle mai multe despre Animation Worksheep  – platforma educationala a Anim’est, al carei coordonator este Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului. Prezentarea despre Animation Worksheep este menita sa familiarizeze publicul cu acest proiect ce a luat nastere în 2011, sprijinind principala misiune a asociatiei ESTE'N'EST, organizatoarea Anim’est, de a dezvolta industria filmului de animatie autohton. E vorba despre un atelier intensiv de animatie, în care tinerii animatori au la dispozitie toate toolurile necesare pentru a crea propriile animatii, sub îndrumarea unor specialisti ai industriei.

În continuarea programului de la Centrul Cultural Reduta, de la 18.00, publicul va fi invitat sa vizioneze o retrospectiva a filmelor de animatie semnate de Ion Truica, regizor de film de animatie, grafician si scenograf, si unul dintre putinii maestri ai animatiei romanesti.

Accesul la toate proiectiile si evenimentele din cadrul Anim’est Brasov 2017 este gratuit.


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL