Skip to content

FOOD FILM la TIFF 2017

Dinamic si surprinzator, programul Festivalului International de Film Transilvania include, in fiecare an, experiente artistice diverse, concerte si petreceri.

Editia din 2-11 iunie se anunta de-a dreptul savuroasa: sectiunea Film Food aduce la TIFF trei dintre cele mai noi filme despre arta gastronomica. Experientele culinare cinematice vor fi insotite de cine condimentate de cei mai populari chefi din România: Catalin Scarlatescu, Florin Dumitrescu si Sorin Bontea.
In Soul – Ingredientul sufletului (r. Angel Parra, Jose Antonio Blanco), chef Eneko Atxa si maestrul sushi-ului, Jiro Ono, fac o paralela interesanta intre gastronomia spaniola si cea japoneza. Proiectia din 5 iunie va fi urmata de o cina pregatita de chef Sorin Bontea.

Pe 6 iunie, chef Catalin Scarlatescu va gati cina de dupa Savoarea Turciei (r. Luis Gonzalez), filmul despre faimosii chefi Roca, porniti pe urmele secretelor bucatariei turcesti. Pe 7 iunie, inainte de a gusta deliciile marca chef Florin Dumitrescu, publicul va urmari Totul despre gratarul argentinian (r. Mariano Cohn, Gaston Duprat), o calatorie in tara in care gratarul e deopotriva mâncare si ritual. in fiecare dintre cele trei zile, proiectiile vor avea loc la Cercul Militar, de la 18.30, iar cele trei cine, la restaurantul Bricks, de la 20.15.

Ati vazut care sunt cele 12 filme din competitia de anul acesta?

Citește în continuare