Incepe Dracula Film Festival la Brasov

Vesti bune pentru fanii filmelor de groaza& fantastice! Dracula Film Festival isi deschide maine portile cu filme care ar trebui sa ne asigure portia de horror pe tot restul anului!


Miercuri, 12 octombrie, la Brasov, va incepe cea de-a patra editie a festivalului de film horror si fantasy, Dracula Film Festival. Timp de cinci zile, cinefilii pot vedea la Teatrul “Sica Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One si Centrul Cultural Reduta peste 50 de filme.

In premiera nationala, in deschiderea aceste editii, miercuri, de la ora 20.00, la Teatrul “Sica Alexandrescu” va rula Inferno (r. Ron Howard, SUA, 2016) - thrillerul bazat pe romanul cu acelasi nume al lui Dan Brown - care ii are ca protagonisti pe Tom Hanks si Felicity Jones. Una dintre suprizele acestui film este si actrita româncaAna Ularu, pe care iubitorii de film o pot revedea si in cadrul competitiei de lungmetraj in The Man Who Was Thursday (r. Balazs Juszt, Ungaria, 2016), un thriller paranormal cu pulsatii erotice.


Cele trei competitii Dracula, de lungmetraj, de scurtmetraj international si scurtmetraj românesc, reunesc 33 de filme pe cât de noi, pe atât de inedite. Printre acestea se regasesc si The Open (r. Marc Lahore, 2015, Marea Britanie), unul dintre cele mai frapant de originale filme fantastice ale ultimilor ani, care va rula in prezenta regizorului, si The Rift (r. Dejan Zecevic, 2016), primul SF care vine din Serbia dupa destramarea Iugoslaviei, la a carui proiectie vor fi prezenti Milan Todorovic (producator) si Dragan Micanovic, unul dintre cei mai populari actori din tara de bastina a lui Kusturica.

Printre surprizele acestei editii se numara si patru filme mult asteptate de fanii genului horror, care vor fi proiectate la Dracula Film Festival in premiera: Camera terorii/ The Disappointments Room (r. D.J. Caruso, 2016), un thriller supranatural cu Kate Beckinsale, Blair Witch (r. Adam Wingard, 2016), sequel al filmului cult The Blair Witch Project, Under The Shadow (r. Babak Anvari, 2016), un horror in toata regula care taxeaza regimul iranian post-revolutionar pentru sexismul sau frapant, si Therapy (Franta, 2016), cel de-al doilea lungmetraj al lui Nathan Ambrosioni, numit si copilul minune al filmului horror, in varsta de doar 16 ani. Proiectia acestui film va avea loc in prezenta regizorului.

In cadrul traditionalului parteneriat cu Viasat History, Dracula Film Festival prezinta doua filme pline de vrajitorii, magie neagra si farmece care-ti dau fiori pe sira spinarii: clasicul Vrajitoarele din Eastwick/ The Witches of Eastwick (r. George Miller, 1987) si The Witch (r. Robert Eggers, 2015), unul dintre cele mai fascinante filme de groaza arthouse ale ultimilor ani, in care stilul si oroarea triumfa.

Concerte Dracula se vor intâmpla vineri, 14 octombrie, in club Rockstadt, dupa ora 20.00, unde vor concerta Altar si God The Barbarian Horde, si sâmbata, 15 octombrie, Omul cu Sobolani si Kryptonite Sparks. Tot sâmbata, de la ora 22.00, la HOF Cafe, va mixa Gojira & Planet H, dupa o proiectie surpriza, intitulata sugestiv Gojira vs. Gojira, in cadrul careia tot ce va putem garanta e ca veti vedea clasicul Gojira (r. Ishirô Honda, Japonia, 1954).

Dracula Film Festival va avea loc in Brasov, in perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul “Sica Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One si Centrul Cultural Reduta.

Ne vedem pe acolo,da?


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL