Interviu cu Olimpia Melinte

Olimpia Melinte este o actrita pe val si totodata una dintre cele mai talentate actrite din noua generatie.

 

Ai vazut-o in SELFIE, Canibal, Killing Time, Bucuresti non stop...Zilele acestea o poti vedea pe marile ecrane in Plansa, lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Gheorghe iar noi am profitat de premiera acestui film pentru a ii lua un interviu.

Multumim frumos ca ti-ai gasit timp sa stai de vorba de voi. Banuiesc ca esti o persoana foarte ocupata, ai aparut in 9 lungmetraje in 5 ani. Care e secretul?
Munca, pasiune, un dram de noroc si multă perseverenta!

Cum a fost colaborarea cu Andrei Gheorghe la filmul Plasa? Dar cu restul echipei?
Au fost cei mai tineri si mai proaspeti oameni alături de care am avut norocul sa lucrez. Andrei e un regizor liber si gata sa experimenteaza forme si idei noi asa ca am fost pe aceeași lungime de undã. Eram cu toții la inceput de drum si cu toate astea am reușit sa ne concentram energia si sa ducem pana la capăt acest proiect, deși am întâmpinat tot felul de probleme, de la furtul echipamentului de filmare pana la faptul ca am fost dați afara, fara explicații, din hotelul unde eram cazati pro-bono, totusi se pare ca am fost suficient de determinati si-am lasat in urma piedicile si după 4 ani iată-ne-n cinematografe.

Poti sa le dai cititorilor nostri 3 motive pentru care ar trebui sa vizioneze Plansa?

"Pentru ca" iubire, "pentru ca" sport si mai ales "pentru ca" drag de mare, barci si scoici :)

In Plansa interpretezi rolul unei sportive.In viata reala ai facut vreun sport de performanta?
Fac foarte mult sport, n-am reușit sa ma concentrez pe unul singur, dar am facut si handbal si tenis si dans sportiv si volei, dar tot la actorie am rămas...si ãsta-I pana la urma tot un sport de performanța.

Cum te-ai pregatit pentru rol?Ai luat cursuri de scrima?

Da, am facut antrenamente la Farul Constanța si l-am avut alături de mine pe domnul antrenor Horia Gheorghe care este siantrenorul din film, asa ca realitatea si fictiunea s-au imbinat perfect. Si-am continuat sa fac scrima o buna perioada de timp si la întoarcerea in București.

Ai cucerit Spania. Poveste-ne putin despre experienta ta spaniola si daca crezi ca succesul te-a schimbat.

Care succes? Un film bine cotat nu-ti aduce succesul, iti deschide poate niște usi si te face mai vizibil, dar de aici pana la succes mai e. Experiența Canibal a fost inaltatoare si eliberatoare, m-a învățat ca orice e posibil daca ai curaj si crezi in tine.

Care a fost cel mai dificil rol de pana acum?
Cred ca...nu l-am "întâlnit", incă.

Ce sfaturi i-ai da unui tanar care vrea sa devina actor?
Sa caute neincetat si sa-si dea voie sa viseze.

Daca nu ai fi ales meseria de actor ce ti-ar fi placut sa faci?
Mi-ar fi plăcut sa fac o groaza de lucruri, cred ca de asta am si ales actoria ca sa experimentez măcar un pic din fiecare curiozitate pe care o am, de la medic la cadru militar, pictor, om politic, gimnasta, balerină...etc

Se poate trai din actorie?
Stiu sigur ca fara actorie nu se poate, asa ca trebuie găsită masura potrivită de a trai din ea.

In ce o sa tevedem in viitor?
Din noiembrie intra in cinematografe scurtmetrajul O lume noua, regia Luiza Pârvu, in cadrul Omnibusului: Scurt/4: Istorii de inimă neagră, proiect ce reuneşte patru scurtmetraje regizate de Radu Jude, Andrei Creţulescu şi Iulia Rugină.

Poti sa ne recomanzi cateva filme recente care ti-au placut?
Her, Sin City, Inside Llewyn Davis, Ida si unul vechi dar vazut de curand: Cidade de Deus.

Trailerul filmului si cateva detalii despre poveste gasiti aici.
 


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL