La multi ani, Ridley Scott!

Ridley Scott implineste astazi 79 de ani! Ii uram traditionalul La multi ani si la cat mai multe filme de exceptie, ca cele de pana acum!

 

Ridley Scott este un nume care numai are nevoie de nicio prezentare. Regizorul implineste astazi 79 de ani si chiar daca filmografia lui nu cuprinde decat vreo 30 de filme, sunt doar filme de top din care reamintesc Alien, Black Hawk Down,  Hannibal, Thelma & Louise, Legend, Gladiator, Prometheus sau recentul THE MARTIAN.
Cu toate ca este unul dintre cei mai respectati regizori de la Hollywood, Ridley Scott nu are, inca, in palmares niciun premiu important si doar cateva nominalizari - 4 nominalizari la Oscar si 3 nominalizari Golden Globe.
Filmul meu preferat ramane insa Blade Runner (1982), ecranizarea dupa romanul lui Philip K. Dick, un film cyberpunk a carui actiune se petrece undeva in anul 2019 si care urmareste  povestea unui vanator de recompense care trebuie sa vaneze replicanti. Este un film cult, care va avea parte de un sequel in 2017 de regia caruia se va ocupa canadianul Denis Villeneuve.
Cat despre Ridley Scott, se intoarce la o veche pasiune asa ca la anul avem sanse sa vizionam mult asteptatul sequel la Prometheus, intitulat Alien: Convenant. Asteptam cu nerabdare un trailer!
Care este filmul vostru preferat regizat de Ridley Scott?

Alti cineasti care ii serbeaza ziua azi: regizorul Terrence Malick si actorii Gael Garcia Bernal si Ben Stiller.

Taguri: Ridley Scott

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL