Managing Talents la Les Films de Cannes a Bucarest

Les films de Cannes à Bucarest organizeaza pe 21 octombrie, la ora 11:00, la Cinema Pro a doua editie a evenimentului Managing Talents, continuand demersul festivalului de a sprijini actorii debutanti sau consacrati, indiferent de varsta, in dezvoltarea lor profesionala. Intalnirea are ca obiectiv punerea a cat mai multor actori romani in contact cu directori de casting renumiti, din intreaga lume.

In 2016, directori de casting si agenti precum Ilene Feldman sau Avy Kaufman, care au gestionat carierele unor celebritati ca Ryan Gosling, Colin Farrell, Terrence Malick, Angelina Jolie, Ang Lee, Robert Redford sau Steven Spielberg au discutat cu actorii si regizorii din Romania despre meseriile care ii pun in valoare – managerul, agentul sau directorul de casting. Anul acesta, Managing Talents aduce la Bucuresti unii dintre cei mai activi directori de casting ai momentului: Frank Moiselle (Irlanda), Vicki Thomson (Marea Britanie), Nathalie Cheron (Franta), Elizaveta Shmakova (Rusia) , Victor Jenkins (Marea Britanie) si Richard Cook (Irlanda).

Workshop-ul de pe 21 octombrie 2017 este deschis deopotriva actorilor consacrati, indiferent de varsta cat si celor debutanti.

Formularul de inscriere, conditiile de participare si mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul filmedefestival.ro sau accesand acest link. Numarul patricipantilor este limitat - 250 de locuri, iar taxa de participare este de 100 de lei.

Actorii interesati sunt invitati sa realizeze o inregistrare video (self-tape) in engleza, franceza sau rusa (pe un text propus in pagina evenimentului) si sa creeze link-uri de acces online catre acest self tape si fisa lor din baza de date a unei agentii de casting – fisa continand obligatoriu fotografii recente. Optional, pot completa aplicatia furnizand link-uri de acces online catre un film de prezentare (reel), precum si catre secvente din filmele in care au jucat.

Perioada de inscriere este 27 septembrie – 8 octombrie. Toti participantii inscrisi la workshop vor fi inregistrati automat in bazele de date ale directorilor de casting invitati la Bucuresti.

Directorii de casting si organizatorii vor viziona self-tape-urile celor inscrisi la workshop si, pe baza lor, directorii de casting vor selectiona un numar de circa 30 de actori care vor avea sansa unei intalniri individuale cu acestia in zilele de vineri 20 octombrie si, respectiv, duminica, 22 octombrie. Structura workshopului:

11:00 – 11:45: Actori pentru actori – actori cu cariere internationale, in dialog cu participantii la workshop, despre oportunitatile, particularitatile si conditionarile unei cariere actoricesti internationale.
11:45 – 12:30: Ce asteptam de la voi – ce asteapta regizorii de la actori dupa intalnirea la casting.
12:30 – 13:15: Asculta directorii de casting – directori de casting experimentati vorbesc despre self tapes, tactici, oportunitati si pregatirea pentru castinguri internationale.
13:15: cocktail de socializare

Directori de casting invitati
Nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, Frank Moiselle a colaborat cu regizori renumiti precum Jim Sheridan, Joel Schumacher, Gillies MacKinnon si Neil Jordan si a lucrat pentru numeroase seriale de televiziune, printre care Ballykissangel, Tudors, Borgias si Vikings.

Din Marea Britanie vor fi prezenti Vicki Thomson, care a lucrat pentru numeroase productii TV multi-premiate inclusiv Broadchurch, Humans, Grantchester, Brief Encounters, The Last Kingdom, Episodes si Victor Jenkins (Victor Jenkins Casting Ltd.) pentru productiile epice Troy si Alexander si nominalizat la premiile Artios alaturi de Kelly Valentine (VHJ Casting).

Nathalie Cheron lucreaza pentru productii franceze si europene, colaborand cu unii dintre cei mai renumiti regizori europeni - Luc Besson, Olivier Assayas, Guillaume Gallienne, Frédéric Auburtin si americani - Robert Altman, Norman Jewison, Danny Huston, Des McAnuff si Doug Liman.

Elizaveta Shmakova si-a inceput cariera la Academia de Balet Vaganova, devenind curator pentru Teatrul Balsoi din Moscova si Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Din 2002, este Director de casting pentru Studio Slon, unde lucreaza la productii rusesti si internationale.

Workshopul este organizat in colaborare cu Richard Cook, unul dintre fondatorii agentiei The Lisa Richards Agency, din portofoliul careia fac parte actori precum Cillian Murphy, Aidan Turner, Pierce Brosnan, Vlad Ivanov. Richard Cook este si directorul artistic al Subtitle Film Fest, precum si fondatorul Cat Laughs Comedy Festival in Kilkenny, Irlanda, unul dintre cele mai importante festivaluri de comedie.

Actorii care vor intra in dialog cu participantii la Managing Talents sunt Nahuel Perez Biscayar (protagonistul 120 battements par minute, in regia lui Robin Campillo, film premiat cu Grand Prix – Cannes 2017), Dylan Smith (cunoscut pentru rolurile din 300, Total Recall, The Mummy), Valentina Lodovini (premiata pentru rolul Mariei din filmul Benvenuti al sud, in regia lui Luca Miniero) si Vlad Ivanov (unul dintre cei mai populari actori romani ai momentului, cunoscut pentru rolurile din 4 luni, 3 saptamani si 2 zile - r. Cristian Mungiu, Politist, adjectiv - r. Corneliu Porumboiu, Pozitia copilului - r. Calin Peter Netzer si Caini - r. Bogdan Mirica).

Radu Muntean (Hartia va fi albastra, Un etaj mai jos) si Cristian Mungiu (4 luni, 3 saptamani si 2 zile, Dupa Dealuri, Bacalaureat) sunt cei doi regizori care vor sustine cea de-a doua parte a workshop-ului din 21 octombrie

 


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL