Oscar Weekend, la Bucuresti

V-ati facut deja planuri pentru weekend?

De joi, 5 ianuarie, s-a deschis prima sesiune de votare la premiile Oscar. In 24 ianuarie se vor anunța nominalizarile iar in 26 februarie va avea loc ceremonia de decernare a premiilor. Ca in fiecare din ultimii trei ani, OSCAR WEEKEND va invita sa va faceți propriul palmares urmarind o parte din filmele straine care și-au reprezentat țarile in competiția pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film strain. Proiecțiile au loc la cinematograful Elvire Popesco, in perioada 13-15 ianuarie 2017.
OSCAR WEEKEND va da ocazia sa asistați la proiecțiile unor filme aflate pe lista scurta a celor noua preselectate in cursa pentru Oscar, prezentând și o selecție de titluri propuse la aceasta categorie și foarte apreciate de critica internaționala.
 
Programul include Paradise (Ray) de Andrei Koncealovski, premiat cu Leul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Veneția de anul acesta, propunerea Rusiei la aceasta categorie; canadianul Juste la fin du monde in regia lui Xavier Dolan, recompensat cu Marele Premiu la Cannes (2016) sau The Salesman (Forushande) in regia lui Asghar Farhadi (Iran) castigator al premiilor pentru Cel mai bun actor și Cel mai bun scenariu la Cannes 2016.

Tot in cadrul festivalului vor putea fi vizionate și propunerile Australiei, Germaniei, Danemarcei sau Elveției. Tanna (Australia), este o poveste de dragoste filmata in Vanuatu, in insula Tanna din Pacificul de Sud și recompensata la Veneția (2015) cu premiul publicului și premiul pentru Cea mai buna imagine, in cadrul secțiunii Settimana Internazionale della Critica.

Comedia Toni Erdmann regizata de Maren Aden, reprezinta Germania in cursa pentru Oscar. Filmat aproape integral in România, Toni Erdmann a fost desemnat Cel mai bun film al anului de catre Federația Internaționala a Criticilor de Film (FIPRESCI) și Cel mai bun film european de catre Academia Europeana de Film (EFA). Danemarca propune Land of Mine (Under Sundet) in regia lui Martin Zandvliet, câștigatorul premiului publicului de la Rotterdam iar filmul elvețian de animație Ma vie de courgette (Viața mea de dovlecel), de Claude Barras, se afla pe lista celor noua titluri cu șanse la Oscar.

Propunerea României, Sieranevada, in regia lui Cristi Puiu, va deschide OSCAR WEEKEND, vineri, 13 ianuarie, iar Franța, Italia și Finlanda completeaza programul festivalului cu proiecțiile filmelor Elle, de Paul Verhoeven, Fire at Sea (Fuocoammare) in regia lui Gianfranco Rosi, documentar premiat cu Ursul de Aur la Berlin și The Happiest Day in the Life of Olli Mäki al regizorului finlandez Juho Kuosmanen, marele câștigator al secțiunii Un Certain Regard la Cannes.
Ne vedem pe acolo?

Taguri: Oscar weekend

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL