Recomandari Les Films de Cannes a Bucarest. Titlurile must-see ale acestei editii.

Daca e octombrie, se stie, in Bucuresti se asterne covorul rosu iar cinefilii au sansa sa vada zeci de productii cinematografice valoroase prezente anul asta la Cannes.

Ediția a 8-a a mult asteptatului eveniment se va desfășura între 13 și 22 octombrie, la Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului. Iata titlurile si evenimentele must-see ale acestei editii:

The Beguiled

Anul asta, Sofia Copolla a revenit la Festivalului de Film de la Cannes, si totodata in atentia noastra, cu un remake al unui film din 1971. Actiunea din thrillerul The Beguiled are ca fundal Razboiului Civil, si are loc intr-un pension de fete, condus de Martha Farnworth (Nicole Kidman).In timp ce razboiul face ravagii in tara,  viata din pensionul complet izolat de lume este data peste cap in momentul in care isi face aparitia un soldat ranit, interpretat de Colin Farrell. Gazduit la pension, soldatul misterios se transforma din victima in seducator si trezeste in fiecare dintre femeile din casa emotii puternice de care nu se stiau in stare.

The Square

Marele castigator din acest an vine sub forma unei comedii negre, regizate de Ruben Östlund, The Square. Christian este un curator respectat al unui muzeu de artă contemporan, este divorțat și tată a doi copii, conduce o mașină electrică și susține cauzele bune. Următoarea sa expoziție este „The Square”, o instalație care invită vizitatorii să dea dovadă de altruism, reamintindu-le datoria pe care o au față de ceilalți. Uneori, însă, e dificil să te ridici la înălțimea propriilor valori: reacția impulsivă pe care Christian o are în momentul în care îi este furat telefonul nu-i face deloc cinste… Între timp, agenția de PR a muzeului lansează o campanie surprinzătoare pentru „The Square”. Răspunsul la aceasta este complet neașteptat și îi provoacă lui Christian o criză existențială

Loveless

Rar se intampla ca din line-up sa lipseasca un film rusesc iar Loveless, in regia lui Andrej  ZVYAGINTSEV, chiar merita pus pe lista! Borys și Zhenya divorțează. Certându-se constant, și pe cale să vândă apartamentul, se pregătesc fiecare, separat, de noile lor vieți: Boris, cu prietena sa mai tânără și însărcinată și Zhenya cu amantul bogat care-și dorește mult să se căsătorească. Niciunul dintre ei nu pare interesat de copilul lor de 12 ani, Alyosha. Până când acesta dispare.

WIND RIVER

Din SUA avem o drama intensa despre Cory Lambert (Jeremy Renner) călăuză în Wind River, o rezervație indiană pierdută undeva în imensitatea sălbatică a statului Wyoming. Când descoperă corpul unei femei ucise, FBI trimite o agentă începătoare (Elizabeth Olsen) care să elucideze misterul morții ei. Profund legat de comunitatea amerindiană, el o va ajuta să pătrundă în această lume ostilă, supusă violenței și izolării, unde legea oamenilor pălește în fața celei nemiloase a naturii…

You were never really here

Un film puternic, regizat de o femeie, Lynn Ramsay, castigatorul a doua premii importante - Premiul pentru scenariu si Premiul pentru interpretare masculină, Cannes 2017. O adolescent dispărută. Un fost ofițer al legii, bântuit de trecutul său violent, este angajat să o recupereze. Puterea, corupția și răzbunarea dezlănțuiesc o furtună de violență care o pot determina să se trezească la realitate.

Retrospectiva Bella Tarr

Anul acesta, ai sansa sa te intalnesti cu Bella Tarr, unul dintre cei mai importanti regizori ai cinemaului actual, invitat special al acesti editii. Pe 14 octombrie, la Cinemateca Eforie, Béla Tarr va sustine un dialog cu publicul la finalul proiectiei The Turin Horse, despre care a anuntat ca este ultimul pe care il realizeaza. In cadrul retrospectivei, poti (re)vedea titluri Almanac of Fall, prezentat la Festivalul de la Locarno in 1984, The Turin Horse (2011), recompensat la Berlinala cu Marele Premiu al Juriului/ Ursul de Argint si Premiul FIPRESCI, Werckmeister Harmonies si Satantango.

 

Tie ce filme ti-au atras atentia?


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL