Testoasa Rosie deschide Anim’est Brasov 2017. Concert Bucharest Jazz Orchestra in Piata Sfatului

Animatia „testoasa rosie” / „La Tortue Rouge”, în regia lui Michael Dudok de Wit, câstigatoarea Premiului Special al Juriului la Cannes 2016 în sectiunea Un Certain Regard, deschide editia Anim’est Brasov 2017, ce are loc între 29 iunie – 2 iulie. Proiectia va avea loc în Piata Sfatului joi, 29 iunie, de la 21.30, si va fi precedata de un concert Bucharest Jazz Orchestra, un proiect special pe scena muzicala româneasca.

Animatia „Testoasa rosie”, co-produsa de celebrul studio de animatie japonez Ghibli, reda povestea momentelor marcante din viata unui om, spusa din perspectiva unui barbat care naufragiaza pe o insula tropicala. Desi filmul nu are dialog, povestea reuseste sa ridice o serie de întrebari despre ambitie, acceptare si cât de importanti sunt cei de lânga tine. Este lungmetrajul de debut al regizorului, care detine în palmares un premiu Oscar.

Înfiintat 2012 de trompetistul Sebastian Burneci, Bucharest Jazz Orchestra este un ansamblu profesionist de mari proportii dedicat interpretarii jazz-ului contemporan si a muzicii creative în general, cu un repertoriu variat, de la standarde de jazz la compozitii proprii. Din ansamblu fac parte muzicieni de top atât din România, cât si internationali. 
Festivalul Anim’est înscrie în agenda de weekend a publicului de la Brasov o serie de alte proiectii si concerte ce vor avea loc în Piata Sfatului si la Centrul Cultural Reduta. Un highlight între lungmetrajele proiectate anul acesta este filmul nominalizat la Oscar în regia lui Charlie Kaufman si Duke Johnson –  „Anomalisa”,  despre povestea lui Michael Stone si a tulburarilor sale, care se ivesc atunci când tot ce îi era familiar odata devine strain. Un alt lungmetraj de animatie destinat publicului cu vârsta de 14+ este „Psihonautii, copiii uitati” / „Psiconautas, los niños olvidados”, o post-apocalipsa animata despre doi adolescenti nemultumiti care se hotarasc sa lase în urma universul apasator în care traiesc. 

În deschiderea noptii animatiilor horror si bizare – Creepy Animation Night, ce va avea loc vineri, 30 iunie, la Centrul Cultural Reduta, de la 24.00, publicul va avea ocazia sa vizionze scurtmetrajul românesc „Splendida moarte accident” / „The Blissful Accidental Death”, câstigator al premiului "Jean-Luc Xiberras" pentru debut la Annecy, anul acesta, în regia lui Sergiu Negulici, invitat special al editiei Anim’est Brasov 2017.
Vineri, 30 iunie, de la 21.00, în Piata Sfatului va avea loc concertul celor de la Orkid, o trupa ce îmbina elemente de post-shoegaze si post-dirge cu influente de punk si blues, formata din Vlad Ilicevici - chitara & voce, Radu Pop - tobe & graphic design, George Fratica - chitara bass si Alexandru Donny Andone - jouhikko/talharpa, tibetan bowls, wind gong, didgeridoo, claves, rattles, shaman drum. Acestia vor aduce cu ei si CD-ul lansat in mai "Standing Still in the Dark", pentru prima oara în Brasov.

In buna traditie a festivalului, si cei mici se vor bucura de câteva dintre cele mai frumoase filme de animatie recente: „Hai sa cântam!” / „Sing”, lungmetrajul nominalizat la doua premii Globul de Aur în regia lui Christophe Lourdelet si Garth Jennings, cu vocile celebrilor Matthew McConaughey, Reese Witherspoon si Scarlett Johansson, „Molly, un monstru prietenos” / „Ted Sieger’s Molly Monster - The Movie”,  selectionat la Berlinale 2016 în sectiunea Generation Kplus, „Trenk, micul cavaler” / „Trenk, the Little Knight” , realizat de producatorii serialului „Vrajitoarea Lilly”, sau „Singuri acasa” / „The Secret Life of Pets”, cea mai recenta animatie lansata de producatorii îndragitului „Despicable Me”.
Accesul la toate proiectiile si evenimentele din cadrul Anim’est Brasov 2017 este gratuit.


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL