Toamna incepe in pasi de dans. Bucharest International Dance Film Festival editia a III-a debuteaza pe 7 septembrie!

Cea mai importanta manifestare cinematografica dedicata productiilor de dans, ajunsa la cea de-a III–a editie, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2017!

BIDFF 2017 se va desfasura la Cinema „Elvira Popesco”, Centrul National al Dansului Bucuresti, Muzeul National de Arta Contemporana. În plus, pastrand traditia, organizatorii pregatesc o serie de evenimente în spatii necoventionale din capitala, precum URBANINC sau Gallery.
Din programul festivalului nu vor lipsi cele mai recente productii cinematografice de scurt si lung metraj, conferinte sau masterclass-uri.

Tema editiei din acest an, THE AGE OF THE STRANGE, îsi propune o întoarcere la starea de natural, cautand modalitati de expunere “tehno-surealiste”, îmbratisand contradictia si fragilitatea. Contextul din ce în ce mai tulburator al unei lumi în situatie de criza pune sub semnul întrebarii autenticitatea existentei cotidiene, contradictiile si fragilitatea devenind vectori ai traiectoriei zilnice.
Dedicat productiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film si artisti din întreaga lume, Bucharest International Dance Film Festival a dat start înscrierilor pentru competitia internationala dar si pentru programul competitional autohton.
Festivalul cauta filme inovatoare, cu un mesaj cateodata transparent, cateodata codificat, provocand publicul la un schimb de informatii despre viata sociala, politica, emotii puternice, locuri neobisnuite, îmbinand limbajul corporal si cel cinematografic.
BIDFF continua misiunea de a promova toate stilurile si esteticile de miscare, selectand filme cu un concept puternic, a caror realizare cinematografica este într-un raport de interdependenta cu tema aleasa si modalitatile de expunere.

Încurajand experimentul artistic si initiativele curajoase, organizatorii asteapta înscrierile pentru productiile internationale pana pe data de 9 iulie 2017, în timp ce productiile pentru „Competitia Romaneasca” pot fi trimise pana pe 1 august 2017.
Detaliile despre regulament si conditiile de participare pot fi gasite pe site-ul oficial al evenimentului bidff.ro.
Bucharest International Dance Film Festival este organizat de Asociatia Tangaj Dance, un proiect cultural co-finantat de AFCN - Administratia Fondului Cultural National, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL