Un weekend de Oscar, la Cinema UNION

Sase filme propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film strain vor fi proiectate intre 8 si 10 ianuarie 2016 la Cinema Union din Bucuresti.

 

Weekend-ul de Oscar include doua dintre peliculele care au fost anuntate de curand pe lista scurta la premiul Academiei Americane de Film si au sanse la o nominalizare: Mustang, propunerea Frantei, si comedia Le tout nouveau testament,  care reprezinta Belgia. Celelalte filme din program, toate multi-premiate in festivaluri inainte de a fi propuse la Oscar de tarile lor, sunt Aferim! (Romania), The Assassin (Taiwan), Rams (Islanda) si Arabian Nights (Portugalia).

Cu exceptia lui Aferim!, care a obtinut Ursul de Argint pentru regie la Berlin, celelalte filme au fost selectionate la Cannes, fiind proiectate in aceasta toamna in Capitala, la Les Films de Cannes à Bucarest.

Unul dintre cele mai indragite filme ale anului, de critici si de public deopotriva, coproductia turco-franceza Mustang, regizata deDeniz Gamze Ergüven si propusa de Franta la Oscar, este un „The Virgin Suicides” oriental despre cinci adolescente ale caror instincte sunt inabusite de familia lor stricta, intr-o societate profund patriarhala.

Le tout nouveau testament, in regia lui Jaco Van Dormael, cel mai „amuzant, delirant si inventiv” film de la Cannes 2015, ii are in distributie pe Benoit Poelvoorde, Yolande Moreau si Catherine Deneuve.

The Assassin, propunerea Taiwan-ului la Oscar, a castigat Premiul pentru regie la Cannes. Filmul lui Hou Hsiao-hsien este o superba explorare a istoriei artelor martiale, primita cu ovatii de presa internationala, despre o femeie-asasin care primeste ordin sa omoare un nobil pe care-l iubise candva.

Islanda si-a trimis la Oscar multi-premiatul Rams/ Hrutar, de Grímur Hákonarson, povestea emotionanta a doi frati care locuiesc unul langa altul, dar pe care-i despart 40 ani de tacere. A castigat Marele Premiu Un Certain Regard la Cannes.

Aferim!, in regia lui Radu Jude, este un cel mai vizionat film romanesc in cinematografe, in 2015. Actiunea are loc in Tara Romaneasca a secolului XIX, cand un zapciu si fiul sau pornesc in cautarea unui rob fugar.

Arabian Nights: Vol. 2 – The Desolate One este episodul al doilea din trilogia lui Miguel Gomes si a reprezentat Portugalia la premiile Academiei Americane de Film. Trilogia este o aventura cinematografica de peste sase ore in care povestile Seherezadei din „O mie si una de nopti” sunt transplantate in Portugalia de azi.
 

Ati vazut vreunul din filmele de mai sus? Care credeti ca re sanse mari la Oscarul pebntru film strain?


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL