Weekend intens la BIEFF: Golden Shorts, matinee pentru liceeni si premiera Peter Greenaway

La BIEFF urmeaza zile pline de surprize pana pe 20 martie. De la premiera Eisenstein in Guanajuato de Peter Greenaway, proiectat la Gala de inchidere, la Rebel With a Cause – sectiunea pentru liceeni, pana la Golden Shorts: Best Films in Major Festivals – proiectia-eveniment de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, festivalul promite un week-end intens.

O calatorie fascinanta in lumea dansului ofera ziua de vineri, 18 martie, de la 20:30, la Universitatea Nationala de Muzica, prin programul special Cinedans Amsterdam: Of Love and Other Demons, proiectie sold out la editia trecuta a BIEFF.
Sambata, 19 martie, la 15:00, si duminica, 20 martie, la 12:00, la Cinema Elvire Popesco, tinerii sunt invitati la Rebel With a Cause, program special de scurtmetraje pentru liceeni, cu intrare libera.
 
Filmul The Guests, debutul regizoral al lui Shane Danielsen a fost selectat in competitia oficiala pentru Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2015 si este inspirat, printre multe altele, de Repulsion al lui Roman Polanski. Filmul o urmareste pe Anna care, in asteptarea sotului, primeste in casa niste oaspeti neasteptati. In Sunday Lunch, animatia regizoarei franceze Céline Devaux, aflata tot in competitia pentru Palme d'Or-ul pentru scurtmetraj la Cannes, in 2015, regasim concentrate toata atmosfera si discutiile pranzurilor indelungate de familie intr-un delir experimental de animatie, muzica si voce. Welcome and... Our Condolences este castigatorul premiului Juriului Tanar la Clermont-Ferrand in 2013.
Sambata, 19 martie, ora 20:00 si duminica, 20 martie, ora 19:00, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti are loc proiectia-eveniment Golden Shorts: Best Films in Major Festivals, dedicata scurtmetrajelor care au luat marile trofee la Berlinale, Cannes si Venetia. Vor fi prezentate Batrachian’s Ballad, de Leonor Teles, filmul laureat cu Ursul de Aur in 2016, Waves ‘98, realizat de regizorul libanez Ely Dagher, castigatorul Palme d’Or pentru scurtmetraj la Cannes 2015, Kung Fury, de David Sandberg, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film 2015, Rate Me de Fyzal Boulifa, Premiul Illy pentru scurtmetraj la Cannes, Belladonna, de Dubravka Turic, Premiul Orizzonti la Festivalul International de Film de la Venetia 2015.
Inca o premiera romaneasca va avea loc la BIEFF in cadrul Galei de inchidere, cu proiectia eroticului si provocatorului Einsenstein in Guanajuato, cel mai recent lungmetraj al lui Peter Greenaway, film participant in competitia pentru Ursul de Aur la Berlin 2015 si proiectat in capitala duminica, 20 martie, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Taranului, cu sprijinul British Council. Bilete in avans prin eventbook.ro.
 

Incarcat erotic si conceput cu maiestrie, Eisenstein in Guanajuato este primul dintre cele doua titluri dedicate unor momente din viata cineastului sovietic Sergei Eisenstein, cel mai mare regizor de film mut al Rusiei. Indraznet portret filmic al unei legende ruse, lungmetrajul analizeaza fara menajamente orientarea sexuala a acestuia intr-un fel care nu ar fi fost vreodata posibil in tara sa natala. Participant in competitia pentru Ursul de Aur la Berlin, filmul dovedeste ca Peter Greenaway nu si-a piedut abilitatea de a uimi si de provoca placeri vinovate publicului la vizionarea filmelor sale. Un experimentalist din ce in ce mai provocator, Greenaway apartine unei categorii rare, cea a regizorilor care reusesc sa incante si sa zapaceasca, sa provoace si sa socheze, trasatura prezenta din plin si in ultima sa perioada de creatie.

Taguri: BIEFF 2016

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL