Beyonce – cea mai influenta prezenta feminina din industria muzicala, intr-un clasament BBC Radio 4

De curand, emisiunea “Woman’s Hour” de la BBC Radio 4 a dat publicitatii un clasament ceva mai inedit, al celor mai influente femei din industria muzicala. Neasteptat sau nu, pe primul loc s-a situat Beyonce.

Artista a fost recompensata cu locul 1 pentru tot ceea ce a facut pana acum in cariera ei muzicala, pentru actiunile ei in sprijinul femeilor si drepturilor acestora, dar si pentru mesajele muzicale, pline de profunzime si inspiratie pentru celelalte femei.Realizatorii emisiunii si juratii care au deliberat s-au gandit la un astfel de top cu ocazia BBC Music Day pentru a demonstra ca femeile au multe de spus in acest domeniu, insa reprezentarea lor aici e inca destul de slaba. E important de mentionat ca in clasament se regasesc atat artiste, cat si femei din spatele unor evenimente de succes, despre care nu se stiau foarte multe pana acum.

De exemplu, pe locul al III-lea se afla Vanessa Reed, cea care conduce PRS for Music si care s-a ocupat pana acum de o multime de festivaluri. Marin Alsop se afla si ea in top 10 si este prima femeie care a fondat o orchestra de minoritate etnica, Chineke.

Pe langa acest top, au mai fost date publicitatii si alte informatii privind prezenta feminina in industria muzicala. Astfel, 22% dintre hituri sunt ale femeilor (ceea ce lasa barbatilor un covarsitor procent de 78%), 12% dintre compozitori sunt femei, 13% dintre primele nume ale festivalurilor din Marea Britanie sunt femei, doar 2% dintre producatorii muzicali sunt femei si, din 1977, numai 8 femei au castigat premiul pentru cel mai bun album la The Brit Awards (Adele de doua ori).

Tina Daheley, reprezentanta BBC Radio 4 si membra a juriului, a declarat ca, prin publicarea acestei liste spera ca reprezentarea femeilor in industria muzicala sa creasca.

Top 10 Woman’s Hour Power List 2018 arata astfel: 

Beyoncé
Taylor Swift
Vanessa Reed (PRS for Music)
Adele
Stacey Tang (MD of RCA Records)
Gillian Moore (Director of music at Southbank Centre)
Rebecca Allen (President of Decca Records)
Marin Alsop
Chi-chi Nwanoku
Maggie Crowe (Director of events at BPI)


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL