Fondatorul Playboy, Hugh Hefner, a murit

Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy, a murit la varsta de 91 de ani, in renumitul Playboy Mansion. Hefner a devenit cunoscut nu doar pentru realizarile sale in media, dar si pentru stilul sau de viata excentric, pentru halatul pe care il purta permanent peste haina si pentru iubitele sale foarte tinere.

Playboy Magazine a dat startul unei noi forme de entertainment, inca de la primul numar aparut in decembrie 1953. Pe langa pozele "deocheate", Playboy a fost si locul in care s-au regasit interviuri si editoriale semnate de nume proeminente ca Ian Fleming, Margaret Atwood, Jack Kerouac, Kurt Vonnegut, Miles Davis, Malcom X, Martin Luther King, Stanley Kubrick si chiar The Beatles. Hefner nu a avut succes chiar din prima, pentru ca posta americana a refuzat sa trimita prin posta exemplarele Playboy, asa ca fondatorul i-a dat in judecata la Curtea Suprema si a castigat. Pe langa revista, a mers si spre zona de televiziune, cu emisiuni ca Playboy's Penthouse sau The Girls Next Door si a aparut in mai multe filme si seriale.

De-a lungul timpului, in Playboy, au aparut o multime de celebritati, inca de la primul numar care a avut-o pe coperta pe Marilyn Monroe. In paginile sale s-au regasit Pamela Anderson, Kate Moss, Madonna sau Cindy Crawford. Hefner a luptat mereu pentru egalitate, clubul sau fiind deschis tuturor raselor, o treaba nemaiauzita in anii '60 in S.U.A. si s-a luptat constant cu cenzura. Chiar daca viata sa personala, fiind mereu inconjurat de modele blonde si tinere, a fost cea care a tinut prima pagina a ziarelor, Hefner a vrut mereu sa aduca altceva in vietile oamenilor, spunand despre revista ca: Playboy was not a sex magazine, as far as I was concerned. "Sex was simply part of the total package. I was trying to bring sex into the fold of a healthy lifestyle."

 


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL