Above & Beyond ne surprind cu Anjunabeats Volume 11

Pentru ca seturile lor din ultima perioada contin in prima parte deep & progressive house si in cea de-a doua un progressive trance parca inventat de ei, cunoscut pe forumuri ca trance 2.0, trio-ul britanic Above & Beyond se afla acum intr-o mare dilema.

Obisnuiam sa le spunem ca sunt un trio trance, dar credem ca si ei s-ar supara daca i-am mai numi astazi in acest mod. Au renuntat la Trance Around The World, au mutat show-ul lor radio Group Therapy de pe canalul trance al Digitally Imported pe cel dance, iar productiile lor nu au mai trecut de ceva vreme de 128-130 BPM.

Acest proces de improspatare a sound-ului prin care trec britanicii (caci despre asta vorbim) se simte si in urmatoarea lor compilatie, Anjunabeats Volume 11. Au trecut 11 ani de cand seria Anjunabeats Volume a aparut in discografia Above & Beyond. Mereu au experimentat sound-uri si artisti noi, dar volumul 11 aduce o schimbare radicala.

CD-ul 1 este complet deep si atmosferic, 16 Bit Lolitas, Guy J si Matt Lange fiind prezentati drept viitorul label-ului, in timp ce CD-ul al doilea arata parca faptul ca Above & Beyond s-au blocat pe partea de productie muzicala, reincalzind si imbracand piese mai vechi in mashup-uri si bootleg-uri cu productiile altor artisti din cadrul Anjunabeats.

Intrebarea pe care ne-o punem noi este... viitorul Anjunabeats sta de fapt in talentele de la Anjunadeep? L-au transferat pe Jaytech in urma cu vreo doi ani de la Anjunadeep la Anjunabeats, iar acum Above & Beyond dedica un intreg CD al compilatiei lor, cu un prestigiu de mai bine de un deceniu, genulurilor deep house si progressive house. Primul CD suna exceptional, atmosfera melodica si slow aducandu-ne parca aminte de mici fractiuni din era Tri-State.

Totusi, suportul acordat acestor genuri mult mai chill decat penuria de piese de la Tranquility Base si OceanLab de pe Anjunabeats Volumes 5-6-7 poate insemna transformarea Anjunabeats si implicit a baietilor de la Above & Beyond in suporteri ai curentului deep, melodic & progressive house. Ne referim la acel progressive house adevarat (John Digweed), nu ce vedeti astazi pe Beatport in dreptul genului cu acest nume. Ne-ar surade mai mult aceasta transformare decat o stagnare in curentul trance 2.0 cu Norin & Rad si Genix.

Pe langa numele vechi de la Anjunabeats, 16 Bit Lolitas, Boom Jinx, Parker & Hanson, Matt Lange, Andrew Beyer, Ilan Bluestone, Super8 & Tab, Jaytech, Sunny Lax, Genix, Audien sau Oliver Smith (ale caror noi productii nu stralucesc), Above & Beyond au inclus pe Anjunabeats Volume 11 cateva productii de la nume pe care nu le-am mai vazut pe compilatiile anuale ale britanicilor: Betoko, Spada, Thomas Schwartz & Fausto Fanizza, Konstantin Sibold, Cid Inc., Guy J. Suntem surprinsi de calitatea track-urilor acestora din urma!

Tracklist Anjunabeats Volume 11 mixed by Above & Beyond

CD 1
Thomas Schwartz & Fausto Fanizza - You Would
Betoko vs. Gemma Hayes - Wicked Game
16 Bit Lolitas - Beat Organ
Above & Beyond - Good For Me (Matt Lange Remix)
Parker & Hanson - Gravity
Emma - Louise Boy (Spada Remix)
Matt Lange - Staccato
DJ Yellow, Flowers & Sea Creatures - No One Gets Left Behind (Konstantin Sibold Remix)
Cid Inc. - Rediscovered
Twice As Nice - Overture (Guy J Remix)
Boom Jinx & Meredith Call - The Dark
Soundprank - Gemini
Underworld - Dark & Long [Dark Train] (Jerome Isma-Ae & Maor Levi Remix)

Exista multe piese pe al doilea disc pe care nu numai ca le stim, dar le-am prezentat deja pe Urban.ro. O compilatie, mai ales in muzica electronica de astazi, ar trebui sa aduca multe noutati. Ne-au invatat sa gandim in acest fel chiar Above & Beyond. Din acest punct de vedere, am putea spune ca CD-ul 2 e facut pe fuga si, ca sa fim rautaciosi pana la capat, pe alocuri plictisitor.

CD 2
ilan Bluestone & Jerome Isma-Ae - Tension
Above & Beyond - Anjunabeach (Genix vs. Las Salinas Remix)
London Grammar - Hey Now (Arty Remix)
Above & Beyond feat. Alex Vargas - Sticky Fingers
Super8 & Tab vs. Jaytech - Code Red
Mat Zo feat. Chuck D - Pyramid Scheme (Club Mix)
Audien - Hindsight
Sunny Lax - Karma
Genix - Run
Oliver Smith - Evermore
Above & Beyond feat. Richard Bedford - On My Way To Mariana Heaven
ilan Bluestone - Spheres
Above & Beyond vs. Andrew Bayer - Far From Needing Your Love
Above & Beyond - Hello
Above & Beyond pres. OceanLab - Satellite (ilan Bluestone Remix)
Andrew Bayer - The District

Favorita noastra? Noua piesa de la Parker & Hanson, Gravity. Partea piano este dementiala, iar build-up-urile de la Parker & Hanson au fost mereu la inaltime. Asteptam un preview mai lung si promitem o recenzie dedicata acestei piese.

Compilatia Anjunabeats Volume 11 mixata de Above & Beyond va fi lansata luni, 9 iunie 2014 la, desigur, Anjunabeats.


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL