Lana del Rey, mai tare ca Jennifer Lopez!

Prima saptamana de vanzari pentru artisti e uneori cruciala si determina felul in care albumul se va vinde in continuare. Lana del Rey, aflata abia la cel de-al doilea material de studio, a reusit sa vanda mai multe copii ale Ultraviolence decat AKA lansat de veterana Jennifer Lopez.Nu e deloc surprinzator daca e sa luam in considerare faptul ca publicul Lana del Rey e de aproximativ aceeasi varsta, mereu online si mereu la curent cu ceea ce se intampla, iar un artist ca Jennifer Lopez nu raspunde decat foarte putin cerintelor publicului tanar si foarte tanar.

Stilul Lanei del Rey a reusit sa isi atraga un anumit gen de public, varianta ceva mai in varsta a celor care acum sunt fanii Lorde si care nu se regasesc mai deloc in muzica pe care diva latino o lanseaza. Astfel vanzarile pentru Ultraviolence au fost de 182 de mii de copii, in timp ce J. Lo bifeaza cel mai prost debut din cariera, cu 33 de mii de copii vandute. 

Jennifer e doar o alta diva din garda veche care "sufera"din cauza timpului care trece: desi are un public fidel, care a crescut si s-a maturizat odata cu ea, acesta nu ii cumpara in disperare si cu rasuflarea taiata discurile. Acelasi lucru e valabil si pentru Mariah Carey cu albumul I Am Mariah, desi diferenta de calitate e vizibila. Gurile rele spun ca nici una dintre ele nu a stiut sa se adapteze la noile timpuri si ca muzica pe care o fac e invechita, ba mai mult, ar fi primit niste resturi ramase prin sertarele producatorilor. Chiar si asa, artistele ar deveni penibile in incercarea lor de a relationa cu publicul Lana del Rey, spre exemplu, diferenta de cultura, varsta si interes fiind foarte greu de trecut fara a parea disperata.  

 Un alt artist cu un debut foarte bun este Sam Smith - britanicul a vandut 166 de mii de copii ale albumului The Lonely Hour si se afla pe locul 2 in clasamentul Billboard 200, fiind cel mai bun debut al unui artist solo din noiembrie 2012 incoace. Sam Smith e un cantaret foarte bun, iar recent l-am putut vedea cum da propria sa interpretare piesei How Will I Know lansata de Whitney Houston. 

Cum vi se pare schimbarea asta in topuri? E de asteptat? 

 


2 comentarii

  • Jennifer Lopez a avut un debut ***** cu Aka şi pt că single-urile lansate nu s-au bucurat de succes,au fost alese foarte *****... Nu au promovat cum trebuie albumul...

  • Oau,voi cenzurati cuvantul "PR0ST"???

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL