Rihanna - Talk That Talk - album full, recenzie

Rihanna a lansat saptamana asta albumul Talk That Talk. Toate piesele au aparut in online asa ca l-am ascultat de cateva ori si am facut o recenzie.

Al saselea album al Rihannei a intrat in magazinele din intreaga lume in urma cu doua zile. Cantareata din Barbados a lansat cate un album in fiecare an, in ultimii trei ani. Unii ar putea spune ca e o miscare grabita si ca piesele ar putea iesi destul de slabe insa nu e deloc asa.

Rihanna a strans o multime de producatori foarte buni si i-a pus sa lucreze pentru Talk That Talk. De la Calvin Harris care a lucrat smash-hitul We Found Love, in lista de credite apar nume precum: Dr. Luke, Alex da Kid, Mr. Bangladesh, Calvin Harris, Cirkut, Ester Dean, Priscilla Renea, StarGate si The-Dream. Nu gasesc un adjectiv care sa exprime cat de impresionanta e lista asta pentru om care stie cate no.1-uri a produs fiecare dintre ei.

Albumul amesteca R&B-ul cu dance, pop, ceva influente hip-hop, rock si dubstep. Cred ca Talk That Talk aduna tot ce era mai bun pe LOUD si pe Rated R si mai cred ca e primul CD lansat de Rihanna care nu are piese de umplutura, aproape toate ar putea fi single-uri.

Universal Music Romania ne-a anuntat ca veti gasi albumul in magazinele din Romania incepand cu 5 decembrie! Pana atunci hai sa il ascultati sa vedeti daca merita banii!

1. You Da One - al doilea single ce promoveaza noul material este o piesa pop de atmosfera. Versurile sunt atat de neimportante incat nu le ascult si tot ce pot sa fac e sa ma misc in ritm de reggae. Maestrul Dr.Luke a bagat ceva dubstep la bridge, eu zic ca va fi un hit! - 8.5/10

2. Where Have You Been - in mare parte, echipa care a facut piesa de mai sus s-a ocupat si de asta - cu toate astea, e atat de diferita. Cel mai probabil, asta va fi cel mai mare hit de pe album in cluburi. E progresiva la partea de bridge, e o productie masiva si are putere, atat in bass cat si in voce! Probabil ca asta a fost surpriza cea mai mare pentru Talk That Talk, e o productie masiva! Smash-hit! - 10/10

3. We Found Love (feat Calvin Harris) - de fiecare data cand aud acordurile piesei asteia ma gandesc la videoclipul ala psihedelic cu multe imagini pe refren! E combinatia perfecta intre o piesa de dragoste si una de distractie datorita beat-urilor ascendente. A ajuns deja primele pozitii in topurile din intreaga lume. Are un pic de Rihanna, un pic de Afrojack si un pic de Dr.Luke.  - 10/10

4. Talk That Talk (feat Jay-Z) - cand am auzit ca RiRi si Jay lanseaza o piesa m-am gandit instant la cel mai mare hit al artistei - Umbrella! Inainte sa o ascult eram aproape sigur ca Jay-Z nu ar fi colaborat cu Rihanna decat daca ar avea o melodie la fel de tare care sa merite promovata ca single. Am avut piesa asta pe repeat saptamana trecuta si mi se pare obsesiva - descrie cel mai bine albumul nou: e un mix intre LOUD si Rated R insa a strans ce era mai bun: flow, beat, versuri catchy si parca imi aduce aminte de Rude Boy! - 10/10

5. Cockiness (Love it) - cand am auzit versurile astea am crezut ca am nimerit pe un album mai vechi de-al lui lui Janet Jackson. Un lucru care zic eu ca defineste destul de bine Talk That Talk e faptul ca 75% din versuri sunt CU, DESPRE si PENTRU sex. Piesa asta m-a surprins atat in ceea ce priveste felul in care este explicita cat si instrumentalul care are tot felul de schimbari de ritm si influente hip-hop, de club si dubstep. Refrenul o zice cel mai bine: "I love it when you eat it" si e completat de  "I want you to be my sex slave", "I can be dominatrix". Asta ca sa o intelegeti mai bine pe Rihanna. - 8/10

6. Birthday Cake - asta e un interludiu despre SEX. sincer, cred ca e continuarea piesei de mai sus. Daca veti asculta, va veti da seama despre ce e vorba, e o metafora oarecum subtila insa destul de out there. E interesant cum Rihanna isi schimba intonatia vocii de la un track la altul. E cameleonica desi sound-ul pastreaza o directie urbana. Si am doua versuri si din asta: "Imma make you my bitch" si "I wanna f*&k you right now". - 8/10

7. We All Want Love - mi se pare riscant sa faci o balada pop pentru ca e o limita discreta intre cheesy si emotionant. Britney Spears, de exemplu, pe primele albume a avut destul de multe balade si toate erau cheesy astfel incat acum a renuntat la el dupa ce criticii le-au desfiintat pe toate. Rihanna a reusit pentru ca versurile si intonatia nu sunt de plans ci... hoping for love. Cred ca ar face putea face un videoclip frumos la asta, are chitara care o conduce si iti da imaginatie. - 9.5/10

8. Drunk On Love - tinand cont ca e o productie StarGate, ma asteptam la ceva mai up-tempo insa e bine si asa. Partea instrumentala e interesanta pentru un R&B, poate fi sustinuta usor de o trupa live. Versurile incep cam asa "I feel like I'm a hopeless romantic" continua "maybe I'm a little naive" si merge la refrenul care insista pe ideea de "drunk on love" si "I wear my heart on my sleeve". Nu e ceva genial insa pare sincer si ma regasesc pe-acolo. - 8.5/10

9. Roc Me Out - si uite inca o piesa despre sex :)) Eu incep sa cred ca Rihanna a ramas cu sechele dupa treaba aia cu Chris Brown si are doua directii: ori ne canta despre sex si S&M, ori vorbeste despre dragoste si cum e romantica si isi doreste asta. Din asta va las doar atat: "I've been a bad girl daddy". Insist pe partea asta erotica a albumului deoarece e predominanta - Madonna a facut-o vizual iar RiRi si echipa ei se folosesc de versuri. Imi place. - 8.5/10

10. Watch n' Learn - si am ajuns si la piesa mea preferata de pe Talk That Talk, produsa de Hit Boy si scrisa de Miss Fenty impreuna cu Priscilla Renea. Imi place schimbarea de ritm, imi place atitudinea sassy, oarecum girly si foarte sexy  - da, e inca o piesa despre... :)) Imi place vocea aia rough, mai uscata a Rihannei pe partea de bridge. E fun, nu stiu daca ar putea fi single insa "just because I don't kiss back doesn't mean you can't kiss back"! :)) - 9.5/10

11. Farewell - e o balada puternica produsa de Alex da Kid care a starnit mai multe reactii pozitive decat ma asteptam - el s-a ocupat si de Love the way you lie si probabil de aia oamenii isi imagineaza ceva interesant. Partea vocala e buna insa versurile sunt cam cheesy, de plans. Singura parte foarte tare mi se pare bridge-ul. - 9/10

12. Red Lipstick -  de aici inainte avem piesele de pe varianta DeLuxe a materialului. E atat de Rated R si grimmy in ceea ce priveste efectele vocale si beat-urile incat ma intreb de ce nu a intrat pe CD in locul unei balade. Really good! - 9/10

13. Do Ya Thang - nu e la fel de puternica precum alte productii de pe Talk That Talk insa suna foarte bine, ar putea fi un single. Sa inteleg ca varianta DeLuxe ascunde track-urile astea bune pentru vanzari? E o surpriza faina de la The Dream si Miss Fenty, eu o vad in topuri. - 9.5/10

14. Fool in Love - cand am auzit inceputul m-am gandit instant la Criminal-ul lui Britney Spears - si nu e deloc o coincidenta piesa fiind produsa tot de Dr.Luke. In acelasi timp, imi aduce aminte si de Stupid in Love, o piesa de pe Rated R. - 8/10

E destul de evident ca LOUD si Rated R au fost doua materiale diferite. CD-ul nou le combina pe amandoua, ia ce e mai bun din fiecare - pastreaza sound-ul urban insa evolueaza spre trance, are ritmul de R&B si street insa aduce dubstep sau ceva elemente pop-rock. Vezi AICI poze making-of de la sesiunile in care s-a lucrat pentru noul album.

Nu aveam asteptari prea mari cand am inceput sa ascult albumul Talk That Talk insa recunosc ca am ramas surprins si cred ca e cel mai bun al Rihannei! Si sincer, e mai bun decat Femme Fatale al lui Britney Spears sau decat 4 al lui Beyonce.

Rihanna nu e genul de artist pe care as vrea sa il vad live insa se aude bine in casti, cu bass-ul la maxim! As zice thumbs up insa... hands up!

 


18 comentarii

  • Intradevar este un album maxim big grin Are cateva piesa care nu prea sunt pe gustul meu, insa nu sunt de 'umplutura' pe album clar happy
    Piesa cu Jay "Talk That Talk" este ce-a mai buna de pe album, e evident ca unde pune Jay-Z mana iese hit big grin Sa ne amintim ca prima piesa a Rihannei cu Jay a fost bestiala(Umbrella), inca o mai ascult, a rulat mult in playlist-urile radiourilor din intreaga lume. Tin minte ca eram in Italia si la radio canta de 20 de ori pe zi cel putin. E clar ca omult este pe treaba lui si nu degeaba este cel mai apreciat in lirica. happy
    Restul pieselor este RiRi style big grin

  • 2. pompy_rop in 24.11.2011 /09:48

    si mamaia cinta mai frumoslaughing)))rolling on the floor))))

  • 3. Dominoo in 24.11.2011 /10:10

    Cand am auzit teaser.ul am crezut ca e cel mai prost album al Rihannei dar dupa ce am ascultat tot albumul pot sa spun ca e unul dintre cele mai bune albume ale anului si al Rihannei
    You Da One - 8.5/10 Nu ma "omoara " piesa dar merge..
    Where Have You Been - 10/10 love strucklove strucklove struck O adorrrr Club Banger Sigurrr love strucklove struck
    We Found Love : 10/10 Si clipul si vodeo sunt foarte bune love strucklove struck
    Talk That Talk : Sigur o sa fie un MEGA HIT love struck 10/10
    Cockiness (Love It): 9.5/10 : Mie imi place mult cum suna pacat ca versurile sunt cam....
    Birthday Cake : 8.5/10
    We All Want Love : 9.5/10 love struck
    Drunk On Love: 8.5/10 Parca suna prea mult cu Only Girl si Te Amo..
    Roc Me Out: 10/10 preferata mea impreuna cu TTT si WhereHYBlove strucklove struck
    Watch n' Learn: 7/10
    Farewell: 8.5/10
    Red Lipstick: 7.5/10
    Do Ya Thang: 6/10 Cea mai proasta melodie de pe album dupa mine..
    Fool in Love: .7/10...
    Nota album : 9/10 love strucklove struck

  • 4. sorin-mihai in 24.11.2011 /10:12

    mda, de acord, suna bine in casti, piesele de studio

    live te apuca groaza, daca nu canta peste..

    talk that talk ramane favorita mea

  • @sorin: asta ziceam si eu. nu vreau sa o aud live o pastrez in casti laughing

  • imi place..mai ales Where Have You Been , We found love si Talk That Talk

  • Piesele care imi plac foarte mult sunt : Where Have You Been, We Found Love, Talk That Talk, Roc Me Out si Fool in Love. love struck
    Restul sunt de 8.5/9. happy
    Yep, din teaser albumul acesta mi se parea foarte slab, dar uite ca m-am inselat. Un album, bun spre foarte bun. love struck
    Sper ca toate melodiile single sa ajunga no.1 . Merita!

  • You the one - este o piesa care iti intra si ramane in cap & pe repeat. Este chill, jucausa dar si cu atitudine. Mi-a placut de la inceput.
    Where have you been - Imi place cum incepe dar mai ales cum termina Rih piesa, foarte dreamy love struck Iar acele "yeah"-uri te bantuie, nu alta..Tin sa fac o precizare, desi nu cred ca va citi comment-ul meu cel ce a scris articolul..la partea in care zici in articol ca "bridge-ul e progresiv"..de fapt, acela este pre-chorus-ul (pre-refrenul, pe romaneste). Just sayin' happy
    Talk that talk - this is THE SHIT love struck Este magnifica, este geniala, este raw!!! Jay-Z e genial, adica versurile sunt "I'm the best fuck the rest" dar flow-ul este genial, instrumentalul e genial..versurile lui Rih sunt sexy, perfecte pt dezlantuire laughing BADASS SONG love struck
    Cockiness - Imi place felul in care pronunta Rih strofele si IMI PLACE BRIDGE-UL ALA JAMAICAN STYLE. Atat.
    Birthday Cake - Imi place vocea de "good but baughty girl" a lui Rih..oricum, e doar o particica de piesa..
    We all want love - E ok piesa, chiar frumoasa, dar nu o simt..
    Drunk on love - CEA MAI BUNA PIESA DE PE TTT. Alaturi de Talk that talk, normal. GENIALA. love struck Punct.
    Roc me out - Sexy & hard. Gen Rockstar 101 & Rude Boy combined. I like it.
    Watch and learn - Again..incurci bridge-ul cu pre-chorus-ul..iar versul mentionat e "just because I can't kiss back doesn't mean you can't kiss that"..Anyway, not one of my favorites.
    Farewell - Versurile sunt de plans?! Pai piesa e o balada despre dragoste si despartire, normal ca sunt de plans..sau ma rog, eu nu le consider versuri de plans, poate doar emotionante atunci cand te gandesti la cineva de care te-ai despartit..E o piesa frumoasa love struck
    Red lipstick - Nope. Just not feelin' it.
    Do ya thing - Playful, a bit childish, imi aduce aminte de o piesa veche dar nu stiu de la cine..Un pop dragut.
    Fool in love - Stupid in love este o piesa geniala, nu se compara Fool in love cu ea. Nici rea nu e, dar nu se compara.
    E un album bun tinand cont de faptul ca a lucrat la el in timpul turneului LOUD. Pe Wikipedia deja scrie ca al treilea single va fi "Where have you been". Eu sper ca va face clip si la Talk that talk si Drunk on love. Oricum, she's a hit machine si daca ar avea un concert in Romania cu siguranta as merge! Merita, cel putin for her sexiness si pt toate hiturile pe care le-a scos de-a lungul timpului. Si si-a imbunatatit considerabil vocea, de la Pon de replay incoace. Rihanna reign just won't let up rock on

  • De knd o asteptaaaaaaam...tongue..O recenzie de nota 10*.BRAVO!...dak as incepe si as detaila as zice..:
    k mai mult de jumate din piese de pe album/deluxe sunt geniale..parerea mea e ca WhereHYB,TTT,We All Want Love chiar si Fool in Love.. merita s fie hituri!..love strucklove struck coolbig grin

  • 10. p4rAzIthu in 25.11.2011 /00:42

    Per total un album bunicel , cel mai pe gustul meu e piesa cu Jay-Z , dar tre sa recunosc ca mai sunt cateva care imi incanta urechea , ar merita single , dar cum eu nu ma omor dupa Riri , las pe alti sa faca alte comentarii ...

  • desi risc sa fac opinie separata fata de...cam toata lumea de aici, trebuie sa spun faptul ca sunt foarte dezamagita de TTT. stiu, sex sells, si inca bine, dar chiar trebuie sa ne spuna asta in FIECARE piesa? se vede ca albumul e incropit in timpul turneului si au incercat sa adune cam tot ce o dat bine din ultimele doua albume: balade de inima albastra de pe rated r(stupid in love si fool in love....pe bune? chiar asa de lipsiti de inspiratie sunt oamenii astia??) si sexul si muzica trance/dance/ce vreti voi de pe loud. degeaba a colaborat cu atatea nume mari (si da, sunt de acord ca la unele piese melodia suna foarte bine), ca versurile sunt mai mult decat jalnice si repetitive, pline de expresii rasuflate. e clar ca rihanna e de fapt o industrie si ea personal nu are nici un cuvant de spus in ceea ce priveste muzica pe care o promoveaza. succesul pe care o sa il aiba albumul asta(si sunt convinsa ca o sa-l aiba) dovedeste cu cat de putin am ajuns sa ne multumim in materie de muzica. pacat, mi-am facut sperante cand am auzit primele 2 single-uri de pe album, de altfel singurele care vor mai ramane in play-listul meu. si cand ma gandesc ca pana mai ieri rihanna era pentru mine un fel de guilty pleasure..

  • draga Xanax, eu sunt 110% de acord cu tine. ma uitam la comentariile dinaintea ta si eram asa dezamagita ca nimeni nu a comentat de "drunk on love" care este favorita mea de pe "talk that talk" si printre melodiile favorite de pe toate albumele, dupa "russian roulette", "we found love", "stupid in love" si "man down". cat despre album, si mie mi se pare cel mai bun sau poate la egalitate cu Rated R big grin nota 10!

  • Sincer, chiar nu pot sa cred cum va place prostia asta de album. Da, We Found Love era draguta dar restul sunt doar de umplutura si suna foarte naspa. Cel mai urat album al Rihannei 1/10(doar pt We Found Love). Cel mai prost album al anului din cate am ascultat eu.

  • @ Edi-cred ca ai cam exagerat cu notele alea mari.Bine,asta e parerea ta,o respect.Eu gasesc albumul undeva la nivel mediocru,bunicel.Are si melodii care ma plictisesc,dar si melodii pe care le am pe repeat.Poate nu am avut ocazia sa il ascult prea mult,dar cred ca parerea mea e aceeasi.

  • Acum fiecare apreciaza dupa cum ii place. Eu as cota acest album undeva la 7.5/ 8, daca ar fi sa ma iau dupa melodiile care imi plac (10/14) spre deosebire de LOUD pe care l-am cotat pe undeva la 9/ 9.5 si de unde mi-au placut 10/11 melodii. Btw, felicitari pentru recenzie!

  • I think one of the most beautiful album of rihanna

  • Mai bun decat 4 a lui Beyonce? Are u kidding me?

  • Este un album foarte bun, "Where have you been" este melodia mea preferata, dar _clar_ nu este mai bun decat "4" al lui Beyonce.

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL