Vama - 2012 (preview, tracklist si coperta album)

Pe 16 mai formatia Vama va lansa in exclusivitate cu Gazeta Sporturilor cel de-al doile album, numit simplu "2012". Noi am fost aseara printre norocosii care au putut asculta in premiera noul album, in Garajul Europa FM.

Intr-un cadru destul de restrans, am ascultat alaturi de membrii formatiei Vama, pentru prima data toate melodiile de pe albumul "2012" asa ca o sa incerc sa va fac un mic preview al acestor piese ca sa stiti la ce sa va asteptati.

In primul rand trebuie sa stiti ca noul album Vama nu are nicio legatura cu formatia Vama Veche si albumele din perioada aia. Formatia Vama a crescut, noi am crescut, am evoluat si e normal ca muzica de acum 10 ani sa nu mai fie la fel.

Acestea ziind fise... sa trecem la ... treaba:

Tracklist Vama - 2012

 1. Regatul meu pe un vis
 2. Epidemie de iubire
 3. Intre cer si trecut
 4. Post iubire
 5. Departe
 6. Copilul care alearga catre mare
 7. Cantec de gasit
 8. Fata in boxeri si tricoul alb
 9. Declar pierduta tara
 10. Sa facem sex
 11. Faust si Mefisto
 12. Rolul Soarelui
 13. Ultimul Om
 14. Sa dansam

Din cele 14 piese de pe noul album, 2 dintre ele au fost deja lansate ca single-uri: "Cantec de gasit" si "Copilul care alearga catre mare" (piesa beneficiaza si de un videoclip, regizat de Tudor Chirila). Si "Ultimul om", "Regatul meu pe un vis" si "Departe" sunt deja cunoscute fanilor, pentru ca au fost cantate in ultimii doi ani in concerte.

Albumul este foarte complex, sunt imbinate foarte multe instrumente si se vede ca s-a lucrat destul de mult la acest album ca sa iasa atat de bine. De pe noul album imi plac foarte mult piesele "Departe", "Fata in boxeri si tricoul alb", "Ultimul om", "Sa facem sex" si "Cantec de gasit". Nu stiu insa ce piesa ar putea fi insa un urmator single de pe acest album, pentru ca n-am vazut niciuna sa fie "mai comerciala" si care sa prinda frecventele radio-ului.

Totusi imi place ca formatia Vama canta in continuare in limba romana, iar versurile lui Tudor iti merg la suflet si te poti regasi in multe din aceste melodii. Albumul va avea si o varianta in engleza, baietii de la Vama anuntand ca vor incerca sa lanseze piese si in afara tarii.

Ramane de vazut cat de bine va fi primit "2012" in Romania, dupa lansarea de pe 16 mai cu Gazeta Sporturilor si dupa concertul de lansare de la Sala Palatului de pe 28 mai.

Si daca va intrebati care-i faza cu fluturele de pe coperta, iata si explicatia celor de la Friends Advertising:

“La baza a fost ideea acestui moment unic pentru o trupa si noua si veche in acelasi timp: un moment intre experiente, intre mai multe tipuri de sound, intre un "inainte" si un "dupa". Coperta albumului e, poate, cea mai buna sinteza a acestui moment de schimbare. Am ales nu doar un simbol al schimbarii in sine, fluturele in speta, ci si un tratament grafic tranzitoriu pentru el. Adica un fel de schimbare a schimbarii, daca putem zice asa, un vis in vis. Dincolo de aceste ganduri mai strategice, totusi, speram sa va placa asa, de la prima vedere." Sorin Tranca + Bojan Spasic,  FRIENDS Advertising

Mai multe despre noul album Vama am discutat luni cu Tudor Chirila intr-un interviu pe care-l vom publica zilele-astea pe site. Pana atunci, va lasam cu instrumentalul de la piesa "Intre cer si trecut".

Albumul "2012" este produs de Agentia de Vise si Vama si a fost mixat si masterizat in Canada.

Vama va canta in premiera piesele de pe discul “2012” pe 28 mai, in cadrul concertului de la Sala Palatului, unde va avea loc lansarea oficiala a albumului. Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Salii Palatului, librariile Carturesti, Diverta, Adevarul, Mihai Eminescu, Humanitas, magazinele Muzica, Vodafone, Orange, Germanos, Domo.

Cum vi se pare coperta noului album Vama? V-ati luat bilete la concertul de lansare?


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL