Poate asculti si tu: Delilah - From the Roots Up (album)

Delilah a fost descrisa ca fiind veriga lipsa dintre Sade si The XX. Influentata printre altii de Alanis Morissette si Ella Fitzgerald, stilul sau soulful - melodic pop a urcat albumul de debut "From the Roots Up", lansat luna trecuta , pana pe pozitia a 5-a in Official Album Chart UK..

La cei 21 de ani impliniti, Paloma Ayana Stoecker aka Delilah, a colaborat cu o serie de artisti cunoscuti pentru albumul sau de debut , "From the Roots Up" , dintre care ii amintim pe Sia , Emeli Sandé , Salaam Remi si Fraser T Smith. Albumul a fost influentat de muzica contemporana si abordeaza genuri care variaza de la dub si dubstep pana la acustic si drum & bass.

La varsta de 17 ani a semnat primul contract cu Atlantic Records, a insotit in turneu trupa britanica de drum'n base si dubstep, Chase and Status si a colaborat cu Nneka, doar ca apoi sa cante in deschiderea celor de la Maverick Sabre in concertele acestora din UK si Irlanda.

In urma cu o luna albumul sau de debut a vazut lumina magazinelor de specialitate. "From The Roots Up" e sensibil si vulnerabil, intunecat si nostalgic.

"Go" este formidabil şi minimal, propulsat de o voce silentioasa, dureri si batai ce se confrunta. Este punctul culminant al acestui album ce abunda in trip-hop-incovoiat. Vocea ei se muta cu usurinta de la sunetele delicate, de zahr la cele emotionale, romantice."Love you so"  place vizual,  atat imaginile cat si ritmul de tobe batute parca de un trib ne duc cu gandul la "Love lockdown" al lui Kanye. Unii spun ca includerea unui vers din melodia "Even after all" a lui Finley Quaye este un imprumut prea mare si "cu toate ca per total tonul este minunat, albumul are nevoie de ceva mai mult sau Delilah trebuie sa adauge un ceva pentru a-l face pe deplin al ei." (Time Out London)"Eu nu pot respira", spune ea pe "Breathe". Atentia ne este captata de fisurile şi de obstacolele din vocea ei si de incertitudinea versurilor descurajante. Ritmul lent se transforma in beat-uri si pocnete ce apar spontan, cuvintele sunt fie soptite, fie se succed rapid, apoi se lungesc in icnete sfasiitoare.

 
Delilah abordeaza cantecul lui Minnie Riperton, "Inside my love"  , oferindu-i baladei soul un makeover modern, capricios, care este insotit de un videoclip tensionat in care dansul contemporan este unealta prin care trairile interioare sunt exprimate cel mai precis
 
 
Saptamana trecuta a aparut videoclipul celui mai nou single , "Shades of Gray",  o piesa pozitiva , parca nelalocul ei intre celelalte mai nostalgice pe care le regasim pe album. "Through the darker shades of grey I see beauty in the rain" ne canta delicat Delilah printre zambete, culori si oameni fericiti in clipul adiacent.Producatorii Science, Ballistiq si LV strecoara unele dintre acele umbre bassy in acest album de debut, dar inima lui Delilah apartine trip-hop-ului de la mijlocul anilor '90,  vocea ei tradeaza o fisura de Ella Fitzgerald  de-a lungul virajelor bruste ale corzilor vocale si ale ritmurilor discrete din "Insecure" si "Never be another"
 
Unii gasesc puncte comune intre Delilah, Lykke Li si Regina Spektor pe "Only you" sau "Shades of gray", altii o compara cu o Emeli Sande pentru care merita infruntate toate obstacolele, cert este ca ne place Delilah.
 
Saptamana trecuta v-am adus in atentie o alta voce frumoasa, cea a britanicei Jessie Ware si albumul sau de debut: "Devotion". De asemenea la capitolul inventivitate muzicala, nici lui Patrick Wolf nu-i lipsesc elementele surpriza.
 
Ce parere aveti despre Delilah? Veti asculta albumul?

1 comentariu

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL