Ce aduce nou On Air Music Awards 2013?

On Air Music Awards isi propune sa aduca valoare in cadrul ceremoniilor de premiere a muzicii din Romania. Se zvoneste ca gala va deveni varianta romaneasca a premiilor Grammy. Afla mai multe detalii mai jos.

Saptamana trecuta a avut loc o conferinta de presa tinuta de Zoli Toth (Sistem si Star Management) in care s-a vorbit despre o noua gala ce isi propune sa aduca valorile pe aceeasi scena. Stim cu totii despre Romanian Music Awards si recentul Media Music Awards insa On Air Music Awards va avea un caracter exclusivist si va premi cei mai insemnati oameni ai muzicii romanesti, ce au o reala si substantiala contributie pentru promovarea acesteia, atat in tara cat si in strainatate. Organizatorul principal este Star Management.

On Air Music Awards este fix ceea ce lipseste din peisajul muzical autohton in ceea ce priveste premiile. Romanian Music Awards isi alege castigatorii in functie de voturile publicului, Media Music Awards premiaza difuzarile la radio iar On Air Music Awards aduce premiile industriei muzicale romanesti. 

Oamenii ce vor decide castigatorii acestei gale sunt 30 la numar, profesionisti ai show business-ului din toate domeniile muzicale: case de productie majore si independente, posturi de radio, televiziuni muzicale, jurnalism de specialitate, organizatori de concerte si festivaluri, regizori de film si muzicieni. Jurizarea se va desfasura atat la modul general cat si pe comisii de specialitate.

Un lucru interesant pe care Zoli Toth a insistat a fost centralizarea voturilor. Aceasta va fi facuta de o companie de audit iar componenta juriului va fi facuta publica dupa incheierea procedurilor de jurizare.

Un lucru care ne-a uimit in ceea ce priveste On Air Music Awards a fost faptul ca artistii nu vor sti daca vor castiga pana in seara respectiva si vor afla odata cu noi daca vor pleca acasa cu un trofeu. Este un lucru destul de greu, zic eu, insa vom vedea daca se vor tine de cuvant. De obicei, artistii stiu cu saptamani bune inainte cate si ce premii vor lua.

Prima editie On Air Music Awards va avea loc in 2013, in mai putin de o luna. Marcati in calendare ziua de 15 aprilie 2013 - gala va fi transmisa live pe internet si vom face tot posibilul sa avem un streaming direct pe Urban.ro. Evenimentul va fi sustinut intr-un loc prestigios pentru cultura romaneasca: Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti. Invitatii vor sosi pe covorul rosu incepand cu orele 19:00 iar gala propriu-zisa va incepe la 20:30.

In ceea ce priveste nominalizarile, avem cateva facute publice si putem sa dezvaluim lista categoriilor ce vor fi premiate:

1. Cel mai bun pop-rock

Holograf - Cat de departe

Voltaj - Lumea e a mea

Directia 5 - O fata ca ea

Vunk & Antonia - Pleaca

Connect-R - Vara nu dorm

2. Cel mai bun folk

3. Cel mai bun rock alternativ

4. Cel mai bun dance

Corina - A ta

Voltaj - Da vina pe

CRBL - K-boom

Alex Velea - Minim 2

Laurentiu Duta si Andreea Banica - Shining Heart

5. Cel mai bun hip-hop

Guess Who & Mitza - Decat sa minti

Norzeatic - In clar cu rosu

Grasu XXL feat Mario - Lala song

Spike & Guess Who - Lumea e a mea

Maximilian - Sophie

6. Cel mai bun debut

7. Cel mai difuzat pe YouTube (datele vor fi furnizate de Google Romania)

8. Cel mai cautat artist pe Google (tot Google Romania va ajuta si aici)

9. Casa de productie a anului

10. Compozitorul anului

11. Cel mai bun videoclip (aici vor decide regizori de film si de clipuri, castigatori de Cannes si alti profesionist)

12. Cea mai buna voce masculina

13. Cea mai buna voce feminina

14. Cel mai bun text in limba romana

15. Cel mai bun live

16. Artistul anului (premiul acesta va fi decis in seara respectiva)

17. Promoterul anului 2012

18. Ambasadorul anului 

19. Premiu pentru intreaga cariera

In ceea ce priveste artistii care vor urca pe scena in cadrul showului, Vita de Vie, Vunk, Corina, HI-Q, Andra, Lala Band, Alina Manole si Electric Fence deschid lista invitatilor speciali de la On Air Music Awards. Cornel de la Vunk si Elena de la Electric Fence au fost alaturi de Zoli Toth la conferinta de presa si si-au aratat sprijinul pentru acest eveniment.

Detalii despre cele 100 de bilete ce au fost puse in vanzare pentru gala gasiti AICI!

Ce parere aveti de aceasta noua aparitie in peisajul industriei muzicale romanesti, nu-i asa ca era nevoie de niste Grammy-uri?


3 comentarii

  • Inca o gala de premii care nu va conta la nimic. Probabil isi vor da premii intre ei cei care nu au obtinut nimic la RMA si la MMA.

  • Corina o valoare???happy))))

  • Alta abureala pentru prosti! Stim cu totii cum dau premiile astea. Iar va conta cine cu cine e prieten. Astia sunt artistii valorosi!? rolling on the floor Cu cateva exceptii restul sunt praf!

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL