Parazitii, BUG Mafia si Grasu XXL - interzisi la radio!

Cei mai tari rapperi romani au fost interzisi la radio in timpul zilei. Ce au facut Parazitii, BUG Mafia si Grasu XXL pentru a ajunge sa nu mai fie difuzati si a provoca pagube materiale posturilor radio?

 

CNA a monitorizat in toamna 2013 programele matinale difuzate de posturile de radio: Kiss FM, Radio ZU, Pro FM, Info Pro, Radio Guerrilla, Radio 21, Europa FM si National FM. In urma acestei monitorizari au luat decizia de a interzice mai multe melodii romanesti si una straina la radio in timpul zilei.

1. Scoate limba – Mamelino
2. De ziua ta – Parazitii
3. Barbati fara femei
4. Turbofin – Grasu XXL
5. Hai cu mine - BUG Mafia
6. Toate-s la fel – Parazitii
7. Cum sa jignesti o femeie – Parazitii
8. Bagabonti 99 – Parazitii
9. Talk dirty – Jason Derulo 

Acestea sunt melodiile interzise de CNA. Posturile de radio nu au voie sa le difuzeze pana la orele 23:00. Motivul? cnA a considerat ca au un continut vulgar, unele fiind partial cenzurate, acoperite cu bip-uri si alte efecte sonore.

Decizia CNA este neclara in cazul lui Jason Derulo, piesa fiind difuzata incontinuu in Marea Britanie si alte tari in care limba engleza este limba oficiala. In schimb, in Romania versurile acestuia deranjeaza desi putini dintre ascultatori inteleg ceea ce se aude in melodia lui.

Florin Gabrea, membru CNA: “Monumentul Parazitii sa fie interzis pana la ora 22.00, astfel incat copiii sa nu mai asculte astfel de porcarii. Nu ma intelegeti gresit, adultii sa le asculte cat vor.

Cristian Mititelu, membru CNA: “Scenetele reflecta infantilismul si lipsa de imaginatie a realizatorilor de radio. Faptul ca nu pot iesi din aluziile sexuale. (…) Faceti o discrimnare intre piesele muzicale si scenete. Eliminand piesele muzicale ii veti auzi mai mult pe domnul Morar si domnul Buzdugan.”

Unul dintre articolele de lege din Codul Audiovizualului care a dus la sanctionarea posturilor suna cam asa: Art. 18, litera b.: Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen.

Tu ce parere ai, crezi ca au exagerat cei de la CNA cu vreuna din piesele astea? Mai e loc pentru cenzura in 2014?

Informatii via PaginaDeMedia


7 comentarii

  • Rapperi pe dracu niste amarati cu aere de rapperi... la ei fara p....a,p...a,f..t.sa-mi bag sa-mi scot nu exista versuri...pe bune ce sa caute astia pe radio su la TV..niste imitattii ieftine,,

  • Parerea mea e ca C.N.A.-ul ar trebui sa isi mai vada si de treaba lor si sa nu se mai bage in muzica rap careia nici nu-i inteleg mesajul. In loc sa interzica B.U.G. Mafia sau Parazitii sa interzica Alex Velea si Okapi Sound, ca ei fac muzica legata de sex si alte treburi obscene.

  • CNA nu a argumentat asa de bine decizia. In 4 din cele 9 melodii prezentate ca fiind interzise este vorba si despre discriminare. Femeile sunt prezentate numai dpdv sexual in aceste melodii. Cel putin in "Toate's la fel", femeile sunt prezentate ca fiind parasute. Eu ascult acest gen de melodii si nu ma deranjeaza, insa pentru minori nu este in regula.

  • ... Jos cenzura... ce atata mangleala? Iluzia de a alege sau ce? VOM FI O VOCE AUZITA... v-ati mancat malaiul, stati fara grija, sistemul tot va fi rupt si nu ma refer la guvern... VOM FACE DIFERENTA

  • Eu aş interzice ParaDiţii la orice oră, că sunt prea retarzi. Au o problemă cu femeile, cu negri, cu poponarii... Cum e posibil? Să fie scoşi în afara legii!

  • Doar nu credeati ca a murit cenzura odata cu Ralu Filip, nu? laughing

  • 7. PRO PARAZITII in 06.02.2014 /17:19

    parazitii - dreptul la replica

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL